Ale jaka frajda na większej pojemności :D
Wiem i dlatego się łamię. :wink:
http://www.skuterowo.com/kymco-new-dink-200i-wiecej-z-jazdy/
Z prawo jazdy kat A nie jest tak jak z B. Zdawalność to podobno ok 90% za pierwszym razem, szczególnie jak ktoś od wielu lat ma B.
Takie małe porównanie po własnych doświadczeniach, dla tych co chcą robić tuning Kymco ND na częściach chińskich (niestety byłem zmuszony do wsadzenia takich, o czym było w innym postcie).
Jak pamiętacie zapewne z moich poprzednich "wywodów", mój ND jeździł ok 78 km/h po tuningu na 80cm3 (teraz po awarii "z powodu mechaników" wiem że był to Airsal, przedtem myslałem że C-cośtam), z wariatorem malossi, dobranymi rolkami, zdjętą blokadą CDI i sprężyną malossi.
Małe porównanie do powyższego, co powoduje wymiana na 80 cm3, ale produkcji ChRL (cylek, tłok, głowica):
- prędkość spadła do 71
- przyśpieszenie jest trochę więcej niż na oryginalnym 50 cm3 Kymco, a znacznie mniejsze jak na Airsal
Na chińczykach więc nie da się osiągnąć dużo, z cięzkiego ND... będzie to tania przeróbka, ale taka jak prawie na oryginale 50 (da tylko mocy trochę).
Jakby tam nie siedział wariator malossi jeszcze w tych chińskich bebechach, to pewnie by było z 65 km/h... mówiąc krótko to koło 80ki chyba nawet nie stało, przynajmniej w porównaniu do markowych bebechów.
Następne doświadczenie zrobię z Naraku 90 (ciekawi mnie to rozwiązanie technicznie, bo tam trzeba sporo wymienić), jak chińczyk cylek padnie i będzie mi się chciało w ND wsadzać kasę (czyli jak ND znowu zarobi na takową... zarobił w sumie na kupno zipp pro, ciuchy do moto i ta wymianę / serwisy, więc jest szansa że jeszcze zarobi).
RAF wymieniałeś może żarówkę przedniej lampy (H4) w ND ?
Od której strony się do tego zabrać ?
Panowie
wymieniłem wariator na naraku hs i jest problem bo i ofszem obroty max spadły z 9000 przy 68 km/h na 7000 ale przy 60km/h
wymieniłem rolki
9z naraku dostałem 5.8g wsadziłem 5.5g i obroty poszły na 9000 ale predkość max 32km/h
wsadziłem 6.5g stare orginalne jakoś jedzie ale chyba gorzej niż na starym wario, niemoże się przebić przez 7200 obr no chyba że z górki to wtedy leci panie z 80 km/h no ale nie oto chyba chodzi.
Może ktoś ma jakąś koncepcje ?
Mi wydaje się że poprostu brak mu mocy i trza wymienić cylek.
I tu pytanie bo chce prostą i trwała przeróbke sam cylinder z tłokiem max na 75 80 pojemności trwały i wmiare tani ,może ktoś coś poleci ?
A i jak ktoś by miał jakąś serwisówkę jak to wymienić (jakie momenty na śrubach i tym podobne pierdoły) to będe wdzięczny za linka ,maila itp.
Zarówke wymieniłem, jakaś porażka trzeba cały przód rozebrać :(
Jak nie masz momentów dokręcania do konkretnego modelu to poszukać z necie standardów. Są tabele gdzie podane jest jakie rozmiary śrub i nakrętek jakim momentem dokręcać w zależności czy stal czy aluminium.
Raf
1).jakiej gramatury masz rolki?,
mam dokładnie ten sam zestaw do zamontowania co miałeś Ty (Airsal, multivar, sprężyna)
2).rozumiem ze dobierałeś eksperymentalnie
Motorland twierdzi, że na odblokowanym module z Agility nie działa obrotomierz w New Dinku. Czy to potwierdzacie?
Tzn stoi w miejscu czy czasem fiksuje ale działa?
A pytanie czy po przecięciu modułu działa obrotomierz?
To może bardziej opłaca się kupować oryginalny do New Dink i ciachać, jeśli działa obrotomierz?
A czekaj bo nie rozumiem... Nie ma odblokowanych modułów do New Dinka czy po prostu jest tak drogi?
Zapodaj foto jak wygląda taki moduł
obstawim, że Cię w konia robią po to, by sprzedać moduł :) Tani zapewne nie jest.
Może źle się wyraziłem, że mnie nie zrozumieliście :)
Motorland ma odblokowany moduł do New Dink- z tym że napisali mi że przy nim nie działa obrotomierz (Jest to moduł z Maxera i Agility gdzie nie występuje obrotomierz). Dlatego pytam się was, bo opisywaliście że macie moduły z Agility (koszt poniżej 200zł) ale nikt nie pisał że mu obrotomierz nie działa.
Dlatego ja sam wymyśliłem że może kupić oryginał blokowany i przeciąć i może wtedy zadziała obrotomierz? Co myślicie?
Zależy mi na opiniach osób które pisały że mają dinka i odblokowany moduł. Czy działa wam obrotomierz czy w ogóle leży na zero?
