Magnus Retro znowu prośba

Hanita napisał:

hej panowie żeby nie było nudno :) mam kolejną prośbę - jaką pojemność kufra należy/ wypada/pasuje kupić do mojej Frygi (Sym Fiddle) żeby się zmieścił kask no i żeby wyglądało to estetycznie i normalnie a nie przerost formy nad treścią. Mam na oku
http://allegro.pl/99c-kufer-bagaznik-na-motocykl-skuter-3188-white-i3223244290.html\\\\\\\'W tym z allegro jest chyba wszystko tzn elementy do montowania. I już dziękuję za opinie :)

Ten kufer z Allegro to szajs.Jak go zamontujesz to już na amen bez możliwości odpięcia samego kufra.Mam do sprzedania oryginalny kufer Peugeot-a który mi pozostał ze skutera którego sprzedałem.Kufer jest ładny i odpinany od płyty montażowej.Miałem go może ze dwa razy założony,teraz sobie leży bezczynnie.W kufrze mieści się kask.Kufer jest koloru czarny mat.Kufer kosztuje około 250 zł,ja Ci sprzedam za stówkę (a pisałaś że stówką nie opędzisz tematu :)).Kufer nie ma żadnych rysek,stan idealny.Kufer ma oryginalne logo SYM zakupione u autoryzowanego importera :).

http://www.skuterowo.com/forums/topic/sprzedam-nowe-czesci

Hanita zapomnij o białym kufrze takie to tylko chiński szmelc,jak chcesz coś porządnego to tylko z firm Givi,Kappa,Shad. Wielkość max 35l.

Jeśli już ma być biały to znalazłem cos takiego:

http://allegro.pl/kufer-centralny-kappa-k30-monolock-bialy-i3231182944.html

http://allegro.pl/duzy-kufer-givi-e300-bialy-monolock-30-litrow-i3286239512.html

Czarny wyszczupla :) a to niezbędne! jeśli ten Peugeowaty kufer będzie pasował do mojej Frygi to wchodzę w to. Zrozumiałam wywód Maxella o odcieniach i zmieniam opcję - niech będzie czarny jeśli będzie to ładnie wyglądało. Skoro Dziadek mówisz, ze kask się zmieści to oki. to jaka jest pojemność kufra ? Ten kufer jest zapinany na kluczyk? i ma to coś do montowania? i to jakaś firma czy Peugeot?
Hugo fajen te kufry i dzięki ale jeśli wezmę pod uwagę to co pisał Maxell o odcieniach....coś w tym jest - estetyka też ważna.

Hanita napisała:

Nie, nie wybieram się na wczasy skuterem - taki kufer to i tak byłoby za mało do tego przyczepka buahahahha

Nie byłbym tego taki pewien. Jak się chce to wszystko się da - 50l kufer plus duży plecak i w drogę. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=PGMjQBUAMWY

Hanita napisała: Michalko nie zamierzam rzucać kufrem o glebę :)

Ja też nie zamierzałem - sam się rzucił... :-D

Hanita napisał:

Czarny wyszczupla :) a to niezbędne! jeśli ten Peugeowaty kufer będzie pasował do mojej Frygi to wchodzę w to. Zrozumiałam wywód Maxella o odcieniach i zmieniam opcję - niech będzie czarny jeśli będzie to ładnie wyglądało. Skoro Dziadek mówisz, ze kask się zmieści to oki. to jaka jest pojemność kufra ? Ten kufer jest zapinany na kluczyk? i ma to coś do montowania? i to jakaś firma czy Peugeot?
Hugo fajen te kufry i dzięki ale jeśli wezmę pod uwagę to co pisał Maxell o odcieniach....coś w tym jest - estetyka też ważna.

Pojemność kuferka to 35L.W zestawie jest kufer,płyta montażowa i dwa kluczyki.Kufer zamykany na kluczyk,mozna go łatwo odpiąć i pójść z nim na zakupy,lub po prosu po przyjeżdzie do domu zabrać go ze sobą.Nie wim czy Peugeot sam produkuje te kufry czy też zleca to innej firmie,aż tak się nie zagłebiałem w tym temacie.Słowem ręczę że to porządny kufer,zrobiony z porządnych materiałów.Jestem tak pewien swoich słów że jeśli chcesz to mogę Ci ten kufer wysłać bez pieniędzy,jeśli uznasz że skłamałem choć w jednym słowie to odeślesz mi ten kufer spowrotem na mój koszt :).Jeśli Ci się spodoba to prześlesz mi pieniądze na konto.Czy taka transakcja Ci odpowiada ?.Co najważniesze aby zamontować jaki kolwiek kufer musisz mieć stelarz dedykowany do danego modelu.Nie wiem czy masz cos takiego ?.Jeśli nie to musisz go zakupić na Łopuszańskiej u Importera Sym w Wa-wie.Własnie przyjrzałem się Frydze i zauważyłem że jest z tyłu taki metalowy /\"bagażnik\'/,jeśli taki sam jest w twojej Frydze to nie bedzie problemu z montażem.

