Witam ponownie. Niewiele, ale się ruszyło…
Pomalowałem całą ramę Hamerajtem
Wyczyściłem gaźnik, złożyłem wraz z nowym króćcem RMS i stożkiem Polini AirBox
Zakupiłem nóżkę centralną w stanie złym od usera parki94 (pozdro)
Pomalowałem silnik do końca, złożyłem i wyczyściłem. Jest gotowy do włożenia w ramę
Założyłem całą odnowioną instalację elektryczną, wyczyszczony bak i nowe wężyki paliwa podciśnienia wraz z filtrem paliwa
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!
Sporo się ruszyło, biorąc pod uwagę choćby instalację elektryczną. 5 dla ciebie
no nieźle skladaj tego neosa i nowe foto dawaj ;d
Był cały neos a jest w kawałkach. Szacun za to co z nim robisz.
no wszystko cacy i super wygląda :lol:
a najbardziej podoba mi się stopka
no troszkę grzebania było
Nie no super ci to wszystko idzie naprawdę będzie nieźle odpicowany Za elektrykę to naprawdę wielkie brawa.
Czekamy na resztę fotek z składania
Przed momentem zamówiłem przełączniki od BWS’a za 60zł lewy i prawy. Oto zdjęcie:
Ładne, i dobrze że masz te a nie jak wszyscy od chińskich skuterów.
Widze projekt idzie. kartery piękne z daleka, nie wiem jak to z bliska wygląda
Chinske przełaczniki nie śa take złe :-P są w miare wyglądają i śa tenie dla tego wszyscy je biorą :-PKowal napisał:
Ładne, i dobrze że masz te a nie jak wszyscy od chińskich skuterów.
no projekcik niezły.
ogrom pracy włożony i to się chwali i nawet dośc ładnie ci to wychodzi.
jedynie nadkole trochę słabo wygląda.
no i martwi mnie ilośc szpachli na czaszy i nadkolu są pewnie z 5 razy cięższe te elementy niż jak były w oryginale xD
ale czekamy na kolejne postępy prac
KruczeK, dziękuje…
Przód i tak jest lekki w porównaniu z nadkolem, gwarantuje, że przód się nie rozleci, prędzej nadkole (odpukać)… Trochę waży…
Dzisiaj to tak:
-Wykończeniówka nadkola i czachy… Już prawie skończyłem…
-Zmatowiłem boczki tylne, przód pod koło i osłonę aku do małowania
-Wyrównałem na perfekt wzorki Hebo i S6 w błotniku i osłonie aku…
Może jutro zmatuję plastiki, które mi zostały i nadal leżą… Jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego wybieram się po lakiery, podkład i inne pierdoły niezbędne do małowania skutera.
Na pierwszy ogień idą felgi, osłona aku i rączki pasażera - będą to czerwone, ostre, kontrastujące elementy. Neos wtedy stanie na kołach i z silnikiem, złożę kierownicę i osprzęt na niej do kupy, wszystkie linki itp. Następnie maluje resztę plastików na czarno, składam skutera i przedstawiam gotowe zdjęcia i filmik na forum. Dziękuje za uwagę…
Pozdrawiam - jasiu226
To życzę powodzenia w wykańczaniu i malowaniu
Rób, rób bo chcę efekt końcowy zobaczyć ;]
Bym zapomniał, jeszcze będę odnawiał polerkę przekładni
Widze że kolega jasiu będzie miał skuter czarno-czerwony taka sama koncepcja jak moja mi się to bardzo podoba mam nadzieje ze ci to wyjdzie :lol:
Lakiery zamówione…
Będą to Black Sapphire Metallic z palety BMW - kolor perłowy…
Oraz Rosso Corsa z palety Ferrari - kolor metalik…
W przyszłym tygodniu malowanie jak się nic nie spieprzy… I składanie. A teraz pędzę matowić do końca plastiki … Buźka :* :mrgreen:
NoNo :] odważne kolory
Jasiu226, maluj skladaj rob upp chce zobaczyc jak to będzie wyglądac w takich barwach ;d
Jasiu226, a gdzie chcesz dać jaki kolor?
Ogólnie to myślę, że jakkolwiek byś nie rozmieścił tych kolorów to zaje.iście Ci to wyjdzie