Widzę że się strasznie miotasz.
Jeżeli przede wszystkim liczą się dla Ciebie niskie koszty to 4T i kropka. W długim okresie czasu tak czy siak wyjdzie taniej niż 2T ale pamiętaj że i tu i tu są jeszcze inne koszty a nie tylko paliwo.
Ok dodatkowe wydatki są i tu u tu. I przepraszam jeżeli kogoś wkurzam, po prostu dyskutuję dzięki temu mogę się dokładnie dowiedzieć jak subiektywnie oceniacie 2t i 4t. Jakie są wydatki w 2t i w 4t oprócz paliwa i oleju?
Jeżeli skuter z silnikiem 4T będzie źle ustawiony(wyregulowany)to potrafi więcej spalić niż dobrze ustawiony 2T.
Jeśli chodzi o spalanie, to zależy to też od stylu jazdy.
Jak ja to mówię: Szkłem tyłka nie da się podetrzeć.
to w 2t też coś trzeba ustawiać?
W Skuter magazin piszą że w keeway matrix spalanie nie przekracza 2.5l na 100km a w pewnym artykule na skuterowo.com pisze że 4l po dotarciu.
W skuter magazin matrixa testował dorosły chłopu bez blokady.
Vezyr napisał:
Olej wymienia się po ok 300km, potem po ok 1500km, a potem cały czas co ok 1500km :D Do regulacji zaworów trzeba oczkowy klucz 8 (lub nasadowy) i sczelinomierz za 10zł :D Jest artykuł na forum, jak to się robi, w serwisie taka impreza kosztuje 60-100zł.
A jeżeli się zmieniło olej przekładniowy po przejechaniu 300km i nie zmieniało się do 4000tyś? Może być przyczyna że skuter osłabł lub wieksze spalanie?
Szefuniko napisał:
to w 2t też coś trzeba ustawiać?
W Skuter magazin piszą że w keeway matrix spalanie nie przekracza 2.5l na 100km a w pewnym artykule na skuterowo.com pisze że 4l po dotarciu.
W skuter magazin matrixa testował dorosły chłopu bez blokady.
W 2T ustawiasz gaźnik, a w 4T gaźnik i zawory.
W obu przypadkach dochodzi dobre zestrojenie napędu np:rolki(to jest moje zdanie).
Ale te wartości na temat zmian oleju dotyczą silnikowego-przekładniowy zaś zmienia się zarówno w 2T jak i w 4T co ok 4000-5000km, nie jest aż tak ważny.A jak silnikowego nie będziesz zmieniał, to spadnie trwałość i osiągi.
Moim zdaniem wymiana oleju przekładniowego jest również bardzo ważna.
Zaniedbać nie można, ale wymienia się rzadziej i klasa oleju nie jest tak istotna.
ok gaźnik zawory wymiana oleju... Tylko czemu różne źródła różnie podają spalanie. to dlatego cały czas piszemy o kosztach itp. nie mam dobrego porównania i sprecyzowanej odpowiedzi. Więc trzymam się teorii że 4t spala mniej. Dlatego szukam argumentów i kontrargumentów żeby wiedzieć co kupić i wiedzieć czego się spodziewać.
Musisz zrozumieć że nie ma co się opierać na testach gazetowych a tym bardziej producenta. Niestety żyjemy w takich czasach że często testy powstają pod zamówienie konkretnych firm i jest to akurat tajemnicą poliszynela. Druga sprawa że nigdy dwie różne osoby testujące ten sam skuter nie osiągną idealnej wysokości spalania.
Kolejna kwestia to metodologia badania, bo można osiągnąć spalanie w 2T na poziomie 2,5L i 5L. W pierwszym przypadku jedziemy na najmniejszych obrotach po płaskim terenie a w drugim przypadku przeciskamy się miedzy samochodami w korku gdzie na zmianę używamy gaz/hamulec.
Moim zdaniem, zakładając spalanie w 2T na poziomie 4L i w 4T na poziomie 3L wyrobisz się z małym zapasem. Jak będziesz bardzo zwracał uwagę na ekonomię to odpowiednio 3,5L i 2,5L.
Co do zaworów to w 2T ich nie masz bo paliwo sobie wpada z powietrzem jedną dziura, zapala się a po spaleniu wypada drugą dziurą. W 4T mieszanka wpada jedną dziurą która jest zamykana i otwierana zaworem i po spaleniu wypada drugą dziurą również otwieraną i zamykaną zaworem. O tym kiedy otworzyć i zamknąć odpowiednie zawory odpowiada wałek rozrządu który jest połączony w wałem za pomocą łańcucha.
