kdekarz123, ja nawet nie zamierzam takiego czegoś kupić. Jak widzisz psy to po prosty zwalniasz i już. Przynajmniej u mnie tak jest.
A cywilne auto + widekamera lub lotne hamownie ? Poza tym mają wejść nowe fotoradary, robiace też zdjecie z tyłu - na motocyklistów :-?
Fakt, też o tym słyszałem …
http://www.youtube.com/watch?v=PlOTFM4rMsc&eurl=http://grono.net/multimedia/videos/776740/5/ tak albo i gorzej wyglądało by sprawdzanie mojego runnera.
A co do fotoradarów to był na yt taki patent że się chowało na przycisk rejke.
Filmik prze kozak. U nas byłoby to samo. :lol:
Ta… idioci … Nie wiem co bym potem zrobił takiemu debilowi
Co do patentu na chowanie rejki - tak było, nawet łatwe do zrobienia :]
ja też nie wiem co bym zrobił bo dopiero co naprawiłem
nie wiem jakie jest w niemczech prawo ale u nas poprostu nie pozwalasz się przejechac :mrgreen:
mnie jak by się spytał czy może się przejechac to ja bym mu odpowiedział:
a mogę się pana radiowozem karnąc?? :lol:
ciekawe co by o odpowiedział
W Niemczech prawo jest takie, że jeżeli policjant podejżewa manipulacje przy napędzie, to ma prawo “się karnąć”. Tam bez dokumentu można jeździć skuterem/motorowerem zablokowanym do 30km/h, a gdy ma się prawko AM(u nas kartę moto), to można jeździć skuterem zablokowanym do 45km/h. Żyć się tam normalnie nie da
magnus-rider napisał:
Żyć się tam normalnie nie da :-|
A czy u nas da radę??
U nas czepiają się o wszystko, nawet o to że masz kupę na podeszwie.
U mnie to jeszcze mnie nigdy nie zatrzymali do kontroli, kiedy jechałem Aeroxem.
A zdarzało się, że kilka razy przejeżdzałem kontroli i nic, a raz chciałem wyjechać z uliczki takiej jednej, a oni właśnie w nią skręcali. Popatrzyli na skuter tylko, tak jakby chcieli obejrzeć i pojechali dalej - i nic
A kiedyś jak nie miałem jeszcze karty, to jechałem z kolegą, ja Żbikiem 49 (w kasku), a kolega BWS’em (bez kasku) i tylko dlatego nas zatrzymali. I coś Tylko do rodziców pojechali pogadać, żebym nie jeździł póki nie mam karty i na dodatek mili byli.
ja mam krótką przygode z apcią ale już mnie 2 razy złapali za pierwszym razem jechał policjant po cywilu i zatrzymał mnie … odziwo zapytać czy nie chce tego sprzedać :mrgreen: a za drugim razem zapomniałem świateł powiedzieli zebym nie zapominał o tak ważnej sprawie dostałem naklejke która przypomina o włanczaniu świateł , podsumowując bynajmniej na podkarpaciu policjanci wgl nie zwracają uwagi na skutery jadące 60 czy 70, życie z policją się dobrze układa już nie mam tego odruchu że gdy tylko widzę policja zaczynam się denerwować co miało miejsce na śląsku pozdrawiam
motórzysta napisał:
co miało miejsce na śląsku
Taaa... toś mnie pocieszył :/
Dajcie spokój. Ostatnio z kumplami poszliśmy na miasto i nas zatrzymała policja(nie ważne za co :P). Kumpel spytał się, jakie będą konsekwencje kiedy przekroczy prędkość 45km/h, odpowiedział że nie wie :D. Powiedział tylko, że w mieście 50km/h nie można przekroczyć(co dotyczy wszystkich pojazdów). Polska policja!! nie ma się co przejmować
jak jechaliśmy z kuzynem w trzech na rg80 nie zarejestrowanym i bez kasków to nas zatrzynali sposcili powietrze i kazali isc do domu
a my na stacje poszismy napompowac kolo bo mielismy blizej niz do domu:-P
Po prostu, w Niemczech jest dużo więcej skuterków niż w polsce moim zdaniem i częściej sprawdzają, poza tym tam jest " modne " tuningowanie skuterów pod względem wizualnym i mechanicznym.
to u mnie ostatnio zatrzymali 2 ziomków jechali bez kasków to laweta im skuterek zabrała
Jak już mówiliśmy wszystko zależy od policjantów …
Nadal nie wiem czemu ten temat nie jest zamknięty jeszcze
Odblokowałem temat ponieważ pewien użytkownik chce jeszcze się o coś zapytać :]
dzięki rudy ;p
Tak więc mam pytanie , co się stanie , gdy będe jechał odblokowanym skutem zarejestrowanym na 50ccm?? i będe posiadał prawko na 125 cc?? (zamierzam niedługo robić bo chce se kupić 125 ale skut zostaje)
Kiedy odblokowujesz sqt on automatycznie staje się motocyklem więc formalnie powinien posiadać dużą tablice Jeśli gliniarze będą mieć podejżenia to kierują Cie na badanie techniczne