Ja mieszkam w internecie więc jestem tu zawsze :)
A co do grzebania...jeśli zauważą...ale tam plomb nie ma więc...nie wydaje mi się.
Ale jak masz gwarancję to mają Ci to zrobić i koniec.
Ja tylko na chwilkę - Maxell silnik chodzi tak cichutko jak stoję na światłach, że tylko delikatnie wyczuwam drżenie - NIE ZGASŁ ANI RAZU. Dziś jadę do centrum chyba już w mniejszej obawie.
Natomiast ja bym zaliczyła glebę i to przy wyjeździe z garażu bo jak wiesz jest pod górkę, tralki nawierzchniowe ja jej w gaz a tam u góry śmieciarka na drodze - kurna się starają przed ustawą śmieciową. Więc hamowanie zakręcanie i uffff gorąco mi się zrobiło bo ślisko się okazało być. Jeza obiecuję zmienię kask, wymienię olej i wszystko o Panie zrobię tylko więcej nie kracz, że wypadek, że "położenie się", ze obcierka plissssss :)
Miłego dnia wszystkim bez wyjątku Tobie Hugo też :)
Dobra, nic już nie mówię :)
A jak się boisz, że zgaśnie bo Ci za cicho chodzi to wiesz która śrubka :)
po Mistrzu nie poprawiam :)
No jak sobie chcesz, ale wyczyść go i do regulacji koniecznie przy przeglądzie.
tak jest :)
I pamętaj o naciągnięciu tej lewej klamki :)
Ale co ja Ci będę gadał, wiesz co masz zrobić :)
no o klamce nie zapomnę bo to jakby najbardziej "wyczuwalne" i wizualnie i manualnie "uszkodzenie" ale zrobię listę. Po 10 zadzwonię na Ordona i będę wiedziała, czy po szkoleniu w centrum mam się przeflancować na te poprawki, naprawki.
Kurde Maxell wielkie dzięki "nie wypłacę się" nigdy.
Hanita napisał:
Kurde Maxell wielkie dzięki "nie wypłacę się" nigdy.
A ja tani nie jestem :)
nie stać mnie na "rzeczy" tanie buahahahahahaha
Tam Ci na PW napisałem co mają zrobić/wymienić.
hej :) dzisiaj będziemy robić wielkie poszukiwania zaginionej świecy :) jednak wczoraj padł akumulator więc dziś urządziliśmy sobie poszukiwania odpowiedniego prostownika :P takie atrakcje mi zapewnia mój wredny chińczyk ;)
martwi mnie to, że kopka daje się opuścić w dół i wraca do góry (stawia tylko czasami opór przy kopnięciu) ale nie wydaje żadnego dźwięku tak jakby nie była na zębatce (czy co ona tam ma). Jak odpali mi skuterek po naładowaniu aku to będzie bosko i podjadę do serwisu (60km!) żeby obejrzeli kopkę ale jak nie zaskoczy po naładowaniu to nie wiem jak ja go znów przetransportuje do Kamienia :/
Po co Ci ta kopka? Ściągnij ją nałóż coś ładnego na to co po niej zostanie i będzie git.
no ale jeżeli byłaby sprawna i rozładował by mi się akumulator to nie musiałabym go podłączać pod prostownik bo skuter się odpali kopką? albo jak ten starter (tzn ten przycisk z napisem "start" :P ) padnie to też z kopniaka odpalę tak? a jej w sumie nie widać więc wizualnie nic nie psuje
No niby masz rację. Ale jak kupisz nowy akumulator, to sam Ci nie padnie i ładować za szybko też go nie trzeba.
Ale tak serio, to myślę, że masz po prostu źle złożony bendiks (czyli to w środku co odpowiada za kopkę - jak to napisałaś - zębatka) :)
Trzeba ściągnąć osłonę i zobaczyć, może w ogóle sprężyny nie masz.
