nie jestem odkrywcza bo....chcę kupić skuter....marzy mi się vespa ale bariera cenowa powoduję, że myślę o magnus retro
http://www.gumtree.pl/cp-motocykle-skutery/nowodworski/skuter-magnus-retro-1966-tanio-stan-dobry-477478262 ael kurcze ma podobno 21 tys km no a może http://www.gumtree.pl/cp-motocykle-skutery/ursynow/skuter-yamaha-vino-50-retro-vespa-rozrusznik-pl-rejestr-484085531 a to trochę drogo http://otomoto.pl/sym-fiddle-odblokowany-jak-vespa-w-wa-M3645480.html jeza po prostu nie wiem chciałabym coś stylowego bo nie jestem młódka. Jeździłam chińczykiem zipp vapor czy jakoś tak a potem piaggio thyphon teraz była mała przerwa ale muszę, chce skuterkiem pomykać po Warszawie do pracy i na małe zakupy. Jeśli ktoś ma jeszcze cierpliwość to proszę o doradzenie. Kłaniam się ślicznie
jakże miło, że ktoś odpisał :) poczytałam i ten romet ze kiepski że słaby... wizualnie mi się podoba i w sumie jakby nowy to był by serwis bo ja blondynka nic nie zrobię. Najbardziej sięobawiam, że kupię badziewie bo tak się nacięłam na to piaggio co juz poszło do ludzi.Mnie ujmie kolor i wygląd a w sumie warto żeby przede wszystkim nie był awaryjny.Chce kupić sobie na urodziny a to tylko tydzień :)
Przecudnej urody wraz z dopasowanym kaskiem :) mały problem mam większy łepek (a w sumie mam dwa kaski już w oczekiwaniu) no i to Chorzów a ja w stolicy, ale dzięki może tu coś takiego znajdę. Chętnie żeby był z kufrem. Szukam też taki model, żeby w porywach czasami kogoś przewieźć nie daleko :) a może ktoś by ze mną pojechał jak bym już coś ciekawego znalazła? tego magnusowna mam teoretycznie w sobotę obejrzeć w Nowym Dworze Mazowieckim :)
Przecudnej urody wraz z dopasowanym kaskiem :) mały problem mam większy łepek (a w sumie mam dwa kaski już w oczekiwaniu) no i to Chorzów a ja w stolicy, ale dzięki może tu coś takiego znajdę. Chętnie żeby był z kufrem. Szukam też taki model, żeby w porywach czasami kogoś przewieźć nie daleko :) a może ktoś by ze mną pojechał jak bym już coś ciekawego znalazła? tego magnusowna mam teoretycznie w sobotę obejrzeć w Nowym Dworze Mazowieckim :)
Ten skuter to tylko przykład,poszukaj na Alledrogo,może sa jakieś oferty z Warszawy.
Dziadku tak rozumiem, że to przykład. Od trzech dni przeszukuję allegro, gumtree a jam niecierpliwa ...w dodatku nic nie wiem, tyle, że ma być stylowy do 3000 no może 3500 i ...żeby się nie psuł. Ja leję benzynę i robię przeglad raz do roku :)
ups, no jeździł podobno jeden facet do pracy przez 5 lat. Dzięki za wpisy, jutro zajrzę może ktoś mnie oświeci i poda na talerzu mojego wymarzonego "skutera". Dzięki Wodzu, Dziaku, Padalcu :) dobranoc
Dziadku tak rozumiem, że to przykład. Od trzech dni przeszukuję allegro, gumtree a jam niecierpliwa ...w dodatku nic nie wiem, tyle, że ma być stylowy do 3000 no może 3500 i ...żeby się nie psuł. Ja leję benzynę i robię przeglad raz do roku :)
21 tyś przebiegu to dużo i nie dużo,zależy jak skuter był użytkowany.Właściciel i tak prawdy Ci nie powie.Ten Magnus wygląda jak klon Piaggio,ale tak naprawde to produkcja Chińska.Nie żebym był jakimś zagorzałem przeciwnikiem wszystkiego co Chińskie,ale musisz się liczyć z drobnymi usterkami w czasie eksploatacji.Zrobisz jak zechcesz,ale ja za 3000 zł wybrał bym inny skuter,chociażby taki jaki Ci wcześniej podałem.
Dziadek ma rację szukaj Syma a Romet jak chińczyk większość jeździ na chińczykach i nie narzeka kupisz używane a przejedziesz parę kilometrów i też się posypie chodź markowy nie ma na to reguły reguły ja bym brał Rometa nowego przynajmniej gwarancja jakaś
Dzięki niby mi rozjaśniliście temat.... co prawda odwrotnie niż w samochodach bo zaczęłam od nowych a teraz kupujezmieniam na 3 letnie używane i jestem zadowolona. No cóż chyba podjadę np na Modlińską tam podobno dużo różnych. Plusem jest gwarancja i serwis ech żeby tak mi ktoś pod dom podstawił egzemplarz jaki mi chodzi po głowie. dzięki za pomoc i podpowiedzi. Źle mówią o chińczykach ale jak dla mnie kiedy mam samochód i rower ładowanie się w cudowną ale cholernie drogą Vespę nie jest dobrym pomysłem. No cóż dumam dalej a w weekend coś nabędę pewnikiem.
Lucek dzięki, Aprilla Habana jest mi znana wizerunkowo ten drugi obejrzałam ale nie znalazłam nic w pobliskiej okolicy. Zachwyciłam się Sym Fiddle - jeden model z Ożarowa znalazłam - napisałam czy to aktualne...choć cena trochę wysoka chciałam góra do 3500 http://otomoto.pl/sym-fiddle-odblokowany-jak-vespa-w-wa-M3645480.html nie ma kufra , no zobaczę czy się sprzedający odezwie. Dzięki za podpowiedzi :)
umówiłam się na jutro w sprawie Sym Fiddle -link powyżej proszę powiedzcie jaką cenę mogę wynegocjować i czy 7800 na skuter z sierpnia 2011 roku to dużo. Apeluje do mnie ten skuterek ale potrzebuję wsparcia :)plissssss
Jeśli ujeżdżany regularnie do pracy to nie trudno tyle wykręcić. Sądzę, że maksimum 3,5 tys. powinnaś dać, przebieg czy choćby ryski na plastikach to argument na zbicie ceny. Tylko się nie napalaj i pokazuj entuzjazmu podczas oględzin :-)
umówiłam się na jutro w sprawie Sym Fiddle -link powyżej proszę powiedzcie jaką cenę mogę wynegocjować i czy 7800 na skuter z sierpnia 2011 roku to dużo. Apeluje do mnie ten skuterek ale potrzebuję wsparcia :)plissssss
nie wiem jak to zrobiałm ze znowu to wkleiłam Lucek dzięki trudno mi sie nie napalać ja tak mam :) ale facet ma przyjechać pod dom. kwestia, że mówi iż skuter jest na firmę ojca i ze on wystawi rachunek fakturę i ja nie płace tego podatku 2% i że ojciec nie potrzebny bo w sumie ze nie musi być umowa kupna sprzedaży ?
aha facet nie młodzik więc nie sprzedaje chyba po kryjomu ojca skutera. Przyjedzie mogę się przejechać obejrzeć, nie ma kuferka więc to "mnie boli". a tak to co zapalę ale będzie rozgrzany więc nei sprawdzę jak po nocy odpala....