swoją drogą buahahahahaha że też nie zauważyłeś różnicy w wygięciu klamek buahahahahahahaha 1:0
To kup. Jak będziesz pomocy potrzebować to wołaj, podjadę.
Jak olejów nie wymieniałaś to mogę Ci od razu to zrobić.
no dobra 1:1 bo to nie doniczka była com uwierzyła :)
Hanita napisał:
swoją drogą buahahahahaha że też nie zauważyłeś różnicy w wygięciu klamek buahahahahahahaha 1:0
Bo była cała rozdygotana :)
oleje mi pan wymienił z serwisu wszak za coś tę stówkę zapłaciłam :)
rozdygotana to byłam ja w oczekiwaniu na ocenę mojego zakupu :)
No tak, 100 za wymianę oleju. Jak w samochodzie. A ten przekładniowy wymienił?
hmmm przekładniowy? czyli z tyłu ? tak. upuścił a potem strzykawką poprzez wężyk wlał ze trzy małe strzykawki, przedmuchał hmm filtr? taką harmonijkę papierową co to też powinnam nową kupić i też łatwo się wymienia :) tylko nie wiem jak to wpisać cobym od razu kupiła, Ta harmonijka jest schowana pod ta "srebrną " osłoną z lewej strony.Jeza już czuję jak się śmieją znawcy tematu. Trudno :)
Ta harmonijka to pod czarną osłoną, pod srebrną to masz napęd (wariator, pasek, sprzęgło...)a nad srebrną jest czarna i tam masz harmonijkę :)
Kup, wymień.
A swoją drogą to dziwne, że filtr masz papierowy :)
A może to nie filtr wcale :)
o takie coś musze kupić
http://allegro.pl/skuter-4t-shotgun-filtr-powietrza-wklad-papierowy-i3272188071.html
ale to chyba nie pasuje do Syma? bym u tego samego allegrowicza kupiła :)
tam u mnie powinna być jeszcze jakaś gąbka której podobno nie ma poprzedni właściciel wyjął?
Powinnaś mieć normalny filtr gąbkowy.
Ale mam pomysł, zdjemij osłonę zrób zdjęcie i wyślij mi mailem :)
Taki powinnaś mieć
http://allegro.pl/wklad-filtra-powietrza-gabka-skutery-gy6-4t-50-qt9-i3307761727.html
dobra, będę później
po pierwsze primo zakupiłam klamkę po drugie primo zejdę do Frygi ale nie wiem czy uda mi się odkręcić to coś zewnętrzne. Jestem pewna, że to była harmonijka papierowa a na to powinna być gąbka co to nie było.
z tego linka co przesłałeś to nie wiem co pod tym czarnym jest. Bosze ze mną to jak gadanie ze ślepym o kolorach :)
ok żeby się dalej nie ośmieszać :) wysyłam Ci na maila zdjęcia tego filtra.
Odkryłam też, że pan w ramach tej stówki nie przykręcił mi błotnika z jednej strony a ja nie mogę tego zrobić bo nie mam takiego tulejkowatego klucza :) ciekawe czy będzie się telepał :)
Niestety w mojej sfeminizowanej firmie nawet kierowca lebiega i nie posiada klucza "nasadowego" żebym mogła sobie doczepić błotnik co to fachowiec z serwisu zapomniał przykręcić. Może się i telepie ale ja nie słyszę buahahahahaha no ale trzeba go przykręcić. Pewnie nabędę drogą zakupu taki klucz i będę miała na wieki :)
Ot, nowocześni faceci. Ja na imieniny od Mamusi dostałam w tym roku wiertarko-wkrętarkę z kompletem wierteł, bitów i nasadek :D Szkoda że 2 miesiące po przeprowadzce do siebie - gdzie wiadomo na początku taki sprzęt najbardziej potrzebny, ale i tak już zdąrzyłam się pobawić przy skręcaniu szafki.
Zmieniając temat, to może któryś z uczynnych mieszkańców Wawki zajrzałby mi pod kanapę, bo coś mi się nie podoba w moim szerszeniu, a jeszcze na tyle nie znam budowy silników... Podejrzewam, że chodzi o regulację gaźnika, ale ręki nie dam sobie uciąć.
Inżynierka zostaw rękę przyda się :) hmm Ty chociaż wiesz, że pod kanapą jest gaźnik pogratulować :) i co Twoje cudo to Szerszeń czy coś innego pieszczotliwego wymyślisz?
@Hanita, jak się zbiorę i go umyję, wypicuję (a się nie zbieram bo co raz pada) to zrobię mu zdjęcia - sama się przekonasz że żółty on jak pszczółeczka, ale Szerszeń do niego bardziej pasuje, bo i większy niż pszczółka, co akurat zauważył mój Tato - pewnie by mi pomógł z tą regulacją gdyby nie to że mieszka 500 km ode mnie...