Przeczytałem w pewnym artykule na tej stronce(skuterowo.com) że do skutera nie wolno lać paliwa 98 oktanowego(chodzi żeby nie lać powyżej 95 oktanów) bo jest ono bardziej "suche" i podwyższa temperaturę silnika przez co silnik bardziej się zużywa. Jakieś spostrzeżenia?? Czy to całkowicie prawda? [mój kolega leje 98-kę do swojego bartona i będę musiał mu przekazać żeby tego nie tankował dlatego chcę się upewnić]
Po całkowitym odblokowaniu skutera wzrasta spalanie, o ile tak mniej więcej? Po odblokowaniu tylko wariatora spalanie będzie takie samo a wzrośnie tylko prędkość maksymalna, czy to prawda??
Silniki skuterowe nie są konstruowane do napędzania paliwem 98 oktanów. Konstrukcja, stopień sprężania, moment zapłonu, są obliczone do benzyny 92-95 oktanów. Bezołowiowa 98 ma zbyt wysoką temperaturę przez co jest szczególnie szkodliwa dla 4T (wypalanie gniazd i grzybków zaworowych).
Panuje błędne przekonanie że im wyższa liczba oktanowa tym lepiej i w efekcie leje się V-Power 99 do starego golfa.
Większość silników nie potrafi wykorzystać potencjału benzyny 100-oktanowej więc lanie jej jest bez sensu. Silnik ma mniej mocy niż na 95. Sprawdzone na favoritce i cc 900. Gdyby przestawić zapłon i dać lepsze chłodzenie to może coś by z tego było...
Czyli jednak trzeba lać 95 :)
Po całkowitym odblokowaniu skutera wzrasta spalanie, o ile tak mniej więcej? Po odblokowaniu tylko wariatora spalanie będzie takie samo a wzrośnie tylko prędkość maksymalna, czy to prawda??
Co powiecie na temat olejów:
Shell Advance Ultra 2
Mobil power 1 racing 2t
i jakiś motul który dobry??
motul scooter expert 2t technosyntese
Ja polecam Motul 710 2T , ostatnio go leje.
Lol. to że trzeba do 1000km jeździć do 40km/h to według mnie tylko "reguła", a ja reguł nie przestrzegam xD. Jakskręty to biore je z prędkością około 35km/h jak taka średnia dorga jade około 50km/h a jak troche więcej miejsca to jeżdże około 65km/h. Moja maksymalna prędkość to było 69km/h. Mimo że skuter tylko 50cc. Jeździłem tak cały sezon od nowości, bo w sierpniu kupiłem. Polecam Kingway Barracuda
Ja kupuje Mobil 1 i go dolewam po troszkę jak ubędzie lecz prawie mi nie ciągnie oleju :)
motul scooter expert 2t technosyntese - mało wiem o tej marce jakoś tak średnio mnie przekonuje ale skoro polecacie to ok
Motul 710 2T - całkiem całkiem
A co z tym Shell Advance Ultra 2? Producent bardzo zachwala znana marka i w ogóle.
Co do samego skutera: jak długo można jeździć z tą samą prędkością w ciepły letni dzień? Chodzi żeby nie przegrzać silnika. Podobno jazda ze stałą prędkością powoduje zrobienie się rowka na wariatorze, czy to prawda? Jakie są tego konsekwencje??
Tak,jeżdżenie dłuższy czas z tą samą prędkością powoduje robienie się rowka na wariatorze,wiem coś o tym bo jak miałem swój skuter na blokadach to przeważnie jeździłem na maksymalnie odkręconej manetce,potem na przeglądzie faktycznie zaczął robić się rowek,dobrze że odblokowałem skuter bo dalsza taka jazda i wariator do wymiany.
o ile wzrośnie mi prędkość po odblokowaniu wariatora. Jak bardzo się bać konsekwencji odblokowania(całkowitego lub tylko częściowego)skutera?
Czemu jak zagadnę odnośnie wariatora to nagle cisza?
Ej ludziska!! Wesołych świąt!!
Mam problem czym się kierować: niutonometrami czy końmi mechanicznymi. Jak na to patrzeć? Co jest ważniejsze?
Niby już jestem za 2t ale dalej mi siedzi pomysł na np.: kymco super 8 4t choć jest wersja 2t.
Narazie dalej jestem za kymco agility rs 2t. :)
Niutonometry-zapewne chodzi Ci o moment obrotowy.Jakiś czas temu w gazecie samochodowej "Motor" widziałem porównanie "moment obrotowy vs moc" (chyba tych 2)-i wywnioskowali, że do miasta moment ważniejszy, a w trasie moc.Aczkolwiek moc to tak mówiąc prosto, siła, tzn przy dużej mocy nie będzie tak zwalniał pod wiatr czy we 2 osoby.Aczkowiek 4T kontra 2T to dynamika lepsza 2T.
Jak tak dalej będzie to po nowym roku benzyna 95 będzie z 5.20 zł za l kosztowała. Toć to kradzież w biały dzień!! jak myślicie, będzie tak źle czy może jakość damy radę??
na wiosnę stanieje troszeczkę więc spokojnie.
Szefuniko napisał:
Ej ludziska!! Wesołych świąt!!
Mam problem czym się kierować: niutonometrami czy końmi mechanicznymi.
Czytaj dokładnie wątek który założyłeś. Na trzeciej stronie jak krowie na rowie wyjaśniłem o co chodzi z KM i KW.
Ale on nie pyta o kilowaty tylko o niutonometry ;).
Jeżeli cały moment obrotowy jest dostępny od stosunkowo niskich obrotów tzn, że skuter jest elastyczny, dobrze przyspiesza itd. W przypadku skuterów charakterystyka silnika nie jest zazwyczaj przedstawiana i de facto nie jest potrzebna, gdyż w skuterze silnik wkręca się na maksa na obroty a przyspieszaniem steruje przekładnia CVT. Konie mechaniczne lub kilowaty to moc maksymalna, którą rozwija silnik. Z uwagi na specyfikę napędu IMO lepiej patrzeć na KM, bo to one maja większy wpływ na rzeczywiste osiągi skutera.
Pisałem o Nm a nie KW. Zerknij jeszcze niżej na trzeciej stronie gdzie podparłem się trzema przykładami.
Oczywiście w poprzednim poście się pomyliłem i nie chodziło mi o KW tylko Nm.