Dawidsuper8 napisał:
no ale w takiej furze to chyba wkręty w komplecie :)??
Tak i dłuto.
Dawidsuper8 napisał:
no ale w takiej furze to chyba wkręty w komplecie :)??
Tak i dłuto.
e to po co kupować kamerę jak mogę sobie wyrzeźbić :) super sprawa
Będę o 22 na Placu Konstytucji. Dawid dawaj z nami jeździ.
Mogę się trochę spóźnić i nie będę na pewno długo dzisiaj.
to Młody zniosę Ci te narzędzia
Okej, dzięki. Będę czekał do 22:15 a potem jadę bo też mi sie zbytnio nie chce dzisiaj jeździć ;p
Poznaniacy byli dzisiaj w Mławie i na trasie "wrzesniowych walk"wdlg. "polska niesamowita"(aplimacja na kom.) zmarzlismy jak jasny gwint..a bunkrow ktore tam byly opisane nie znalezlismy.
Izdebski-jesli chodzi o Twoj skuter to wydaje mi sie ,ze ustawienie 2,25 obr. Jest zbyt duze,jesli chodzi o swiece irydowa to mialem ja w swojej Hondzie i przejechalem na niej niewiele.. Dlaczego? Bo cala mi sie stopila(koncowka byla zesmarzona z reszta) i wywalilem ja w pierony,zalozylem NGK i wszystko wrocilo do normy...Chetnie bym sie przejechal do was jeszcze raz ale z Pólek/k. Raciąża mamy co dygac,a niestety kobieta nie pała takim entuzjazmem jak ja na tego typu wyjazdy.:-( a szkoda..
Pozdrowienia dla grupy i szerokosci ;-)
Ustaw gaznik na ksiazkowe 1-1,5 obr. I do tego Dopasuj cala reszte.Przynajmniej tak mi sie wydaje. Mialem tez problem z Honda podobnego typu i zaczolem od tego( i wywalenia tej chol..j irydowki) ...
Tak ustawione ;) Jutro lukne jeszcze zawory. Jak doprowadzę go do stanu fajnego (czyli jutro), to jak z tą wycieczką do Jeruzala stoicie? (Jutro po południu/pojutrze)? Dałem kilka postów wyżej mape gdzie to dokladnie jest ;) Ogólnie to tak jak mówie - naprawdę fajne miejsce.
Tu masz filmik jak objeżdżasz samochód :) po wymianie cylindra
http://www.cda.pl/video/92881e6/Skuter-z-piekla-rodem
Skuter naprawiony. Okazało się, że zawory się rozregulowały.
Ssący był na 0,11, a wydechowy na 0,09. Regulacja gaźnika też pomogła.
Efekt: Pięknie trzyma obroty, v-max 70km/h, spalanie: ~2,5L/100KM.
Setup gaźnikowy: iglica na środek, dysza 80, mieszanka wykręcona o 1,75 obrotu.
Wydaje mi się, że mocniejszy bym miał start, gdy bym założył seryjną sprężynę centralną.
nigdzie nie ma lepszej od WM MOTORS
Coś gdzieś jakieś jazdy dzisiaj?
Dopiero teraz moglem sie dorwac do netu komorkowego(stad moje male błędy :-) ) Okazuje sie ,ze wyjazd do poznania (po drodze Inowrocław i Toruń) mamy wczesniej niz zaplanowaliśmy,więc chcąc niechcąc nie bede mógł sie pisać na ten wyjazd do Jeruzala (choć nardzo bym chciał).
Ale...
Chciałbym podziękować grupie i w szcsególności Tobie-izdebski za miłe przyjecie i oczywiście nie pozostaje mi nic innego jak tylko zaproscić do Poznania i okolic,bo teżamy piękne ;-)
Jakby gdzieś do wielkopolski się ktoś z was wybierał to kom. macie . Zapraszam ;-)
Byłem właśnie sobie pojeździć po okolicy, super pogoda na jazdę. Temperatura idealna i lekki wietrzyk.
Wsiadać i jeździć a nie...pracować :)
No jak ktos nie pracuje to moze jezdzic :-)
Ja już przez najbliższe dni jeździć nie będę. Mam ważniejsze sprawy.
Ktoś coś dzisiaj gdzieś?
o Młody puścił focha :) teraz jak wymienił cylinder ma nas powolniaków gdzieś.
:), szykuje się do drogi chyba :)