Neos Tuned by Jasiu - CAŁY NA CZĘŚCI!!! DUŻO TUNINGOWYCH!

Witam ponownie. Niewiele, ale się ruszyło… :wink:

Pomalowałem całą ramę Hamerajtem :sunglasses:

Wyczyściłem gaźnik, złożyłem wraz z nowym króćcem RMS i stożkiem Polini AirBox

Zakupiłem nóżkę centralną w stanie złym od usera parki94 (pozdro) :stuck_out_tongue:

Pomalowałem silnik do końca, złożyłem i wyczyściłem. Jest gotowy do włożenia w ramę :slight_smile:

Założyłem całą odnowioną instalację elektryczną, wyczyszczony bak i nowe wężyki paliwa podciśnienia wraz z filtrem paliwa :sunglasses:

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania! :smiley:

Sporo się ruszyło, biorąc pod uwagę choćby instalację elektryczną. 5 dla ciebie :wink:

no nieźle :smiley: :slight_smile: skladaj tego neosa :stuck_out_tongue: i nowe foto dawaj ;d

Był cały neos a jest w kawałkach. :stuck_out_tongue: Szacun za to co z nim robisz.

no wszystko cacy i super wygląda :lol:
a najbardziej podoba mi się stopka :smiley:

no troszkę grzebania było :stuck_out_tongue:

Nie no super ci to wszystko idzie naprawdę będzie nieźle odpicowany Za elektrykę to naprawdę wielkie brawa. :slight_smile: :slight_smile:
Czekamy na resztę fotek z składania

Przed momentem zamówiłem przełączniki od BWS’a za 60zł lewy i prawy. Oto zdjęcie:

Ładne, i dobrze że masz te a nie jak wszyscy od chińskich skuterów.

Widze projekt idzie. kartery piękne z daleka, nie wiem jak to z bliska wygląda

Kowal napisał:

Ładne, i dobrze że masz te a nie jak wszyscy od chińskich skuterów.

Chinske przełaczniki nie śa take złe :-P są w miare wyglądają i śa tenie dla tego wszyscy je biorą :-P

no projekcik niezły.
ogrom pracy włożony i to się chwali i nawet dośc ładnie ci to wychodzi.
jedynie nadkole trochę słabo wygląda.
no i martwi mnie ilośc szpachli na czaszy i nadkolu :smiley: są pewnie z 5 razy cięższe te elementy niż jak były w oryginale xD
ale czekamy na kolejne postępy prac :wink:

KruczeK, dziękuje…

Przód i tak jest lekki w porównaniu z nadkolem, gwarantuje, że przód się nie rozleci, prędzej nadkole (odpukać)… Trochę waży…

Dzisiaj to tak:
-Wykończeniówka nadkola i czachy… Już prawie skończyłem…
-Zmatowiłem boczki tylne, przód pod koło i osłonę aku do małowania :stuck_out_tongue:
-Wyrównałem na perfekt wzorki Hebo i S6 w błotniku i osłonie aku…

Może jutro zmatuję plastiki, które mi zostały i nadal leżą… Jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego wybieram się po lakiery, podkład i inne pierdoły niezbędne do małowania skutera.

Na pierwszy ogień idą felgi, osłona aku i rączki pasażera - będą to czerwone, ostre, kontrastujące elementy. Neos wtedy stanie na kołach i z silnikiem, złożę kierownicę i osprzęt na niej do kupy, wszystkie linki itp. Następnie maluje resztę plastików na czarno, składam skutera i przedstawiam gotowe zdjęcia i filmik na forum. Dziękuje za uwagę… :slight_smile:

Pozdrawiam - jasiu226

To życzę powodzenia w wykańczaniu i malowaniu :smiley:
Rób, rób bo chcę efekt końcowy zobaczyć ;]

Bym zapomniał, jeszcze będę odnawiał polerkę przekładni :stuck_out_tongue:

Widze że kolega jasiu będzie miał skuter czarno-czerwony taka sama koncepcja jak moja mi się to bardzo podoba mam nadzieje ze ci to wyjdzie :lol: :wink:

Lakiery zamówione…

Będą to Black Sapphire Metallic z palety BMW - kolor perłowy…

Oraz Rosso Corsa z palety Ferrari - kolor metalik…

W przyszłym tygodniu malowanie jak się nic nie spieprzy… I składanie. A teraz pędzę matowić do końca plastiki … Buźka :* :mrgreen:

NoNo :] odważne kolory :smiley:

Jasiu226, maluj skladaj rob upp chce zobaczyc jak to będzie wyglądac w takich barwach ;d

Jasiu226, a gdzie chcesz dać jaki kolor?

Ogólnie to myślę, że jakkolwiek byś nie rozmieścił tych kolorów to zaje.iście Ci to wyjdzie :wink: