100 za przegląd, się chłopak nie narobił i tyle wziął? Może w sumie to nie wiele, ale...no te zawory tylko...ale i tak dużo moim zdaniem, nawet jak na SYMA :)
cześć, narobił nie narobił ja się nie znam, zajęło mu to godzinę. Tak jak pisałam pewnie trochę picował ale pooglądał, odkręcał, dmuchał itp.
Tylko rano dziś mnie kur....ca wzięła bo nie zapalił od razu. Ok za trzecim razem. Podjechałam i czekam aż się brama otworzy i hmmm zgasł? stracił moc. Nie mogłam odpalić. Wreszcie z lewego z dodawaniem gazu zapalił. Podjechałam pod górkę, stojąc do skrętu i na światłach nie zgasł. I potem po zgaszeniu zapalił od razu. Nie wiem. Ja już nic nie wiem. Jak Maxell ustawił ten pierdzielony gaźnik i tą popieprzoną mieszankę to chodził cichutko i nie gasł. Teraz już nie wiem jak chodzi bo siedzę w panice czy nie zgaśnie. No niby potem nie gasł ale............dupa. Wkur...mnie i klnę jak w ogóle nie klnę :( a tak poza tym to miłego weekendu :)
No to zepsuł w sumie, a jeszcze 100 zainkasował :)
nie lubię Cię :(
hej! w skrócie tylko powiem, że po wstrzyknięciu paliwa do gaźnika skuter odpala i gaśnie od razu. Wyczyszczenie dysz w gaźniku nic nie dało. Wina leży gdzieś po stronie układu paliwowego bo przy kręceniu rozrusznikiem z wężyka idącego od pompy do gaźnika nie leci paliwko... muszę teraz załatwiać znów busa i wykorzystać urlop żeby pojechać do serwisu... trochę mnie zniechęca ta 'przygoda' :P
Dobra, kiedyś Ci to naprawię :)
sadzia1 napisał:
hej! w skrócie tylko powiem, że po wstrzyknięciu paliwa do gaźnika skuter odpala i gaśnie od razu. Wyczyszczenie dysz w gaźniku nic nie dało. Wina leży gdzieś po stronie układu paliwowego bo przy kręceniu rozrusznikiem z wężyka idącego od pompy do gaźnika nie leci paliwko... muszę teraz załatwiać znów busa i wykorzystać urlop żeby pojechać do serwisu... trochę mnie zniechęca ta \\\\\\\'przygoda\\\\\\\' :P
Prawdopodobnie pompa paliwa odmówiła posługi,lub przewód z podciścienia spadł z króćca lub po prostu się gdzieś przetarł.Co by nie było sama jestes w stanie to naprawić.Pompa paliwa nie jest zbyt droga.Osobiscie nie wierzę aby filtr paliwa az tak się zatkał aby nie przepuścił paliwa,ale do pewności sprawdż.Powodem może byc jeszcze pusty zbiornik paliwa :).
Sadzia jesteś wielka, że nie sadzisz przekleństw...trzymam kciuki za to abyś nie wrzuciła w kąt swego cuda. :)powodzenia
mój Luby mi tu podpowiada jeszcze, że silnik nie dostaje powietrza. Odłączyli rurkę od powietrza z sąsiadem i jak wciągali powietrze rurką to i tak benzin nie leciała. Czyli może coś być z tą pomkpą? że nie wytwarza się podciśnienie potrzebne do przesyłu paliwa?
sadzia1 napisał:
mój Luby mi tu podpowiada jeszcze, że silnik nie dostaje powietrza. Odłączyli rurkę od powietrza z sąsiadem i jak wciągali powietrze rurką to i tak benzin nie leciała. Czyli może coś być z tą pomkpą? że nie wytwarza się podciśnienie potrzebne do przesyłu paliwa?
Pompka paliwa nie wytwarza podciśnienie,podciśnienie wytwarza się w skrzyni korbowej silnika.Najprościej pisząc pompka paliwa jest niejako napędzana podciśnieniem.Najprawdopodobniej pomka paliwa jest kaput.
ehhh... pompkę paliwa w serwisie "najwcześniej" będą mieli w środę :( objeździmy wszystkie sklepy dzisiaj ale szczerze wątpię żeby mieli taką jak potrzebuje bo jak pech to pech :( taka ładna pogoda a ja nie mogę jeździć! zapłacze się :( Hanita - etap złości już za mną, teraz jest rozpacz :(
Taką pompkę można kupić w wielu sklepach internetowych.Jakbyś zamówiła odpowiednio wcześnie to masz ją w domu nastepnego dnia.Nic się nie martw,i do Ciebie jeszcze zaświeci słoneczko ;))).
mam pytanie - pokłosiem wizyty w serwisie jest sugestia aby wymienić "klamkę" lewego hamulca co to się lekuchno wygięła - okazuje się że skuter rymsnął na lewy bok (nie mnie) stąd wygięcie klamki, mała ryska i takie tam pierdółki co teraz dopiero widzę. Czy to jest sens wymiany? gdzie to ustrojstwo kupić? jak patrzyłam na ręce magika to chyba sama bym umiała wymienić ten kawałek metalu :)
Sadzia znam ten ból, że chciałaby się pomknąć a tu przestój. No cóż pewnikiem już w najbliższy weekend śmigniesz a tu skrobniesz peany jak to cudowny masz sprzęt. Trzymam kciuki.
No to przecież mówiłem Ci, że leżał, a nie żadna doniczka :)
tu masz, tylko chromowaną, ale jest tego pełno.
Szukaj do hamulca bębnowego, do 4T.
http://www.scooterkingz.pl/klamka-hamulca-lewa-chrom-gy6
mówiłeś mówiłeś co nie zmienia faktu, że i tak po ptokach. Se kupię se wymienię tylko chyba mi jest potrzebna nie taka świecąca :) w sumie jak mi się nie uda wymienić to będę miała "śrubokrętowy" pretekst :)
już teoretycznie wiem co wpisać w wyszukiwarkę - hamulec bębnowy do 4T :)
Jak wpiszesz 'hamulec bębnowy' to Ci wyskoczy hamulec, czyli bęben, ewentualnie okładziny hamulcowe.
Szukaj pod hasłem
'klamka lewego hamulca skuter'
Najlepiej na alledrogo, i używkę to będziesz miała podobnie wyblakłą :)
Tu masz klameczkę dla siebie
http://allegro.pl/klamka-dzwignia-hamulca-lewa-shotgun-zbik-rally-i3272229271.html
A tak na marginesie, przecież klamki nie masz wygiętej tylko porysowaną. Wygięte od udeżenia jest samo mocowanie, które wystarczy śrubką ścisnąć.
a tak na marginesie :) to jest wygięta klamka, mocowanie facio odgiął ale pow że otwór nie jest okrągły tylko lekko jajowaty (od uderzenia) i dlatego mimo odgięcia klamka "chodzi" choć mniej niż Ty widziałeś. Już nie wiem czy jajo jest w klamce czy w mocowaniu ale kupię tę klamkę co podałeś linka i spróbuję wymienić. Dzięki za łopatologiczne podanie co mam kupić. Kupię :)