A cały skuter pokażesz, czy mam sobie puzzle układać? ;)))
Jutro chyba ostatni słoneczny dzień, więc będzie okazja zrobić kilka fajnych fotek..
Świeże zdjęcie zaraz po przejażdżce:
Kymco Agility City 50 4T 2016
To Ty byłeś w stanie dzisiaj jeździć na KAC-u ?! ;)))
Łaaadny jest. Mi się podoba:)
Jak tam jazda ? Coraz pewniej na 2 kółkach? :)
Nie mogę powiedzieć że nie mam KAC-a, ale nie miałem, więc jeździłem : ) Może jeszcze się wybiorę na krótką przejażdżkę, ale jednak trochę zimno w łapy, więc to przemyślę.
Mnie też się podoba, wygląda dość poważnie, skuter jest duży i nie wygląda na zabawkę, mam długie nogi, ale jest tam sporo miejsca i czuje się w nim wygodnie i siedzi się komfortowo. Gdzieś tam czytałem że można zjechać na kanapie, ale tyłek na spodniach jest ogumowany więc siedzi się pewnie i tak powinno być dla bezpieczeństwa. Muszę zwrócić też uwagę na bardzo cichą pracę silnika. I dźwięki z niego wydobywają się raczej niskie i średnie niż wysokie.
Wymarzyłem sobie białą wersję skutera, srebrna też mi się podobała, ale została ostatnia sztuka w salonie i to czarna. Więc uczucia przyszły dopiero później : P Patrząc teraz na zdjęcie i przyglądając się skuterowi coraz częściej, robi on na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Od strony kierowcy oczywiście i tak nie widać za dużo lakieru : D Wszelkie kontrolki i wskazówki są bardzo czytelne, jednak w trakcie jazdy i tak nie można im się przyglądać. Dziś świeciło mi słońce ale nie miałem odwagi puścić jednej ręki żeby sięgnąć po szybkę przeciwsłoneczną na kasku.. ale to kwestia ćwiczeń i zdobywania doświadczenia. Sama jazda.. cóż.. jeździ się bardzo dobrze, a studzienek prawie nie czuć ; )
A ja właśnie wróciłam z przejażdżki.... ślisko:)
No popatrz, a mój ulubiony kolor to czarny, a póki co mam taki:
https://drive.google.com/file/d/0B9Mc96n-ydwXQktpWkpobURhZk0/view?usp=drivesdk
Zamieniamy się? ;)))
Ja zdecydowałem się na jeszcze jedną przejażdżkę w nocy.. Było sucho i +2 C. Skuter ma dość mocną lampę, na długich też sporo oświetla. Jechałem nieoświetloną uliczką i było w miarę dobrze.
Jedynie czym mogę się wymienić to doświadczeniem : ) Ale sprzęt masz fajny, Zipp Quantum R 125, Ledy, już nowocześniejszy, bo Kymco to jeszcze taki z poprzedniej epoki, na starych sprawdzonych rozwiązaniach. A po tym "póki co", to co planujesz kupić?
I tylko tym że ma parę LEDów się różni. Pomijając owiewki i wygląd, techniczne są takie same ;-)
To *pisiont* jest, jak mawia mr Wombat;) - '50 a nie '125 ;)
A żeby przypomnieć sobie stare, dobre czasy... na początek będzie to:
http://m.kawasaki.pl/pl/products/sport/2014/ninja_300/overview?Uid=05D6WlhZW1laWFpaWllfWV9fXl1QX1tGGARFOCQ
Eadem, zapewniam Cię, że po 2 latach jazdy po tych moich wertepach, technicznie to już nie jest to samo;))))
Aaaa... no i ja mam 2T ;)
Jak na Wawe to taki najlepszy:)
https://www.youtube.com/watch?v=k3Y2dcWOEuo
Hahaha, спасибо Dobry Człowieku;)))
Nie , nie na Wawę, tylko na wieś pod Wawą... - aż tak nie będę szpanować, Paci ! ;)))
bea555 napisał:
Łaaadny jest. Mi się podoba:)
Jak tam jazda ? Coraz pewniej na 2 kółkach? :)
Fajna ta maszyna. Długo zastanawiałem się czy nie kupić KACa 125cc. Design jest całkiem fajny, maszyna dość duża no i to co kusi, to koła 16". Chyba nie zdecydowałem się dlatego, że dużo było opinii o sporym spalaniu tego modelu. Wielu użytkowników określało je na 3,5/4L. To dość dużo jak na 125cc:-) Tak czy siak, czasem myślę o zmianie na coś w tym stylu, na większym kole, ale poczekam na rozwój sytuacji w związku z tymi zmianami w prawie odnośnie wtrysku w nowych maszynach. ABS w nowym skuterze trzeba będzie mieć chyba powyżej 125cc. Ciekawe co pojawi się na rynku w tym roku. Może szarpnę się na KACa na wtrysku albo SYMa Symphony... Zobaczymy:-)
KAC faktycznie pali sporo (jak na 125), mój bral średnio właśnie to 3,75/100. Ale to bardzo fajna maszynka, a duże koła na miasto są super.
Mnie się marzył zielony Ninja 10 lat temu ; )
Zainteresował mnie jeszcze jeden skuter. Na zagranicznych stronach widziałem Kymco 16+ w wersji 50, ale u nas chyba nie sprzedają, ale jest w wersji 125. Ma już z tyłu tarczowe hamulce, z tyłu oponę 14, a przód 16.
Zielony to ja już miałam, teraz będzie czarny;)))
Jak się ogłupie to se i kupie ;))) A że człowiek na stare lata głupieje, to kto wie... - stara miłość nie rdzewieje:)
UFO jestem za! Lepiej jeździć na większych kółkach, nawet kosztem ciut większego spalania:)))
bea555 napisał:
UFO jestem za! Lepiej jeździć na większych kółkach, nawet kosztem ciut większego spalania:)))
Pewnie jest trochę wygodniej. Moja maszyna pali 2.5L więc to dość spora różnica :) Całe 70zł na 1000km heheheh. Masa tych pojazdów jest podobna, osiągi bardzo podobne... Po zmianie opon właściwości jezdne mojego bzyka zdecydowanie się poprawiły. Czasem zatrzęsie na wertepach ale i na 16stce zatrzęsie :-) Przesiadka byłaby ogólnie fanaberią ale kto wie:-) Zobaczymy! Na razie czekamy na lepszą pogodę i wtedy się zabawa zacznie na całego!:)
Nic mi nie mów o fanaberiach... :-))))))))))))))))))))))))))
*
HALT! Przecież KAC ma dwie tarcze...?!
*
Wróć, rozmawiamy o 50, a ja piszę o 125. Sorki :-)
Żadne wróć, UFO chce 125:)
Tomek ma bardzo fajny skuterek retro, jak kupi KACa, to tylko dlatego, że Ty mu tu wciąż trujesz... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Oj tam oj tam... 2.5-4L to żadne spalanie. Przypominam, że "ścigacze" i inne "szlifierki" (na widok których wielu ludzi ma kisiel w majtach) wciągają między prawie 10 do kilkunastu litrów. I nie mówię o dynamice emeryta przy niedzieli, bo mało kto oszczędza takie maszyny.
No chyba, że mowa odnośnie pojemności baku i braku zasięgu. Jak nie można nawet 100km przejechać to faktycznie, wtedy jest lipa.