Pewnie mowa o sklepie AceBiker na Łopuszańskiej 35? Wejście od Orzechowej - vis a vis mojej pracy. Tam mają Givi - 500 zł mały i 800 duży.

W Scooterlandzie na Modlińskiej kupiłem Awinę za 130 zł - ten większy. U Ciebie porażałoby wyglądem. Mały kosztuje chyba 90 zł. Jest wypinany. I jak na razie nic mi się samo nie wypięło, a nie raz i nie trzy przekroczyłem dopuszczalną ładowność.

Nie KISIU to nie "AceBiker na Łopuszańskiej 35" ten salon jest na Łopuszańskiej 24. Nie sposób go przeoczyć tak się reklamują że z daleka widać napis SYM.
Polecam jeszcze jeśli chodzi o akcesoria firmowe do FIDDLA (np. owiewkę przednią itp.) Modlińską 227.

sorki za milczenie, to nie to, że medytowałam tylko córka zjechała na obiad. :)
Dziadek tylko jedno pytanie czy nie za duży ten kufer do mej Frygi. Padało zdanie , że dla mnie to do 30 czy 33 litrów. Chodzi żeby nie "porażał" :)
Z tyłu skutera jest jakiś "bagażnik".
Kisiu to Ty pracujesz na Okęciu? toż ja Orzechową pomykam co i raz bo rodzinnego domu kawałek dalej :)

Padalec a co to za owiewka ? Szybka?

o kurde to był 100 post a chciałam taki mądrusi umieścić :(

ok zmiana motta - let's do it!

Tak szybka, są dwa rozmiary dedykowane do tego modelu przez producenta.
Plus różne inne które można kupić np. na aledrogo.

Padalcze - chyba jakiś mały ten salon i ten napis mikroskopijny, że jak do tej pory nie zauważyłem:-D

Jajo sobie robię.

Hanita - ja mam bazę na Łopuszańskiej. Stamtąd wyjeżdżam na rejon i później wracam. Gdy dojeżdżam do Statoila na Krakowskiej dostaję już drgawek.

Hanita napisał:

sorki za milczenie, to nie to, że medytowałam tylko córka zjechała na obiad. :)
Dziadek tylko jedno pytanie czy nie za duży ten kufer do mej Frygi. Padało zdanie , że dla mnie to do 30 czy 33 litrów. Chodzi żeby nie \"porażał\" :)
Z tyłu skutera jest jakiś \"bagażnik\".
Kisiu to Ty pracujesz na Okęciu? toż ja Orzechową pomykam co i raz bo rodzinnego domu kawałek dalej :)

Nie będzie porażał,miałem go zamonowanego do Skuterze SYM JET Sport który jest mniejszy od Frygi.

No proszę jaki świat mały może jeszcze mi listy Kisiu dostarczałeś?
Dziadek skoro tak mówisz to oki wchodzę w to. Wiesz o co chodzi, żeby kufer "nie przeważył" skutera.
I nawet nie skomentuję :) tej szafy na kółkach.
To jak to załatwiamy? co Ci mam podać? a Ty mi numer konta. Może podam Ci telefon alb o maila?

Hanita napisał:

No proszę jaki świat mały może jeszcze mi listy Kisiu dostarczałeś?
Dziadek skoro tak mówisz to oki wchodzę w to. Wiesz o co chodzi, żeby kufer "nie przeważył" skutera.
I nawet nie skomentuję :) tej szafy na kółkach.
To jak to załatwiamy? co Ci mam podać? a Ty mi numer konta. Może podam Ci telefon alb o maila?

Podaj mi adres zamieszkania na który mam wysłać kufer - jasieniek1@interia.pl

Dziadek to ten na którym glebę zaliczyłeś , co jest cały scharatany i popękany :-))

Poszło :)

Mario dokładnie takiego szukałam :) od Dziadka biorę w ciemno wszystko :)

:)