juz byla rozmowa na temat tego modulu.
a gdy postawisz skuter na centralke i dasz gaz na maxa to tez staje na 7000 obr.?
a moglbys pokazac zdjecie modulu i kostki?
Maksymalnie odkręcona manetka podczas jazdy i strzałka obrotomierza dochodzi do 8000 tysięcy. Rozpędziłem się do 65 km/h.
w sumie zależy mi na odpowiedzi na 3 pytania:
- Czy ktoś przecinał oryginalny moduł w new dinku i czy to działa ?
- Czy ktoś ma moduł Naraku dedykownay dla kymco new dink ?
- Czy jest sens kupować moduł od agility/maxxera, skoro nie działa na nim obrotomierz, a efekty są niewielkie ?
Co do ostatniego pytania... Kymco samo sie przyznalo ze nie musi byc to modul od Agality w NewDinku... wystarczy zwykly chinski modul takie jak sa na allegro.
ale napisali ze moze ale nie musi tak naprawde. Luk widze ze jestes z Wawy, moze znajde w domu taki modul odblokowany.
Tylko niech ktos Mi powie czy w Waszym NewDinku jest prad staly czy zmienny.
Odblokowałem oryginalny moduł poprzez nacięcie.
Przed odblokowaniem obrotomierz wskazywał najwyżej 8000, zaś prędkość maksymalna na prostej wynosiła 65 km/h.
Obecnie po przecięciu modułu obrotomierz wskazuje maksymalnie obroty 9000. Prędkość maksymalna licznikowa na prostej to ok. 72 - 75 km/h. Czyli niecałe + 10 km. Jednak nie zauważyłem poprawy przyśpieszenia.
Mam ten sam problem, pod obciazeniem max 7k /min, na stopce 8k/min. Ponoc mam odblokowany moduł bo normalne go na 45km/h blokują a moge jechac 60, dzisiaj sciagnąłem śrubke z dekielka gaznika, a w sumie to mi w serwisie ściagnął gośc, bo tutaj pokazywalem zdjęcia które mam w profilu i nikt tego nie zauważyl ze tam jest blokada. Czy moze mam dwa moduly jeden na 45km/h który wymaga prawo holenderskie, a drugi montowany fabrycznie??
Po zdjeciu śrubki z dekielka lepiej sie zbiera napewno, i troszke V max wzrosło, ale ciągle nie chce jechac na prostej wiecej jak 60km/h, z górki sie prawie 70km/h bujnął. W filtrze powietrza i na wario blokady brak. I w tlumiku chyba nie ma zawirowacza spalin, bo wyglada jakby byl bez.
Prosze o rady co zrobic zeby cisął te 75km/h
Moje doświadczenia z tunningiem:
1) Cylinder TEC 80 ccm performance + blokady out (bez CDI) + seria:
V-max 65 km/h, acc = zadowalające (7/10)
2) + Wariator Malossi Mulitivar (rolki standard 7g):
V-max 65 km/h, acc = przeciętne (5/10)
3) Wymiana rolek na 5,7g:
V-max 58 km/h, acc = dramat (1/10)
4) + Odblokowanie CDI (cięcie obudowy):
V-max 74 km/h acc = słabe (4/10)
Teraz wracam na rolki 7g a jezeli nie pomoże powrót do standardowego wariatora (sick!)
Pobaw sie sprzeglem. Kup Sobie TECa regulowane jaka masz dysze w gazniku?
Aktualizacja.
5) Rolki 7,0 g - przyśpieszenie zadowalające (7/10) V max 72 km/h
6) Rolki 9,0 g i jest chyba optymalnie. Nie ma strasznego wycia i dopiero rozpędzania się skutera "za obrotami" tylko prędkość przyrasta w miarę równo z obrotami. Przyspieszenie i Vmax na niezmienionym poziomie (7/10) i 72 km/h - z Vmax to trochę dziwne bo liczyłem, że cięższa rolka zwiększy prędkość (?)
@Maniek
a/dysza jest #90 i chyba jest optymalna, nie ma objawów "duszenia się" praca silnika bez zarzutu.
b/ piszesz o regulowanym sprzęgle TEC'a?
http://motor-x.pl/sprzeglo-tec-evo-racing-d-107mm-regulowane-vp?vTypeRoute=skutera&vManufacturerSlug=msk
Jestem zielony w temacie. Podrzucisz coś dlaczego miałoby to pomóc - Thx.
W new dinku przełożenia na kole nie pozwalają rozpędzić się więcej jak 74km/h. Musisz zmienić przełożenia pierwotne i wtórne.
Niestety nie wiem, jakie będą odpowiednie.
luk, na TEC 80ccm, Wariator Malossi Mulitivar + rolki 9,0 w chwili obecnej 80 km/h z górki. Co ciekawe obroty nie przekraczają 8000.
Witajcie po dłuższej przerwie.
W tym roku wymieniłem CDI na ten odblokowany od Kymco Agility.
Chcę się podzielić wrażeniami, bo nie wszyscy byli mi w stanie wytłumaczyć jak będzie funkcjonował obrotomierz. A więc obrotomierz działa, ale miewa podskoki i tak czasami pokazuje dokładnie ile jest obrotów, a czasami jak się zacznie bujać to plus minus 2000 obrotów sobie skacze.
Przed odblokowaniem CDI skuter miał tylko zdjętą blokadę-tuleję.
Wtedy rozpędzał się do maksymalnie 65 km/h choć często pod wiatr nie jechał szybciej niż 50 km/h we dwójkę. Wszystko było bardzo zależne od terenu i pogody.
Po wymianie CDI jechał 72 km/h samemu oraz około 65-70 we dwoje.
Do tego na przeglądzie 7000km okazało się że oryginalne rolki wariatora nosiły już ślady zużycia (cały przebieg zrobiony z pełnym załadunkiem w dwie osoby) i chciałem zmienić rolki na trochę lżejsze.
Tutaj w forum znalazłem, że ktoś twierdził że oryginalne rolki mają 8,4g(polecał zmienić je na 7,5g), niestety mylił się bo w moim okazało się że mają 6,5g oryginalne. Więc zmieniłem na jedyne dostępne w serwisie od ręki o wadze 6,2. Chciałem lżejsze aby go trochę jeszcze odblokować oraz aby bardziej komfortowo jeździło się w dwie osoby, bo wkurza mnie że w zależności od warunków prędkość aż tak się różni. Teraz na rolkach 6,2g oraz zaznaczam oryginalnym silniku 50 z odblokowanym cdi rozpędza się maks z górki do 77km/h a na prostej przy sprzyjających warunkach do 74km/h (czyli o 2 km/h szybciej w porównaniu ze starymi oryginalnymi aczkolwiek trochę zużytymi rolkami 6,5g)
Pozdrawiam i mam nadzieję że informacje się przydadzą.
Aha jeszcze jedno, mam świra na punkcie spalania i wszystko mierzę od zakupu skutera. Po odblokowaniu CDI skuter o dziwo mniej pali(mierzone jeżdżąc w trasie z manetką na maksa). Średnio z 2,5 litra/100km we dwójkę zrobiło się około 2,2-2,3.
Jeśli ktoś widzi w tym tyle co ja to się ucieszy z oszczędności w paliwie.Najmniej oczywiście jeżdżąc samemu udało mi się zejść do spalania 1,8 litra.
Aha gdyby ktoś pytał w sprawie rolek to mój model rocznikowy to 2011, ale sądzę, że wszystkie new dinki mają takie rolki, a po prostu ktoś na forum się pomylił.