na 6-tce.
Haha śmieszne pytanie trochę
Logiczne, że czym bardziej manetka odkręcona tym większe obroty tym więcej paliwa żre bo przepustnica bardziej otwarta
leo tt czy gianneli nextą do full serię bo na razie 70ccm nie zakladam muszę dokonczyc serie. Ktore będzie dobrze od dolu bralo i nie zjebie miż
Ja bym brał gianneli bo leo tt to największy shit … ale podobno gianneli to też gówno…
Ale ja jestem takiego zdania: wszystko tylko nie leo tt :mrgreen:
Witam.
Mam pytanie jaki wał wsadzić do polini sport 70cc w bws, a jaki do malossi sport 70cc. Najbardziej interesuje mnie wał hebo sport 10mm ale nie wiem czy na ten sworzeń będą pasowały tłoki od tych cylindrów. Z góry dzięki za odp.
nie pamiętam czy 10mm jest w keewau czy w minarelli , domyślam się że masz sr z minarelli , jeżeli w minie jest 10mm to wszystko będzie pasować , ale do sportowego cylka z palcem w dupce wystarczy seryjny wał.
jeżeli w minarelli jest 12mm a ty wsadzisz wał z 10mm czyli od kałeja , (bo wszystko to samo tylko rozmiar sworznia inny ) to będziesz musiał kupowac kałejowe cylindry , bądź same tłoki , bo cylki do keeway i minarelli są takie same , tłok też gdyby nie rozmiar sworznia
Nie kieruj się Sr z profilu, bo mi chodzi o cylinder z tłokiem na sworzeń 10mm do bws w którym siedzi mina vertical. A wał zmieniam, bo ten co mam jest już wacuś wart.
Problem rozwiązany - biorę Malossi Sport 70cc i wał Hebo Sport 10mm :622: :622: :622: :622: :622: :622: :622:
Siem. Nie wiedziałem gdzie to dać więc pisze tu.
Dorwałem wario polini sc i jest ono trochę zużyte. Problem polega na tym że “chromek” po którym ślizga się pasek zaczął schodzić. Jaką opcje teraz proponujecie? Zedrzeć tą warstwe chromu i bd git, ubytki zakleić czymś czy wario w koszł
FOTO:
mi się wydaje, że to nie powinno przeszkadzać a jak już to zedrzeć to do końca i będzie git
ewentualnie wypolerować
te ubytki na wewnętrznym pierścieniu mnie martwią , ale ja bym to poprostu zalożył i obserował , bo tutaj raczej nic sensownego nie wymyślisz
Nic z tym nie rob
w sumei to tam pasek i tak mało co chodzi
Kurcze nie wiem gdzie to napisac mam problemy z dostaniem setow do rieju i moze ktos wie czy by pasowaly sety od yamahy tzr ?
Chłopaki. Co wybrać?
Mam do wyboru sprzęgła :
1. Stage 6 Sport Pro - 120zł
2. Rms Racing Pro - 100zł
Które będzie lepsze?
trza przyznać że wygodna opcja z naciąganiem sprężynek tych w rms’ie . Tańszy koszt regulacji i wgl
kondzio94 napisał:
2. Rms Racing Pro - 100zł
dobre sprawdzone przezemnie sprzęgło , to jest dobre sportowe sprzęgło , lecz tańsze pieniądze bo nie tak wypromowane jak polini itp
a fajnie działa ta regulacja ?
poprostu zamiast , twrdszych spręzynek , naciągasz to ale ciężko jest to naciągnąć, ale dobry bajer
Bo też mam rms’a ale bez tej regulacji… Mam na niego kupca… za 120zł … powiedział że na 100% wezmie ale pod koniec miesiąca. A nie chce brać w ciemno bo pieniądze są mi teraz na co inne potrzebne. Jakby co to wytarguję jeszcze z 10zł z tego rms’a
ja bym wolał Stage 6, jest to jedno z najlepszych sprzęgieł … :roll:
http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/05/65/58/1505655830
Panowie co to za wydech ?! Czy to jest ZX? czy co to jestą… Na 100% leo… bynajmniej taka końcówka … Prosze o pilne rozpatrzenie tegoo !!!