Mój kolega 2t (barton energy) z blokadami po zrobieniu 1000km dalej ma spalanie 5l/100km.
Czy tak czy siak 4t będzie palił mniej? Tylko teraz jak dużo mniej będzie palił.
Napisaliśmy ci, że to zależy od wielu rzeczy!!!!!!!!!!A co do kumpla, jak ma blokady i daje mu w pizdę, to nie dziwne że 5l pali, a i pewnie do regulacji się nadaje.
K#$%^&*a czyli że 4t może palić więcej niż 2t bo na 2t jedzie powoli jakieś chuchru a na 4t jedzie gruby facet wkręcający manetkę na full tak????????
No to chyba jest oczywiste że jest różnica w spalaniu w zależności od stylu jazdy. Samochodem możesz spalić 8 i 16, wszystko zależy od stylu jazdy. Już chyba wszytko zostało napisane więc wystarczy jak się cofniesz i przeczytasz jeszcze raz.
Mam 2T, pali mi 4,5L po zmianie wydechu i rolkach 6g a operuję gazem w systemie zero-jedynkowym (gaz na zero albo na full) a jest na dotarciu. Żeby osiągnąć 5L to trzeba się troszeczkę postarać.
A jak sprawdza się takie operowanie manetką tak jak ty mówisz w "systemie zero-jedynkowym". Podobno na dotarciu to trzeba "wachlować manetką żeby się na całym wachlarzu docierał. Co ta ten temat??
Przy docieraniu jeździ się na zmiennych obrotach, nie katując sprzętu, najlepiej w 1 osobę, bez palenia lacza itd.
Na zmiennych obrotach czyli wachlując manetką?? Bo bez obrotomierza to nieogarniam.
Znowu nikt nie pisze :(
No w skrzyni bezstopniowej obrotów raczej nie da się inaczej zmieniać-tak, chodzi o częstą zmianę położenia manetki, czyli wachlowanie, poza tym słychać obroty silnika kiedy się zmieniają-tego to akurat się nie da ukryć, więc obrotomierz jest zbędny.
Na zmiennych obrotach czyli na zmiennych predkosciach troche dac gazu i puscic poczekac az sam troche zwolni i znowu troche gaz i znowu puscic.
Czy odblokowanie/zmiana wariatora zmniejszy spalanie?(o ile?) I jaka będzie prędkość maksymalna z odblokowanym lub nowym(jakimś lepszym)?
Po odblokowaniu powinno zmniejszyc sie spalanie bo nie bedziesz musial tak krecic silnika zeby osiagnac takie predkosci a o ile spalanie spadnie to ci nie powiem ale cos napewno.
Małe porównanie spalań
Wzór na ilość km za daną ilość kasy przy danym spalaniu:
[Przyjmijmy sumę wyjściową (na sezon lub tylko na wakacje)500zł.]
Kasa którą wydajemy/Cena paliwa za 1 litr/Spalanie*100(km)
4t
500zł/4.9/2.9*100=3518km
2t
500zł/4.9/3,8*100=2685km
3518-2685=833
Przy 4t przejedziemy o 883km więcej. Żeby przejechać 2t 3518km trzeba by dopłacić: w przybliżeniu 150zł.
Dlatego jestem za 4t. Do tego dochodzi koszt oleju. Może mały ale zawsze to kosztuje a pieniądze nie leżą na ziemi
Spalania i cena benzyny brałem w przybliżeniu(na oko czasem zaniżone czasem zawyżone)(pisane z nudów ale proszę o opinie na ten temat.
Wszystko pięknie, ale zapomniałeś że w 4T też jest olej. Co prawda go nie spala, ale wymieniasz go co pewien czas. Do tego regulacja luzów zaworowych czego w 2T nie ma.
To ja już nic nie mówię. tak źle i tak niedobrze.
O co chodzi z tymi luzami zaworowymi ile takie cudo do regulacji kosztuje i co ile się wymienia olej?
Olej wymienia się po ok 300km, potem po ok 1500km, a potem cały czas co ok 1500km :D Do regulacji zaworów trzeba oczkowy klucz 8 (lub nasadowy) i sczelinomierz za 10zł :D Jest artykuł na forum, jak to się robi, w serwisie taka impreza kosztuje 60-100zł.
ok a jak często trzeba regulować te zawory?
Przeczytaj art
http://www.skuterowo.com/poradnik-ustawianie-zaworow-4t/
I się dowiesz czego potrzeba :D
OK przeczytałem ale ja jestem zielony z budowy silników. Tylko teoretycznie kumam o co chodzi więc ten artykuł jest dla mnie za "ciężki". wiem tylko że trzeba coś odkręcić przekręcić itd. :(
A co byś jeszcze chciał wiedzieć???