Ja tu mieszkam więc trudno by było ciągle z zamkniętymi oczami :)
no cóż niektórym się w d....przewraca :)
Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, ale skoro tak mówisz...
jakże zgodny :) mówię o miejscu urokliwym bliskim Twego miejsca zamieszkania akweny wodne, zachody słońca , cisza spokój i rzut beretem do stolicy :)
Bo ja po prostu mieszkam po tej właściwej stronie miasta :)
pozostaje mi się zgodzić :)
W czasie naszego ostatniego widzenia się padło pytanie jakie są montowane oryginalne rolki w Sym Fidlle II. Pan z ul. Modlińskiej z pewną dozą nieśmiałości powiedział, że 6 gr potem, że może 5,5 ale skłania się do 6 gr. Powiedział również, że sama wymiana rolek nic nie da, że wariator itd. Ja oczywiście nie wiem, czy były rolki u mojej Frygi wymieniane a jeśli tak to jakie tam są teraz. Mam nowe co dostałam od Dziadka ale to chyba 6,5 o ile pamiętam.
Wszystko to piszę choć wiem, że na nikim nie zrobi wrażenia ale chyba Raven i Maxell coś tam kombinowali i sugerowali zmianę :)
Kup sobie najtańsze rolki 5 i 5,5 16X13.
np takie
http://allegro.pl/rolki-wariatora-16x13-5-5g-4t-skuter-gy6-chinczyk-i3380332001.html
i takie :)
http://allegro.pl/rolki-wariatora-16x13-5-0g-racing-bee-4t-wilga-zip-i3327559634.html
Każdy serwis czy sklep skuterowy będzie miał takie tanie.
Jak się sprawdzą wtedy kupisz jakieś markowe POLINI czy NARAKU.
A z wariatorem na razie nie kombinuj, bo po 7ooo nie powinien się zużyć.
Jakbyś chciała mam serwisówkę do FIDDLA.
maxell napisał:
Jakbyś chciała mam serwisówkę do FIDDLA.
co to znaczy? :)
to może najpierw jednak trzeba zobaczyć jakie mam? tylko czy to można tak jakoś zobaczyć? w sensie ja coś odkręcę i zobaczę?
Hanita -
Co ty kombinujesz z tymi rolkami ???
(firmowe rolki do fiddla to 6 gram)
Padalec napisał:
Hanita -
Co ty kombinujesz z tymi rolkami ???
(firmowe rolki do fiddla to 6 gram)
mój miły ja jestem wpływowa kobieta :) to Panowie coś mi namotali, że może zmienić. Ja miałam się dowiedzieć jakie są oryginalnie zakładane. Dowiedziałam się. A jakie ja mam to nie wiem, bo wszak kupiłam używany i coś tam było robione :) Mam jakieś "pudełeczko" dodane "w prezencie", że to było wymienione - wariator? nie mam pojęcia.
ps takie są skutki nocnego kulania z nimi buahahahahaha
No to jeśli oryginały masz 6 to i tak w Twoim przypadku 5 lub 5,5 będą lepsze. Ja bym brał 5.
maxell napisał:
No to jeśli oryginały masz 6 to i tak w Twoim przypadku 5 lub 5,5 będą lepsze. Ja bym brał 5.
Maxell ja nie wiem co jest u mnie!!! mogę kupić te 5,5 a jak takie mam tam w środku? i nie odpowiedziałeś co to znaczy serwisówka do Syma?
Jeśli mogę coś podpowiedzieć :
Podczas mojej pierwszej wymiany rolek (zużyły się trochę po 6000 km) rozmawiałem na ten temat z mechanikiem (ten z Modlińskiej) i powiedział że zamiana rolek z 6g na np.5,5g tak naprawdę nie ma wielkiego znaczenia , więc konkluzja jest jasna: czy 6 g czy 5,5 nie robi różnicy , innymi sposobami poprawia się dynamikę jazdy.
no coś podobnego mi mówił przez telefon dziś. Ja jestem sama w sobie dynamiczna więc Frygę może zostawię w spokoju ? :)