Magnus Retro znowu prośba

Ale właśnie o tą dynamikę się rozchodzi, bo ruszanie to jest żadne w tej chwili. Kup 5 i będzie git, bez względu co tam masz. Ja w swojej 70-tce miałem 4,5 i latał pięknie.
A serwisówka to taka książka/instrukcja obsługi :)

no teraz rozumiem co to serwisówka :) oki kupię rolki 5 i nawet jak mam 5 w środku to też je się (?) wymieni? Rozumiem, że teraz masz tyleeeee czasu, że poświęcisz go trochę na Skoroszach? :) tak tylko pytam :)

Napewno nie w tym tygodniu. Ale w przyszłym...kto wie :)

jeza :) już się cieszę, że "wracasz do żywych" jeszcze jakiś pstryczek mała ironia i wiadomo będzie "Maxell żyje " buahahahahahaha to i tak podle nazwany szrotem skuter z martwych powstanie :)

Hanitko - jeśli w twoim "białym rumaku" siedzi fabryczny wariator to wymiana rolek na lżejsze np. 5g. teoretycznie powinna poprawić dynamikę.
Pomijam fakt że rolki wymienia się raz na jakiś czas bo normalnie zużywają się tak samo jak np. pasek.
Problem zaczyna się wtedy kiedy nie wiadomo co siedzi w skuterku , inaczej mówiąc do różnych wariatorów są przypisane przez producenta różnej wagi rolki np. na wariatorze f-my Mallosi rolki mają inną gramaturę.

wiesz myślę że ten osławiony wariator jest wymieniony to takie małę czarne pudełeczko? bo sprzedający mi to oddał i powiedził, że mogę to z powrotem zamontować (?) chyba jakbym chciała mieć taki nieodblokowany. a co do rolek to oczywiście, że nie wiem jakie są tam w bebechach :)
ja wierzę ba! wiem,że Maxell chce dobrze z tą dynamiką więc jeśli stwierdza on ale i na nocnym kulaniu inni że to da czadu to ... ja jestem dynamicznie otwarta na zmiany :)

Nie, wariator to nie jest pudełeczko :)
I wariator sam w sobie blokad również nie posiada więc to nie to.
Myślę, że o moduł bardziej chodzi :)

50-tka....da czadu....teraz to chyba Ty coś brałaś :))

Małe czarne pudełeczko ? - opis pasuje do modułu zapłonowego. Blokada ograniczająca prędkość Fiddla do przepisowych 45 km/h. Pewnie poprzedni właściciel kupił moduł odblokowany i wymienił a tobie dał stary. ( tak się domyślam )

czyli to nie wariator czyli mam oryginalny czyli jak zmienione zostaną rolki to: TAK MAXELL TAK !!! FRYGA DA CZADU bo ona nie 50 tylko odblokowana :)
Padalec oki czyli wariatuńcio to nie pudełeczko :)

Szybciej to Ci na pewno jeździł nie będzie, ale może chociaż szybciej ruszysz z miejsca :)

już Ty mi nie imputuj że ja wolno ruszam - ja mam taki refleks że o ho ho :) samochodem mimo, że nie wyścigówka jestem w 99% pierwsza spod świateł po prostu JESTEM DYNAMICZNA i z Frygą podobnie a że potem mnie mijają to już inna innszość :)

No trochę ciężko odczytać sens ostatniego postu :-) ale wychodzi na to że masz w "białym rumaku" odblokowany moduł zapłonowy i firmowy wariator - więc śmiało do dzieła zmieniajcie rolki.
Co do "czadu" to nie jestem przekonany czy tą metodą dojdziecie do tego ale próbujcie :-)

Hanita napisał:

już Ty mi nie imputuj że ja wolno ruszam - ja mam taki refleks że o ho ho :) samochodem mimo, że nie wyścigówka jestem w 99% pierwsza spod świateł po prostu JESTEM DYNAMICZNA i z Frygą podobnie a że potem mnie mijają to już inna innszość :)

No dobra, powiedzmy, że teraz już nikt Ci na światłach nie podskoczy :)

Wystarczy, że wyprzedzi... bez podskakiwania:):):)

No no, a ja jak dostanę nową prądnicę to mi tyle mocy przybędzie od tego prądu, że będę śmigał jak te miśki z Gwiednych Wojen :)

Padalec staram się pisać jasno ale jak niekumata jestem w temacie to nie idzie mnie zrozumieć :). Najciekawsze że może ja mam rolki 5 i wtedy po wuja wymieniać? no chyba, żeby się spotkać z Maxellem i usłyszeć, że coś mam znowu wymienić buahahahahahaha ale te chwile z nim - bezcenne :)

Raven napisał:

Wystarczy, że wyprzedzi... bez podskakiwania:):):)

wyprzedzają, żeby potem z gracją zjechać na lewo i ja znowu ich mijam - cała Popularna to manewry :)

maxell napisał:

No no, a ja jak dostanę nową prądnicę to mi tyle mocy przybędzie od tego prądu, że będę śmigał jak te miśki z Gwiednych Wojen :)

strach się bać - wtedy tylko będą wycieczki dla max-ów i zapomnijcie 50 o nocnym kulaniu :(

Hanita napisał:

Najciekawsze że może ja mam rolki 5 i wtedy po wuja wymieniać?

Nawet jak masz 5-tki to już mogą być kwadratowe i też warto zmienić.