Raf pisał np. w tym temacie http://www.skuterowo.com/forums/topic/jak-to-zrobic
że new dink na module z agility szaleje na wyższych obrotach.
Doradza tam Moduły Naraku. Może mi ktoś podać sprawdzony moduł, z którym działa obrotomierz i cały skuter?
Mam sprzęt jeszcze na gwarancji więc wolałbym to co poleca Motorland aby nie stracić gwarancji. ale to chyba bez sensu że mają moduł do New Dinka odblokowany, z którym nie współpracuje obrotomierz (tłumaczą to że jest to oryginał Kymco od innych modeli w których nie ma obrotomierzy). Dziwne że nikt tego nie poruszył wcześniej, dlatego podejrzewam że może obrotomierz działa, skoro na forum polecaliście moduł odblokowany z Agility 30400-KHC4-900 - 181,35 zł detal. Dokładnie o tym module pisze do mnie motorland. Nie mogę wysyłać priv wiadomości a Raf-a nie było chyba dawno na forum. Dużo wie o New Dinku i samym CDI jakie próbował. Czekam...
A możektoś inny miał styczność z modułami Naraku? czy to rzeczywiście jest produkowane przez Kymco jak piszą czy pic na wodę?
Naraku chyba jest osobną firmą ;)
no tak, jednak jak się zagłębić w opis ich CDI, piszą że produkowane w fabrye Kymco ze współpracą ze specjalistami Kymco i dobrane specjalnie dla Kymco (jednak niby do wszystkich silników 4t, więc już mi nie pasuje takie dedykowane do wszystkiego).
Moduł dla konkretnego silnika może być mniej lub bardziej skomplikowany, lub różnić się tylko wtyczką. Jeśli ktoś ma dokładny schemat instalacji elektrycznej tego skuterka można już szukać sposobu na podłączenie innego modułu. Z tego co się orientuję obrotomierz musi dostać impuls od cewki wyzwalającej napięcie dla modułu. Jeśli nawet tego nie ma to można samemu zrobić taki impulsator.
Co do samego modułu może ograniczyć moc skutera ale podnieść moment obrotowy co w przypadku większych maszyn bardziej się przydaje.
hammerite napisał:
To może bardziej opłaca się kupować oryginalny do New Dink i ciachać, jeśli działa obrotomierz?
Witam Was po długiej nieobecności.
Oryginalny CDI z ND, z przecięciem kablem wg. tematu/pomysłu zaczerpniętego z Agility http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=46332&postdays=0&postorder=asc&start=0 - obrotomierz działa, do 8,5 tyś obrotów.
Nie fiksuje.
Co do Naraku, co pisałem wtedy w tym temacie, to opierałem się na opinii z niemieckiego forum.
Jednakże już prawie przy zakupie owego Naraku, sklep wysyłkowy nie chciał mi dać gwarancji zwrotu, jakby owy model był niezgodny i zrezygnowałem z w/w firmy, kupując oryginalny ponownie.
Tak więc nie mogę dać osobistej gwarancji że te opinie o N. z niemieckiego forum są potwierdzone w ND (potwierdzam za to owe przeciecie i wariator i inne sprawy co napisałem w tamtym temacie, bo to osobiście przeszedłem ze swoim)... czyli na razie to wychodzi na to, że "tak ludzie mówią i producent także daje do opisu że do ND pasuje".
Ja nie skusze się na ten CDI jak dopiero za rok (poprzedni CDI wytrzymał mi 2 lata, wiec musze z czasem mieć zapas, bo "nowy wymieniony" ma już ponad rok).
Co do kwestii tuningowania, to z ND troszeczkę dałem luz z zabawą, bo teraz zabawę mam z zipp pro 50 od roku... tańszy w tuningu / naprawie, ale minus że bardzo awaryjny na początku (czyli do czasu aż nie poprawisz chińczyków z "polskiego" zippa)... stąd też miałem na co wydawać i ND odpuściłem z kosztami, bo to co przerobiłem wystarczające jest dla mnie.
Witajcie,
od pewnego czasu jestem właścicielem kymco new dink 50 rocznik 2011. Skuter został odblokowany u dealera, maksymalna prędkość to 60 km/h przy wadze kierowcy ponad 100 kg. Obrotomierz wskazuje najwyższe obroty około 7000.
W serwisie motorland dostałem informację, że mogę kupić u nich moduł od agility/maxxera w cenie 180 zł, który pozwoli na wkręcanie silnika na wyższe obroty, zwiększenie V max o 10 km, ale przy tym module obrotomierz będzie wariował, ponieważ w module brakuje odpowiedniego układu elektrycznego dla obrotomierza.
Drugi sposób jaki znalazłem w internecie na zwiększenie osiągów to ponoć odpowiednie nacięcie obudowy oryginalnego modułu celem rozłączenia jakiegoś kabelka w środku.
Oryginalny, niestety zablokowany moduł wyłącznie do new dinka kosztuje w motorlandzie 320 zł i obecnie nie mają go na stanie. Obawiam się nacinać swój moduł.
Chciałbym, aby skuter wkręcał się na wyższe obroty, miał nieco lepszą dynamikę i większą prędkość.
Napiszcie proszę, czy ktoś z Was jeździ na module od agility, a także czy ktoś już przecinał oryginalny moduł i jak to się sprawuje ?