Czyli pierwszy sezon po kupieniu skutera:
-rejestracja-ponad100zł
-przeglądy po 300(?) 1000 i iluś tam jeszcze =ponad300zł
-przy docieraniu jest większe spalanie
-przy docieraniu trzeba wymieniać olej
no i takie tam przy pierwszym kupnie skutera:
-kask
-plandeka
-blokada(np. na tarcze hamulcową)
Wychodzi na to że pierwszy sezon z nowym skuterem jest bardzo drogi.
Ale czego się nie robi dla skutera. :)
Rejestracja skutera kosztuje koło 115zł, przegląd pewnie jak u mnie czyli po 300km 1500km 3000km 4500km 5000km 6000km za które ja płaciłem 100zł ale ceny wahają się w granicach 100-170zł. Oleju sam nie musisz zmieniać, według mnie po 300 i później 1500km czyli na przeglądach jak wymienią to wystarczy. Spalanie powinno być większe w granicy 0,5-1L maksymalnie. Kask oczywiście trzeba kupić i nie radze na tym oszczędzać. Plandeka tylko jeśli się nie ma garażu lub jakiegoś daszku pod którym można byłoby schować skuter. Blokada na tarczę się na pewno przyda.
w jednym sezonie planuję 2 przeglądy.(w jednym sezonie nie zrobię więcej niż 2000km max 2500km. czyli minimum 200zł za przeglądy.
Co powiecie o kasku NAXA f10/c?
rejestracja120zł
ubezpieczenie ok.60zł
blokada-60zł
kask (naxa f10c) 300zł
plandeka 60zł
przeglądy200zł
razem:800zł+około 500zł na paliwo(nie tylko na skuter kasa będzie szła w wakacje więc zakładam wyjściowo 500zł na paliwo bo za tą kasę zrobie pare km.)=1300zł=cena skutera około 5000(kymco agility rs)=6300zł X(
Ja jeżdżę w Naxa S4B.
Do wyposażenia dodałbym obowiązkowo rękawice, nawet rowerowe ze skórzanym chwytem. Jak się wysypiesz to sobie nie zedrzesz rąk.
Dzięki za radę z tymi rękawiczkami! Wy też tyle kasy na początek wkładaliście w skuter?
Ciuszki ponad 1000
Ubezpieczenie OC+AC ponad 200
....i masa innych rzeczy jak płyny eksploatacyjne, części tuningowe.
Hmm ja z ubioru skuterowego mam tylko kask za 220zł i tyle, rękawice jakieś zwykłe noszę tylko przy niskiej temperaturze-w lato i wiosnę jeżdżę bez żadnych, poza tym gorzej czuć manetkę.Chociaż wiem, że to może ocalić moje ręce.
Mam pytanko: mój kolega ma skuter barton energy(2t). Podczas jazdy spadają mu obroty chociaż trzyma manetkę odkręconą na max. Czy to wina gaźnika?
Czy jak bym zostawił na zimę skuter na parkingu strzeżonym z plandeką(pokrowcem) związaną na dole wyjął akumulator nalał paliwa i oleju pod sam korek to coś mogło by się zepsuć?
PS. Co sądzicie o firmie barton bo zainteresowała mnie swoją ofertą.
Barton to z grubsza to samo co Kingway, Motobi itd., aczkolwiek od Keewaya gorszy sprzęt trochę.Były tematy o zimowaniu skuta-najlepiej go przepalać a akumulator często ładować, potem rozładować, potem znów ładować itd. I najbezpieczniej w garażu trzymać skuter.
barton<inne chińczyki<Keeway?
A co z tymi obrotami?
Przepalać? Czyli uruchamiać raz na jakiś czas i zostawić żeby trochę pochodził?
ktoś zna dokładne spalanie(bo jest posiadaczem) kymco agility rs 2t?
(jeżeli chodzi o 4t to nie mam dokładnej odpowiedzi) Według pewnej gazety spalanie w górnej granicy(przy dynamicznej jeździe) to 3.3l/100km(
Lista skuterów które wypadły według mnie najlepiej:
Kymco Agility RS 50 4t
+małe spalanie
+dobra moc JAK NA 4T
+dobra cena
+wygoda jazdy
-4t=trudniejszy w eksploatacji(wymiana oleju,zawory,drogie naprawy(?))
-brak możliwości tuningu(mała podatność na tuning)
Kymco Agility RS 50 2t
+małe spalanie JAK NA 2T
+dobra moc
+fajna cena
+wygląd
+wygoda jazdy
-??
Kymco Super 9
+duża moc
+wygląd
+obrotomierz(fajny bajer)
+chłodzenie cieczą
+oba hamulce tarczowe
-duże spalanie
-jak dla mnie duża cena
Najlepiej Wypada (jak dla mnie oczywiście):
Kymco Agility RS 50 2t.
Myślałem także o kymco zx i vitality ale nie przypadły mi do gustu.
Co o tym sądzicie.
ps. Może przynudzam z tym spalaniem ale wszystkie dane o spalaniu są przy "dynamicznej jeździe".
Dobrze Opisane dobrze pozdrawiam.
Bierz Vitality,extra skuter :D
Ja bym wziął Agility RS 50 2T.
Wygląda poprostu zajebiście, jest stosunkowo tani i ma dobrą moc.
HugoBoss co byś powiedział na temat vitality 2t? Czytałem że spalanie to ok4l/100km. Jednostkę napędową(silnik) ma z kymco super 9 a to że vitality jest lżejsze to moc skuterka jest penie bardzo fajna.
Mój kolega za przeglądy gwarancyjne płaci niecałe 40zł(barton energy). W poprzednich postach mówiliście że nawet ponad 100zł. Od czego to zależy? Bo w 2t to chyba jedyna rzecz ważna przy eksploatacji.
To zależy też od serwisu ile biorą za przegląd. Ja płaciłem w tym roku za przeglądy 100zł a znajomy ma taki sam skuter i robił przeglądy w innym warsztacie to płacił 180zł.
To lipa że tyle kasy. A co o vitality? Kolega ma ince street i pali mu na trasie niecałe 3l a w mieście rzadko powyżej 3l/100km.
Vitality super sprzęt,właśnie kupiłem ostatnio drugi dla mojej kobiety,gdybym nie był do niego przekonany to nie wziąłbym znowu Vitalki,dobre przyspieszenie,żadnych większych usterek,spalanie do 3.5L przy mojej jeździe,a przeważnie lecę kolo 70km/h i ostro przyspieszam.
Hmnn... A z blokadami ile pali?? 3.5l/100km przy 70km/h to raczej małe spalanie. Czy to jest max spalanie bo wiem że jak się leci bez zmian prędkości i hamowań to mniej pali.
W jakim stosunku miesza się olej z paliwem??