karty motorowerowe, policja, gówniarzeria na skuterach.

Za co te 6 pkt? I niby jak oni Ci je dali na karte motorowerową?

No punkty dostałem za prędkość i słusznie tylko pytam się czy mogę je dostac na karte!? Dostałem normalny mandat bo mam skonczone 17 lat!

A… Czyli ja mogę sobie śmigać jeszcze 2 latka :stuck_out_tongue: A na karte (moim zdaniem!) nie da rady punktów nabić.

Ja zdawałem karte w WORDZIE :slight_smile: i tam przewaznie zdawało 5-7 osób na 30, ja zdałem za drugim razem i szczerze mówię że testy łatwe nie były i dziennie godzinke poswiecałem tydzien przed testem żeby wszystko umieści za 2gim razem już miałem tylko 3 błedy :slight_smile: A 2 tygodnie temu były testy w mojej szkole i nikt nie zdał :sunglasses: mimo że sporo z nich ma już skutery :stuck_out_tongue: A co do Braiananitro to nawet z nim nie piszcie bo to tak naprawde dziecko… gadałem z nim i trochę wiem :stuck_out_tongue: dobrze że bana dostać ale za to na s.com spamuje :PP A co do tych testów to może je bardziej zaostrzę u was… u nas to moim zdaniem one są spoko :smiley: srednia zdawania to za 2-3 razem lub wcale :stuck_out_tongue: a ja już karte mam i jestem happy :stuck_out_tongue_winking_eye: pamiętam szczesliwy dzien kiedy zdałem :lol: jak wsiadłem na skuter to w nocy wróciłem :mrgreen:

W mojej szkole to jak zdawaliśmy to dostawałeś kartke i trzebaba był zaznaczyć 10 odp. (A, B lub C). Dopuszczalne były 2 błędy jak były 3 to nauczyciel zadawał pytanie :/. Tylko to jakeis chore żeby nauczyciel fizyki pytać na karte moto. No dobra ale i tak większość jak wsiadła no skuter to nie zdali ;p jeździć nie umieją.

Jak ja zdawałem na karte to nawet nie było żadnego policjanta :] Testy zdawałem bez Ładnych przygotowań bo zdaaje się pod koniec roku wtydy kiedy sa wycieczki :slight_smile: i jak przyszedlem pierwszy dzien po wycieczce to okazalo się ze muszę pisac, ale te testy były tak proste ze napisałem na MAXA! a jazda to osemka i skrzyzowanie Ale i tak zdała połowa :slight_smile: Tylko że to było 4 lata temu

najlepiej, jakby policja przestrzegała prawa, to by te dzieciaki wyłapywała, a rodzice by mandaty płacili i może by zmądrzeli, a tak jest przyzwolenie i policja kombinuje żeby zaostrzyć prawo, bo tyle wypadków jest… tylko isć i im wygarnąć, że nic nie robią

NO no sa takie przypadki… ale no coś były są i będą zawsze… Ja na przykład miałem 30pytań i zdałem za 1razem ; DD

Ja zdałem egzamin teoretyczny na 94% a praktyczny był bardzo łatwy :slight_smile: Ja uważam się za dobrego i spokojnego kierowce. Jeżdżę maxx 40 km/h( u mnie maxx mam na blokadzie 55 km/h ) i przepisowo:) Teorie znam znakomicie a co do praktyki dużo jeżdżą i czuje ze już rozumiem prawo drogowe również trochę mam doświadczenie.

czasem śmieszą mnie dziewczyny na skuterach, zawsze jeżdżące dwie i jadą byle do celu, ostatnio np. widziałem, że przejechały po podwójnej cięgłej, potem kawałek pod prąd, jeszcze trochę po chodniku i do jechały do… cukierni

hehe u mnie w szokle zdają podobnie co do teorii to nie mam zastrzeżeń bo naprawde każdy kto chce zdać chodzi z miesiąc na zajęcia/wykłady później egzamin z tego i tam zazwyczaj część nie zdaje…a jak się już ten test zdało…too hoho koniec już na pewno się zda… Na koniec roku był egzamin praktyczny, czyli narysowany kredą “tor” kilka mini-skrzyżowan i ósemka…ja jak zdawałem pare lat temu to było podobnie, ale np. musiałeś się dobrze czuć na skuterze…2 podparcia nogą i oblałeś albo jakiś błąd i to samo, były znaki itd… jeszcze jak mój brat starszy zdawał to był policjant itd… teraz NIC przychodzi nauczycielka od techniki i “pilnuje” żeby sobie chyba krzywdy nie zrobili, w tym roku było dużo dziewczyn one się chyba odpychały z tym skuterem a nie jechały na ósemce to jedna prawie przeprowadziła ten skuter a nie jechała…no ale oczywiście zdały wszystkie jak coś nie wyszło to jeszcze raz… To jest bez sensu, moim zdaniem żeby już nie obciążać uczniów kosztem robienia prawka to każda szkoła powinna wynajmować jakiegoś “poważnego” egzaminatora który przygotuje tą hołote do jazdy zarówno w praktyce jak i teori… Jak podciągnąć motorowery pod A1 to będzie tylko ułatwienie dla szkół bo mogę się założyć że u mnie będą jeździć wtedy bez prawka i nawet bez karty motorowerowej W mojej okolicy policja kontroluje skutery tylko jak ktoś jedzie bez kasku albo jak widzi jakieś podejrzane zachowanie, nawet motorem 125 można jeździć żeby tylko kask był i mają wszystko w dup** :lol:

