Mam pytanie jakiego macie v max w swoich Vitalkach??
70-75 jakoś tak.
Acha czyli z moja jest wszystko ok bo też taki mam
Madi można odwrotnie-nikt nie zabrania.Ale powinno sie zgodnie z kierunkiem strzałek (o ile są na pasku) jeśli nie to patrząc na pasek napisy nie powinny być "do góry nogami"...
a co to za różnica? pasek z dwóch stron jest taki sam. poza tym taiwanczyk wiedział chyba jak montować :)
Też się zastanawiałem po co te strzałki na paskach ,a to właśnie kierunek obrotu paska pokazany.Znajomy który robi skuterki mi tak właśnie powiedział.Tak dla "ozdoby" te strzałki na pewno nie są ;)
Czy ktoś wymieniał w Vitalce klocki i płyn hamulcowy? Ciekaw jestem ile zapłaciliście za taką usługę bez części?
na youtube jest film jak wymienić w vitalce płyn... wygląda średnio skoplikowanie ale z racji priorytetu sprawy chyba lepiej oddać w dobre ręce ;>
aaa. i podeślij mi tą instrukcję na murek.bugatti@gmail.com ;)
Wymieniał ktoś klocki w swoim skuterze? Da radę samemu?
http://www.youtube.com/watch?v=Fe2G-detbbo
jak na youtube patrzyłem, to identycznie jak w rowerze ;>
u nas inaczej jest klocki są na szpilkach a nie na zawleczce. Trzeba cały zacisk rozkręcić. Też nie wiedziałem jak to zrobić ale pojechałem żeby mi mechanik pokazał i już wiem :)
ej, a ostatnio na wystawie poważnie widzieliście stan moich klocków ? ja do tej pory nie potrafię zobaczyć grubości okładziny... jak dla mnie jest to nie do zobaczenia.
ciekaw jestem bo jak hamuje przednim to od jakiegoś tysiąca km cicho mi piszczy ;( a uzywam hamulcy baaardzo delikatnie wiec powinny pożyć jeszcze troooche. czemu tak się dzieje ?
to odkręć zacisk i zobaczysz dokładnie w jakim są stanie klocki, chwila moment i po robocie :)
na wystawie to tak wyglądało jak by były zużyte
sam mówiłeś, że prawie jak nowe... :(
aż chyba odkręce.
a może i to nie Tobie mówiłem że zużyte, nie pamiętam już :>
odkręć i zobacz
Mi klocki trzymały 6000
w mojej vitalce od przeglądu w serwisie i wymiany w sumie wszystkiego co przedstawia standardowa tebela przeglądów okresowych dla 2t minęło już 6 tys km.
olej przekładniowy wymieniam na dniach,
stan świecy zapłonowej uważam za ok, ale może warto wymienić?
regulacja gaźnika/czyszczenie, warto juz ?
pasek napędowy wg madiego i hugo nie ma co wymieniać, wierze Wam ;P bo widziałem
filtr paliwa ?
płyn i klocki hamulcowe ? klocki to wiadomo, ze jak pojade do serwisu i typ pokaże mi to wymienie, ale jak z plynem ?
żadnych filtrów, pasków i klocków, płyn możesz zmienić, filtr powietrza umyć, olej zmienić w przekładni, świece możesz
Ja klocki zmieniłem dopiero przy 22000km :)