Konsekwencje jazdy odblokowanym skuterem

No ale będzie miał prawko na 125ccm więc chyba nic mu się nie stanie ? … Tylko właśnie co z tą rejestracją :confused: Głupie to jak but :expressionless:

No on ma wszystkie papiery w porządku tylko się mogą doczepic ze cos co jest juz motocyklem jest zarejestrowane jako 50ccm :roll: :-/

No ale to jest przecież 50ccm o_O idiotyczne :confused:

No ale odblokowane :smiley: Idiotycznie :stuck_out_tongue:

jeżeli odblokujesz skuter i będzie jechał więcej niż 45km/h a nie więcej niż chyba 90km/h
to możesz jeździć nim na A1 jeśli pójdziesz do starostwa powiatowego i go przerejestrujesz właśnie na pojazd podlegający kat. A1 ale w PL to nie jest takie łatwe :slight_smile:

myślę ze wystarczy ładnie się uśmiećhnąć do pana policjanta i se odpuści ponieważ zagrożenia nie stwarzam bo prawo jazdy mam nawet że tak powiem na większą pojemność a skuter jest rozpoznawalny na drodze dzięki tablicy ;p

No a jak trafisz na gliniarza na którego twój porywający uśmiećh nie zadziałaż??? :smiley:

Miejmy nadzieję że będzie pedałem i mu się spodobasz :smiley:

Wracając do tematu, to zgodnie z prawem jak będą mieli cień podejrzenia że 50 jedzie więcej niż 45km/h to sqt idzie na badanie techniczne a potem rejestracja na motocykl…

Jakby już kazali rejestrować moto na motocykl to już bym wolał streeta zrobić i stuncic ile wejdzie :stuck_out_tongue: ale to już moje prywatne zdanie :stuck_out_tongue:

Kur*a nie pojmuje tego …
To po jakiego wała kurka wodna jest 50ccm ( które i tak jedzie więcej niż 45 ) ? Chyba po to żeby jeździć nim na karcie moto … ALE POPIER…przone :confused:

Gdzieś czytałem, że ustawa dotycząca motorowerów obowiązuje bez większych zmian bodajże od 1984 r. Może w końcu przydałoby się coś zmienić… :confused: No ale to już niestety nie nasza działka, my możemy tylko narzekać jak na razie :stuck_out_tongue:

Tylko, że obecnie proponowane zmiany w tej kwestii będą miały na celu zaostrzenie kontroli tychże 50.ccm pojazdów w kierunku ich v-max’u, więc obecne prawo jest korzystniejsze.

Jak to dobrze, że ten problem mnie nie dotyczy(robię A) :stuck_out_tongue: :smiley:

No bo jakby zrobili mniejszą pojemność to byś musiał przy lupie zmieniać tłok i inne bajery;p do tego by nie chciał jechać gdyby siadły dwie osoby. Niemiałby mocy wcale, a tak ma w miarę moc, tylko tak blokują jego możliwości. Pare lat temu prędkość max wynosiła 50km/h, gdzieś mam tak zapisane w kodeksię starym.

Bez sens i tyle :confused:

ja wam mówię oni nam wkońcu zmiećjszą v-maxa do 25km/h co będzie debilizmem bo to by wnerwiało kierowców i w ogóle bardziej opłacało by się jeździć rowerem ,
trzeba kiedys zorganizować parade i jechac skutem 40km/h tak zeby auta nie miały przejazdu i do tego trensparenty

Złe by nie było … ale za mało nas :confused: ( skuterówców )

RudY, ja wiem czy mało. Gdyby tak wszyscy z całej polski się zebrali to byłoby nas trochę.

Taa… bo wszystkim się chce jechać gdzieś do środka polski z powiedzmy morza czy śląska :]

Jeśli komuś zależy to pojedzie :roll:

No dokładnie twój post najbardziej o tym świadczy, a jak nie masz o czym pisać tylko o tym, że się posty bije to lepiej nie pisz wcale :confused: :roll:

Nad tym postem był inny który został usunięty - więc ten wygląda trochę dziwnie :stuck_out_tongue: RudY