U nas teoria jest z facetką od techniki która w ogóle nie ma pojęcia o skutach blokadach itd bo ona tylko osy i ogary pamięta :stuck_out_tongue: Praktyka jest z facetem od w-fu, każdy przejedzie koło na boisku szkolną katanką i jest przygotowany, miasteczko mamy niczego sobie chociaż daleko jeszcze do ruchu drogowego:P Kolega ma karte, wiezie mnie i mówię mu kto ma pierszeństwo… eah.

właśnie, wymuszanie pierwszeństwa, albo zbyt ostrożna (nieśmiała jazda) jazda, brak wyobraźni, traktowanie skutera jak roweru- myślę, że to są głowne przewinienia skuterzystów

Musze się zgodzic z wami chlopaki :slight_smile: Skuter nie jest to rzecz dla ludzi nie ostroznych :slight_smile: Najwięcej wypadkow jest z winy kierujacego skuterem… Każdy ktos się porusza takim pojazdem mysli ze mu wszystko wolno… i czasami się przeliczy… nagle zjazdy od kraweznika do osi jezdni… brak wyobrazni to najwiekszy minus kierowcy… zawsze lepiej popatrzec 2 razy…A moj egzamin na karte zdawalem w osrodku politechniki… Byl trochę śmieszny poniewaz bylo 5 spotkan z praktyki hehe… i gosciu ocenial nie ilosc bledow tylko jakie bledy na jakich pytaniach popelnilismy… Moge się pochwalic mialem tylko 1 blad :mrgreen: :mrgreen: a jazda to zupełnie nie porozumienie… jazda po biezni… 8… zawracanie bez podparcia noga… wykonywanie skretu z sygnalizowaniem reka… zdawala ze mna akurat dziewczyna ktora duzo razy zjechala z wyznaczonego pola…ale i tak zdala…

Czesc, mam pytanie czy karta motorowerowa moze byc wydana w wakacje ? albo nie w moim gimnazjum ? bo dyrektorka u mnie w szkole nie ma pojecia o karcie sama nawet nie chce nam zorganizowac egzaminu (dlatego musialem zdawac w sarbo) i mowi ze muszę czekac do wrzesnia kiedy to moja babka od w-f mi ze niby to wyrobi ? POMOCY!

według przepisów kartą motorowerową można wydać najpóźniej 2 tygodnie po zdaniu egzaminów :wink:

to co mam teraz zrobić ? :shock:

Ja kartą zdałem prawidłowo wszystko cacy umiem jeździć ale były także takie ‘‘babole’’ o których właśnie wspomniałeś.

@grima5 a jest u ciebie w szkole sekretariat? poproś sekretarke żeby ci wyrobiła, bo ona ma do tego potrzebne papiery… dostałem od tego sabro taką kartkę, gdzie masz napisane co zdałeś i miejsce na podpisy rodziców, czy wyrażają zgodę jak tak to dajesz ją sekretarce razem ze swoim zdjęciem i prosisz żeby ci wyrobiła, nawet w wakacje powinna

Lol na karte to podpisują ta osoba u której zdałeś zanosisz do sekretariatu ona ci tam papiery wypełnia i chyba dyrektorka potem podpisuje tak było u mnie. Ja zdawałem hmm z 3-4 razy na karte Teorie ^^ dopuki nie bylo ppoprawnych odpowiedzi ^^ zresztą ten test był dziwny była 1 poprawna odpowiedź a pasowały wszystkie 3 według kodeksu ruchu to pytam typa którą zaznaczyć a on hmmm pisz. A co do jazdy 40km/h Adi to n/c ja bym tak nie wyrobił :wink: Wpadł byś do koszalina i pojeździł ze mną protasem i aB? :stuck_out_tongue_winking_eye: