Spalanie 4.7l na 72km :)
Norma...
Ostatnie spalanie:
Miasto od bramy do bramy: spalone 4.55l na 64km przejechane
Trasa we 2 osoby: spalone 5.11l na 102km przejechane
No no 5 l. na 100 km
Tuning to zabawa dla bogatych :-)
Po dotarciu sportowego cylka spalanie trochę spadnie.Myślę że 4.2 l do 4.5 l/100km jest możliwe do osiągnięcia.Ale tłumik tuningowy jest potrzebny do takiej dyszy i cylindra jeszcze by wykorzystać taki zestaw.
Wczorajsze spalanie 4.61L na 84km
Jakbyś dobrał odpowiedni wydech do tego cylindra z właściwym gaźnikiem oraz zmienił przełożenia na predkosć to spalanie mogłoby spaść.
U mnie w skodzie był fajny patent. Miałem w gaźniku dyszę główną, która podawała odpowiednią ilość paliwa tak do 3000 obrotów, a po przekroczeniu pewnego momentu otwarcia przepustnicy załączała się druga dysza główna podająca dodatkowa ilość paliwa. W ten sposób silnik pracował właściwie i nie zalewał się przy niższych obrotach.
Kisiu a jak zmniejszyć ilość podawanego paliwa w mieszance paliwo-powietrze? Czy jedynym rozwiązaniem jest zmiana dyszy na mniejszą?
Bo na 99% jestem przekonany że dostaje za dużo paliwa,często przy odkręcaniu manetki dusi się,trzeba ją odpuścić,poczekać aż zejdzie na niskie obroty i dopiero załapuje. Dzisiaj rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że w Kymco i tak są duże dysze,więc 96 pewnie jest za duża.
Dzisiejszy pomiar przy tankowaniu 4.7L na 70km.
Dobrze byłoby kombinować z dyszmi testowymi. A nawierciłeś otworki w obudowie filtra powietrza jka Ci radziłem? Bo bez tego dostaje ilosć powietrza jak do 50, a ilosć paliwa jak do 70 więc to nie może dobrze działac... Jaki masz kolor świecy? Bo mozesz jeszcze obniżyć iglicę lub krecić śrubą ale watpię żeby to cokolwiek dało... Myślałeś o dobrym stożku?
Nie wiercilem otworów,nie będę psuł obudowy,zmienię dyszę na mniejszą i porządnie trzeba wyregulować gaźnik. Świeca ciemna. Dziś padł kolejny rekord,przejechałem 59km na równych 5l benzyny.
No jak tam uważasz ale on dostaje za mało powietrza. Proponuję Ci kupić najtańszy stozek - na próbę. Widziałem takie po 35 zł. Spróbuj na takim wyregulować.
No cóż - jak zmieniać to w komplecie. Spalanie takie bedzie na niedoregulowanym. ale spróbuj tego co napisałem. Zobacz też na oryginalnej dyszy ale na super osiągi bym wtedy nie liczył.
Ja na zwiększonej pojemności też mam problemy z mieszanka. Na śrożku i dyszy 80 skuter chodzi idealnie. Po zmianie filtra na seryjny , nie mogę wyregulować Gaznika, ani zmiana położenia iglicy, ani kręcenie śrubka od mieszanki. Także zrób tak jak mówi Kisiu , spróbuj wyregulować Gaznik ale na filtrze stozkowym, ale oczywiście gąbkowym.
Wczorajsze spalanie, 4l na 48km,toż to samochody mniej palą. Pytanie do znawców,jaką dyszę wsadzić? Bo ta 96 musi być za duża.
Jakie masz w zapasie i jaki masz setup?
Nie chce mi się czytać wszystkiego i szukać xD
Wg mnie dysza ok 85, zależy, czy masz wrzucony stożek :P
Vezyr oczywiście ja nie wiem nic bo z Hugo Bossem nie rozmawiałem o tej zmianie cylka na większy.Ale czuję że On nie ma tam żadnego setup-u zrobionego,po prostu zmienił cyla na większy,dyszę i wsio.To spalanie jest jakieś kolosalne jak na 70cm nawet w 2T.Ale tak to może być jak modyfikacje zrobione to tylko większy cylek i dysza,a reszty rzeszy z setupu się nie wymienia.Przy tuningu 50 na większy trzeba wymienić trochę więcej rzeczy żeby to miało ręce i nogi np: http://forum.mieloch.pl/kymco-vitality-tuning-co-po-wydechu-t250561.html tu sobie niech HugoBoss poczyta to może zagadnienie robienia Vitalki na większą pojemność i moc mu to forum przybliży (i tego astronomicznego spalania).Pozdrawiam i szerokość...
Ewentualnie tu jeszcze trochę info dla HugoBossa które mogą być przydatne: http://www.sqtery.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=121
Pamiętasz Hugo ja też miałem Vitalkę,tylko historia mojej i Twojej jest trochę inna a mianowicie:Ty wymieniłeś cylinder i dyszę w swoim ponieważ już nadszedł czas by to zrobić,ja chciałem cylka zmieniać już po 5000tyś.na blacie od nowość na 70 bo chciałem mieć trochę większą moc.Ale podowiadywałem się właśnie że sam cylinder nie wystarczy zmienić,zdałem sobie sprawę że aby wszystko było jak trzeba to do wymiany jest część w silniku+tłumik za około 1500-1700zł bez roboty jeszcze.Więc przemyślałem i sprzedałem Kymco,dołożyłem pięć stówek i łyknąłem X-maxa.Dałem Tobie powyżej 2 linki do forum gdzie jest opisany tuning mechaniczny Vitality,tam młodzi piszą co trzeba powymieniać gdy już wsadzisz 70cm by wszystko grało.Bo Twoje spalanie jest jak w motocyklu o pojemność 600cm,albo jeszcze większej.Ja teraz po przejściu na pół syntetyk z fulla obserwuję spalanie miejskie na poziomie 3,8 L a w trasie 3 L i jestem zadowolony.
Vezyr,wszystko poza cylkiem 70cm to seria. Na fabrycznym cylindrze 50cm byla dysza 85,ja dałem 96,mam jeszcze 92 i 100 bo nie wiedziałem,która będzie dobra. Może kupić dysze 90 i wsadzić?
Ja te wszystkie fora czytałem po kilka razy i nie ma nic jaką dyszę wsadzić do 70cm
85 w seri?O matko, jaka duża :) A próbowałeś na seryjnej?
Myślę, że około 90 będzie dobra, ale sprawdź na seryjnej.Właśnie, ile na seryjce cylku palił?I ile tam kilosów nabiłeś lub co się stało, że dałeś 70ccm?