Witam, Jestem tu nowy, młody i niedoświadczony więc wszelkie błędy proszę mi wybaczyć lub mnie poprawić.
Więc tak jak w temacie co sądzicie o tej marce i tych modelach skuterów. Dużo osób mówi że chińskie skutery to totalna masakra, kaszanka i wiele takich określeń. Lecz w wielu rzetelnych źródłach(Skuter Magazin; skuterowo.com) czytałem o marce keeway wiele dobrego. I mam teraz totalny mętlik w głowie.
Skuter zamierzam kupić na sezon w 2011r. Najlepiej nowy i w przystępnej cenie. (sam skuter do 3800zł; do tej ceny dojdzie paliwo, ubezpieczenie, rejestracja, kask) Skuter nie musi mi latać-po odblokowaniu- powyżej 70km/h na częściach seryjnych. Tak jak mówiłem dużo osób mówi że keeweye pojadą co najwyżej 5000km, lecz inni mówią że są nawet skutery keeway z przebiegiem 25000km.
Proszę o podpowiedź!!! :(
Hej. Keeeway to chyba dobry wybór, jeśli jesteś zdecydowany ,że to ma być chinol. Choć za te kase można kupić niezniszczalny Kymco ZX.
Keeway mojego sąsiada ma oblatane 13 000.
Przeznaczenie skutera to krótkie wycieczki, przejażdżki, czasem bardziej szalone jazdy(ale bez palenia gumy i takich tam).
Hmnn, z wyglądu to ten kymco zx nie jest najlepszy, osiągi i inne na pewno bardzo dobre ale poczytam jeszcze. A co dokładniej możecie mi powiedzieć o hurricane lub flash??
Hmm wszystkie Keewaye 50ccm wyciągają ok 60-65 bez blokad, przyśpiecha normalna, trwałość nie jest najgorsza.Hurricane ma 3 schowki, pod siedzenie nie wejdzie kask, całkiem przyjemna jazda wygoda hmm zależy od wzrostu jeszcze :D Tyle mi do głowy przyszło :)
Słuchajcie dajcie mi wszystkie możliwości skuterów w tej cenie co podałem. Nowe, małe, dobre :)
Za dużo do pisania :D Ale większość 4T chińskich (prawie wszystkie), Keewaye, z Kymco zaś Agility :D No a ZX to chyba odrzuciłeś już więc bez niego :)
A co na temat keeway matrix? Bo Chyba nikt z użytkowników tutaj nie ma hurricane ani flash.
Hmnn kymco agility to czterosuw. A co powiecie na temat spalania w silnikach 2t. bo w np. keeway f-act jest nawet do 5l/100km co bardzo mnie odstraszyło od tego skutera. Czy jednak może lepiej wziąć 2t wydać na paliwo i nie przejmować się że się coś rozwali czy może 4t i zapomnieć co to stacja paliw...
Jest ktoś żywy na tym forum? Widać że niektórzy są tak nastawieni na skutery chińskie że nawet nie chcą gadać z tymi którzy chcę sobie takowe kupić :(
Spokojnie, jest jeszcze praca i szkoła u niektórych :) Co do spalania i osiągów, Keewaye palą ok 3-3,5l, chyba że coś nie tak, bo 5l w sprawnym skucie 50ccm Keewaya to nierealne :D Agility spali ok 2-3l i się nie będzie psuł, jest znacznie lepiej wykonany niż chińskie 4T :D A osiągi w przypadku 4T to ok 65-70, natomiast Keeway 60-65 niestety.Ja bym wziął Kymco ZX, ale to inna sprawa, a Ty pewnie z Agility będziesz bardziej zadowolony :)
Polecam Ci skuter Inca Lambros, po odblokowaniu spokojnie leci 73km/h. Jakość wykonania stoi na tym samym poziomie co droższe keewaye, i nie jest awaryjny!. Jeśli szukasz skutera ze sportowym zacięciem do tej kwoty to ten będzie idealny dla Ciebie :). Pozdrawiam!
Witam jw mam keeway flash i nie narzekam zrobilem nim dopiero 600km i chodzi jak ma chodzic co moge wiecej powiedziec ?
Jest ''sprytny'' na skrzyżowaniach taki 'miastowy'ale nadaje sie na wypad za miasto Vezyr pisze ze keeway poleci 65kmh tu masz link
http://www.youtube.com/watch?v=v4LjwEPAAeM
Chłopie że licznik tyle pokaże to nic nie znaczy-w moim 4T pokazywał 75-85-i co tyle miał lecieć??? Ja mówię o realnym v-maxie.
przyjelo sie powiedzenie ze chinol to dziadostwo, jezeli bedziesz o niego dbal co ma sie stać ? jezeli kupisz nowego squtra i wyjedziesz nim ze sklepu na max.45kmh ( jak nasza mlodziez ) i tak bedziesz jezdzil to chyba jest normalne ze kazdy chinol sie rozleci potem mowia ze chinol to dziadostwo. Który skuter przejezdzi caly swoj zywot nie bedąc w serwisie ? tak samo chinskie psuja sie predzej czy pozniej
i VICE VERSA
Vezyr skąd wiesz że każdy keeway poleci max 65kmh? :lol:
Ja Ci odpowiem na to pytanie, bo ma krótkie przełożenia, proste :). Pozdrawiam!
ok Vezyr zasięgnąłem informacji przepraszam Cie najmocniej :oops:
masz racje. Postawił bym Ci piwo na przeprosiny ale mam pewnie za daleko do Ciebie :)
Wielkie dzięki za ożywienie na forum.(też mam szkołę) HMM ten kymco agility jest nawet nawet. Ale nadal nie mam przekonania do 4t w skuterach. Cały czaś byłem nastawiony na 2t a teraz "wyjechaliście,, z porządnym skuterem 4t. Jedno wiem 4t mają słabe przyśpieszenie. niedługo spisze liste skuterów które mam na oku.
Keeway flash(nadal nie ustępuje od keewaya)
Zumico Quick
Kymco agility (Rs- hyba nowsza wersja)
Coś o tych skuterkach powiecie dokładniej.
ps. Vezyr, masz konto na www.skutry.net ??