Luzy zaworowe się reguluje bo z czasem się zwiększają a ustawia się z takiej racji że istnieje coś takiego jak rozszerzalność cieplna materiałów. Na co dzień można to zauważyć np. na liniach wysokiego napięcia. Latem zwisają swobodnie w kształcie U a zimą są prawie w poziomie. To samo szyny kolejowe, zimą jest duża przerwa między poszczególnymi szynami a latem na styk. Generalnie pod wpływem ciepła materiały się rozszerzają. Ale wracając do tematu, to luz zaworowy jest po to żeby w czasie jak silnik jest zimny i gorący, dochodziło do odpowiedniej kompresji bo gdyby nie było luzów to jakby się rozgrzał silnik to zawory by się nie domykały i cała para szła by w gwizdek a nie w koło. Teoretycznie z czasem luzy się zwiększają a nie zmniejszają i jest to mniej groźne a można to rozpoznać bo charakterystycznym metalicznym dzwonieniu lub klapaniu. Groźne dla silnika są za małe luzy bo wtedy zawory się nie domykają, i wypalają się grzybki i gniazda zaworowe co prowadzi do śmierci w/w a objawia się spadkiem kompresji=osiągów.
Załóżmy że ktoś nauczyłby mnie regulować zawory(jeżeli bym miał 4t) i regulować gaźnik to 4t wychodzi tańsze. Jeżeli będę śmigał bez blokady wariatora po Łomży to raczej nie będzie mi żłopał dużo.(mało korków, w miare równy teren.)
Tak czy siak 4T będzie Ci palił mniej bo za duży luz zaworowy nie zwiększa spalania lub robi to nieznacznie.
Czyli tak:
-wymiana oleju
-ustawianie zaworów >
. (regulacja)
-ustawianie gaźnika>
-dobre dotarcie
-regularne przeglądy
I radość z jazdy bez dużych kosztów.
Dotrzeć mogę sam, wyregulować zawory nie powinno być trudne(>oranżada dla Vezyra za artykuł<), regulacja gaźnika także nie powinna sprawiać trudność... Czy przeglądy coś kosztują??
Jeżeli kupujesz nowy skuter to zawory i gaźnik Cie nie interesują bo mają Ci to zrobić ZA DARMO w serwisie i łaski nie robią.
Pisałem o oleju i zaworach w dłuższym okresie użytkowania. Co do ustawiania zaworów to jest to proste ale trzeba mieć pojęcie o tym, żeby np nie ukręcić bardzo delikatnego gwintu dzwigienki. Ustawienie samego luzu też wymaga wprawy bo utrzymanie luzu przy dokręcaniu na początku może być trudne. Głowice dokręcasz na krzyż i stopniowo żeby jej nie skrzywić bo nie będzie trzymała kompresji. Szpilki głowicy wchodzą w aluminium i jak ukręcisz którąś to albo tulejowanie albo sprężynki helicoil Ci zostaną a to już koszt.
Ja jakiś rok temu zerwałem gwint szpilką ustawiając luzy w aucie i koszt sprężynek to prawie 2 stówy. Żeby nie zrobić tego ponownie kupiłem klucz dynamometryczny.
Jeżeli będę miał gwarancje na 2lata lub 12000km(w przypadku kymco agility rs 4t, na allegro patrzyłem) to mi za darmo wyregulują gaźnik i zawory. A olej też za darmo wymienią i zrobią przegląd?
Nie
Co "nie"? Post wyżej pisałeś że zawory i gaźnik na gwarancji za darmo zrobią. więc się pytam czy przeglądy (te wymagane)zrobią za darmo a i przy okazji czy olej wymienią??
Przeglądy wymaganie nie są za darmo !.
Za darmo możesz tylko mieć naprawę , jak zepsuje się coś , co nie jest częścią eksploatacyjną, na przykład pójdzie Ci łożysko .
Przegląd gwarancyjny to koszt 120 - 200 zł .
"Nie" oznacza że nie zrobią Ci za darmo przeglądu. Napisałem że gaźnikiem i zaworami nie musisz się martwić ale oczywiście na początku czyli odbierając skuter ze sklepu wszystko ma być wyregulowane. Zawory trzeba regulować w przyszłości i za to płacisz oczywiście, natomiast gaźnik reguluje się tylko wtedy kiedy się coś modyfikuje albo się rozreguluje więc jest szansa że nie będziesz go musiał regulować bardzo bardzo dlugo.