Jaką 125 ccm polecacie? (Jaki motor 125 na kat. B)

Tu się możesz wirtualnie przymierzyć http://cycle-ergo.com/

wzrostowo to ci pasuje wszystko od motorynki rometa do Harleya Davidsona Electra.
pytanie czy TOBIE bedzie na nim wygodnie. a to ocenisz tylko ty.
wiec zanim zakupisz to przymierz sie gdzieś

fajna strona. ale można mieć dłuższe nogi lub ręce w różnych proporcjach, różnie układający się kręgosłup.nie każdy lubi i może leżeć na zbiorniku.
jeden lubi sie rozwalić do tyłu jak na chopperze z nogami na podpórkach do przodu ale np woli te z niską kierownicą bo jazda w pozycji *ręce do góry*mu nie pasi, inny se lubi leżeć do przodu na zbiorniku a jeszcze inny ktoś lubi pozycje jak na krześle i to absolutnie BEZ pochylania się do przodu.
To nie fotel samochodowy że można sobie dużo podregulować. Tu się pasi albo nie.

Fajna strona :D No właśnie a jak się jeździ na takim "ścigaczu", trudno się przyzwyczaić? No a jaki motocykl jeszcze polecacie i co o tej cbr powiecie?

kręcisz się w kółko :)

Chyba się troszkę pogubiłem, no ale skoro kwestię ubiory obgadaliśmy to może teraz coś o motocyklach?

ale nie ma co. nie masz doświadczeń, nie masz własnych wrażeń i zdefiniowanych potrzeb. Możemy sie cieszyć wirtualnie i przymierzać 3 tygodnie i nic kompletnie z tego dla ciebie nie wyniknie bo co dupa to inaczej.
Dla mnie np silniczek 125 w takim niby ścigaczu to pomyłka. Ścigacz ma być ścigacz a nie popierdułka.

No ogólnie motocykl jest mi potrzebny, żeby jeździć do szkoły, do sklepu na przejażdżki itp. Ta cbr\\\'ka mi się podoba i podobają mi się takie ścigacze, ale nie kupię sobie przecież 600-tki bo się zabiję i nie mam prawka. Pasują mi takie ścigacze lub takie nekedy czy jak to się tam nazywa... po prostu zwykłe motocykle :D Ogólnie to ten motor musi mało palić, dlatego 4t bo strasznie irytuje mnie spalanie w moim skuterze 2t wynoszące 4l, a jeżdżę spokojnie. To jak taki ścigacz nie ścigacz to pomyłka to co mi polecisz?

no wiec wracamy do punktu wyjścia. Na razie tylko WIDZIAŁEŚ a chodzi o to żeby posadził na tym tyłek. Na takim i na jakimś innymi miał porównanie.
Mi też sie takie motocykle podobają (u innych) i wiem na pewno że są kompletnie nie dla mnie.
A na wyprawy do sklepu ścigacz jest jednym ze słabszych pomysłów.

No pewnie się przymierzę do takiego motocykla, tylko najpierw muszę wiedzieć jaki chcę kupić : ) To nie jest słaby pomysł bo nic lepszego nie znalazłem no i ogólnie taka cbrka jest dosyć ładna, szczególnie w nowej budzie. Nie wiem jaki problem macie w poleceniu mi jakiegoś motocykla, jak jakiś mi się spodoba to obejrzę go na żywo. Tylko najpierw muszę wiedzieć jaki motocykl będzie dobry bo przecież nie będę oglądał wszystkich na runku... Myślę że taki ścigacz 125 4t jest lepszy od 2t bo 4t przynajmniej brzmi jak motor. Czy to są jakieś żarty? Kto zmienił mi tytuł tematu, chciałbym mieć prawko b, ale dopiero będę a1 robił... Jakieś tam zdefiniowane "potrzeby i wrażenia" mam bo jeżdżę skuterem, może dużo nim przejechałem bo tylko 2000km, ale zawsze coś no i wiem mniej więcej jaki motor chcę.

skoro wiesz co chcesz- chcesz cebre 125 - to co mamy ci polecać ? :) cebre 125?

Problem jest w tym, że to forum jest głównie skuterowe i głównie użytkowników 50-tek, odsetek posiadaczy =>125 jest tutaj raczej znikomy.
Kto ma Ci zatem coś polecić???
Poogladaj oferty firm, specyfikacje, wytypuj, poszukaj opinii i testów, pojedż do salonu, przymierz się, obejrzyj inaczej się nie da

No co ty, przecież możemy się POSZCZYCIĆ nawet użytkownikami Yamah T-Max 530 z wydechem Krupuvkovic (z białego owczarka podhalańskiego) z transprzestrzennym wariatorem mocy LaCosta i rurą LełoWonca. To 200 panie wali jak nic a maneta do połowy tylko.
I to pod góre panie tak to idzie.

Wombat napisał:

No co ty, przecież możemy się POSZCZYCIĆ nawet użytkownikami Yamah T-Max 530 z wydechem Krupuvkovic (z białego owczarka podhalańskiego) z transprzestrzennym wariatorem mocy LaCosta i rurą LełoWonca. To 200 panie wali jak nic a maneta do połowy tylko.
I to pod góre panie tak to idzie.

"Nie wywołuj wilka z lasu" :)

Wombat - źle mnie zrozumiałeś, podoba mi sie cbr'ka ale nie koniecznie muszę ją kupić. To poszukam sobie innych moto w internecie. Wielkie dzięki za pomoc : ) Raven a nie lepiej dopłacić i kupić lepszy kask, czy ten co podałeś w zupełności wystarczy? Bo ja rozglądałem się za kaskami po 300zł.

wpisz w allegro w kategorii motocykle: 125
i zobacz co wyskoczy
pooglądasz, powybierasz.

Mi sie strasznie podoba np honda PCX ( no i Tmax oczywizda). Tylko nie wiem czy sie na tym w kucki nie jeździ z kolanami wyżej niż biodra- a tak nie chce

przecież szukałem : ) skutery są nie ładne : >

@Delthir, chłopie - skup się. Popatrz na listwę adresową - gdzie trafiłeś! To jest portal ludzi zakręconych na punkcie skuterów, a Ty domagasz się wybrania motocykla dla Ciebie. Nie przesadzasz? Gdybyś chciał wygodnego pojazdu do dojazdu do szkoły/pracy, lub na zakupy, to nie ma nic lepszego, niż wygodny skuterek, ale u Ciebie chyba nie o to chodzi. Ludzi, którzy mają problem z wyborem jest dużo, to nikomu nie uwłacza, jeżeli jednak sam nie wiesz czego chcesz, to nie domagaj się wyboru za Ciebie... Lepiej prześpij się z tym pomysłem i na spokojnie poczytaj jak ludzie rozwiązują problem w y b o r u . . .

Delthir napisał:

Wombat - źle mnie zrozumiałeś, podoba mi sie cbr'ka ale nie koniecznie muszę ją kupić. To poszukam sobie innych moto w internecie. Wielkie dzięki za pomoc : ) Raven a nie lepiej dopłacić i kupić lepszy kask, czy ten co podałeś w zupełności wystarczy? Bo ja rozglądałem się za kaskami po 300zł.

No jasne że warto, warto żeby miał też blendę, pinlock i np dedykowany interkom bluetoth. To co podałem to rozsądne minimum

Delthir napisał:

przecież szukałem : ) skutery są nie ładne : >

A tu zaczynasz sobie niebezpiecznie bruździć :):):)