Ja dziś wreszcie wymieniłam te czujkę lewego hamulca. Najśmieszniejsze jest to, że jak podjechałam (jak znalazłam) do serwisu motocyklowego na Ordona to....czujka działała. Wyszłam na totalną blondynkę. Ale po zdjęciu z przodu plastiku okazało się że trochę styki były zaśniedziałe i to mogło przerywać tan "impuls". I tak mi wymienił tę czujkę - to jakiś kabelek ze stykami :) Jak już tam byłam to okazałam przesympatycznemu panu listę sporządzoną po konsultacjach z Maxellem i pan: wymienił olej w silniku i w przekładni w tylnym kole, sprawdził pasek i rolki- są oki, klocki hamulcowe-są oki, opony-b.dobry stan, dopompował, uregulował gaźnik i mieszankę (?) no i powiedział, ze trzeba spr zawory, bo tak na słuch to chyba coś stuka(?) Odkręcał wiele elementów dmuchał, zaglądał chyba trochę picował. Trzeba zmienić filtr taką harmonijkę bo nie miał na stanie. ufff
zapłaciłam stówkę. ciekawe czy to standard bo pan oczywiście powiedział, że bierze się więcej ale "dla miłej pani białego cuda" niech będzie stówka.
no i pytanie gdzie można kupić filtr powietrza oraz "klamkę" lewego hamulca? Dzięki za ewentualne sugestie
Nie zapłaciłas zbyt wiele,faceta pewnie by oskubał :).O części zamienne pytaj pod nr tel 22 868 18 68.Ten numer to do siedziby Importera Sym na Łopuszańskiej.Ale jak znam życie to pewnie odeślą Cię do najbliższego autoryzowanego serwisu.
A. W. Serwis
ul. Ordona 2a
01-237 Warszawa
tel: 668 304 366
Inter-max
Trakt Brzeski 80
05-077 Warszawa
tel: 609 222 204
mail: inter-max10@wp.pl
www.intermoto.waw.pl
Autokompleks Łukasz Filipek
ul. Starzyńskiego 10
03-456 Warszawa
tel: 22 618 66 60
mail: sklep@autokompleks.pl
www.autokompleks.pl
Sebbike
ul. Modlińska 227F
03-120 Warszawa
tel: 22 215 95 96
mail: sebbike@sebbike.pl
www.sebbike.pl
Micar
ul. Wawelska 5
02-034 Warszawa
tel: 22 825 32 10
mail: micar11@wp.pl
www.micar.auto.com.pl
Scootery – SOL Style of life Sp. z o. o.
ul. Roentgena 46 lok. 3
02-781 Warszawa
tel: 22 641 02 26
mail: scootery@scootery.pl
www.scootery.pl
Moto Styl
ul. Targowa 7
03-727 Warszawa
tel: 22 670 47 91
mail: salon@motostyl.pl
www.motostyl.pl
SYM
ul. Łopuszańska 24
02-220 Warszawa
tel: 22 868 18 68
mail: biuro@sym.pl
www.sym.pl
Dziadek dziękuję spisałam adresy i w poniedziałek podzwonię. Myślę, że nawet sama bym umiała ten filtr wymienić - przynajmniej wiem gdzie on jest :) tą klamkę to raczej więcej zachodu odkręcania itp a regulacja zaworów to już poza moim zasięgiem. Ale części "se kupie". Przecież części chyba każdy może kupić. No nic - teraz przynajmniej mam pewność, że fachowiec zajrzał głębiej, posprawdzał, poregulował. Miałam tam paru kibiców - innych motocyklistów na naprawdę solidnych maszynach co to raczej zagadali i pochwalili moją "determinację" w podtykaniu kolejnych punktów z listy do sprawdzenia. :)
Dziadek jeszcze raz dzięki za listę :) Miłego weekendu i pogodnego bo u nas ciepło i ładnie :)
Hanita napisał:
Myślę, że nawet sama bym umiała ten filtr wymienić - przynajmniej wiem gdzie on jest :)
Wierzę Hanitko że kolor włosów u Ciebie to czysty przypadek :))).
U nas dzisiaj była nawet ładna pogoda co skrzętnie wykorzystałem.Byłem w byłym obozie Auschwitz,ot taka historyczna wycieczka.Jutro jest zaplanowany grill,mam nadzieję że pogoda nie pokrzyzuje planów bo na popołudnie zapowiadane są burze.Pozdrawiam serdecznie.
:)