Kymco Vitality - wszystko o nim.

Pewnie miłość ;)

HugoBoss napisał:

W takim chujowym teraz punkcie mieszkam,do każdego daleko :( Co mnie podkusiło żeby zostawać w tym Grójcu :cry:

Eeee, w Grójcu fajnie jest ;)

namów Kobitę do przeprowadzki i zamieszkajcie na Bródnie :P

HugoBoss ma kobitkę? a dopiero szukał koleżanki na wspólne przejażdżki skuterowe...no, niezły jest lovelas z HugoBoss'a, on na skuter a baba do garów :mrgreen:

Widać że nie oglądałeś zdjęć ze zlotów :p

Oglądałem...

To nie moge juz nawet szukac kobitki do pojezdzenia :-P

Od przybytku głowa nie boli :mrgreen:

Siema wszystkim, jestem nowym forumowiczem. Posiadam Kymco Vitality 2T 50. Jestem z niego jak na razie mega zadowolony, zrobiłem już 2500 km. Mam pytanie o serwisowanie tego skuteru, ewentualnie link do tematu lub miejsca gdzie można to solidnie (przede wszystkim) zrobić. Mieszkam na Bródnie, więc najlepiej te rejony :)

Witam ziomala z Bródna :D Tu mają ponoć dobry serwis,ale niestety drogi: http://www.motorista.pl/ Kupowałem u nich moją Vitalkę,ale nie serwisowałem tam.

No i druga Vitalka została dziś odblokowana przeze mnie,na razie tylko na tulei wariatora,po kłopotach z uchwytem do nasadek i ułamaniu kawałka oraz podróży do sklepu po klucze (tymczasowe,chiński chłam) udało się odkręcić obudowę przekładni i wariator. Próbna jazda wykazała prędkość maksymalną 70km/h,ale powyżej 50km/h mułowato przyspiesza,pewnie zmiana dyszy pomoże. Miałem też odkręcać wario w mojej Vitalce i zmieniać rolki,ślizgi i pasek,ale zauważyłem że bez odkręcania dzwonu sprzęgła pasek nie zejdzie,więc sobie darowałem.

Mam pytanie jak odblokowałem wariator ale jest seryjna dysza(zablokowana) to może się coś stać?

HugoBoss napisał:

Mam pytanie jak odblokowałem wariator ale jest seryjna dysza(zablokowana) to może się coś stać?

Co niby mogłoby się stać? ;)

Bo mniej paliwa dostaje,a obroty są na maxa.

Jak go nie dusi na małej dyszy, to jest ok.

Raczej nie dusi,bo przestraszyłem się żeby go nie zatrzeć.

Jeśli świeca nie jest biała, zaraz po wykręceniu z silnika po dłuższej szybkiej jeździe, to jest ok ;)

Co może być przyczyną zaolejonej końcówki tłumika?

"Tłusta" końcówka to zbyt bogata mieszanka. Efekt nieznacznie za małej dyszy da się łatwo zaobserwować rozpędzając skuter na pełnej manetce do prędkości maksymalnej a potem delikatnie odpuścić manetkę i jeżeli skuter zwalnia to ok a jeżeli sprawia wrażenie jakby przyśpieszał to za mała dysza.

Dysza jest ta odblokowana,a cała końcówka jest strasznie tłusta od oleju. A czy może to być spowodowane brudnym filtrem powietrza bo już dawno nie czyściłem?