Jak podkręcić Kymco New Dink 50 4T?

detinko, cylinder nie musi być nicasilowy, w końcu masz silnik 4T, wystarczy z żeliwną tuleją, dobrej firmy np. Naraku, a CDI odblokujesz przez nacięcie modułu, sprawdzone.. i w kieszeni zostaje prawie 2 stówy na wario ;)

Pietro napisał:

CDI odblokujesz przez nacięcie modułu, sprawdzone.. i w kieszeni zostaje prawie 2 stówy na wario ;)

kurde, ja mam lewe ręce do mechaniki pojazdowej, nawet nie wiem gdzie leży ten moduł :oops:

Nie wiem jak w Dinku, u mnie w Agilce moduł był pod klapką w podłodze obok akumulatora ;)

Pietro to jak radzisz 80 http://tnij.org/80ka czy 90 http://tnij.org/90ka

detinko moduł masz pod kanapą
otwierasz siedzisko odkręcasz cztery śrubki zdejmujesz kanape i po
lewej stronie w gumowej opasce siedzi sobie moduł
narazie parszywa pogoda to mi się niechce ale jak napiłuje CDI to
napisze jaki efekt :mrgreen:

detinko, różnica w cenie spora, ale jeśli nie ogranicza Cię kasa, weź ten z tłokiem o średnicy 52mm, do tego odblokować moduł, zmienić rolki, sprężynki sprzęgła i idzie na koło ;)

zuraw napisał:

otwierasz siedzisko odkręcasz cztery śrubki zdejmujesz kanape i po
lewej stronie w gumowej opasce siedzi sobie moduł
napisze jaki efekt :mrgreen:

dzieki zuraw, rzeczywiscie to było proste, ale śrub jest 5 :wink:, daj znać jak będziesz po cięciu, najlepiej zrób zdjecie macro.

Ciachnełem moduł :P i powiem wam że to DZIAŁA , z wymęczonych 57 km/h
jest 67 i moc jakby większa.RAF jeszcze raz dzięki za info !!!
Panowie rżnijcie moduły i niech moc będzie z wami.

To super! Rżnijcie moduły, tylko pamiętajcie o zapezpieczeniu rowka jakimś klejem typu kropelka ;)

Pietro napisał:

Rżnijcie moduły, tylko pamiętajcie o zapezpieczeniu rowka

:lol: myślałem że padnę :-D

roomcajz napisał:

Pietro napisał:
Rżnijcie moduły, tylko pamiętajcie o zapezpieczeniu rowka

:lol: myślałem że padnę :-D

haha, ale śmieszne.. roomcajz, tobie nigdy nie przeskoczyła literka?

przeskoczyła, ale mnie chodzi o całe zdanie a nie literkę, trochę dwuznacznie wyszło, ale śmiech to zdrowie. pzdr :-D

jasne :)

Dla tych którzy boja się rżnięcia ;) (jak ja) do new dink 50 pasuje moduł odblokowany z Agility 30400-KHC4-900 - 181,35 zł detal w moto-land. Wczoraj mi go przysłali (kupiłem z Ich polecenia).
Potwierdzam że pasuje.

To że pasuje z Agility 4T do ND, jest oczywiste. Rozchodzi się właśnie o tą cenę 180zł + koszt przesyłki. ;)

Pietro napisał:

Rozchodzi się właśnie o tą cenę 180zł + koszt przesyłki. ;)

wiem, to trochę boli ale mam teraz pewien komfort psychiczny, a to jest bezcenne :)

detinko napisał:

do new dink 50 pasuje moduł odblokowany z Agility 30400-KHC4-900 - 181,35 zł

A to tym razem ja dziękuje za informacje i symbol - nie wiedziałem o tym i przy wymianie w motorlandzie (wtedy co mi padł przez wilgoć w zimę) brałem oryginalny z ND.

Na przyszłość się przyda takie info.

zuraw napisał:

RAF jeszcze raz dzięki za info !!!

Nie ma za co - sam dowiedziałem się o tym od innej osoby co robiła to w Agility, postanowiłem sprawdzić w ND czy tez da radę - zadziałało ok, więc czemu się nie podzielić wiedzą.

Ogólnie jak będziecie coś robić więcej ze swoimi ND, to dajcie info co i jak - bo naprawdę info w necie jest mało odnośnie modelu ND i przyda się taka wiedza dla innych... niekoniecznie przecież wszyscy muszą bazować na tych samych bebechach podczas tuningu.

Ktokolwiek używa(ł), ktokolwiek zna ;)

pytam o produkty firmy NCY.
moto-land je rozprowadza, i "namawiają" mnie na cylinder NCY000002 + wałek NCY000003
Co to za firma???, nisza jakaś czy co?

Jest to tajwańska firma, ale ciężko mi coś o jakości w/w napisać... nie miałem, jak i nie znalazłem nic konkretnego na stronach o tuningu.

Sam mam nietypową 80ke firmy RM.. coś tam (RMS, RMB? jakieś 3 literki - nie pamiętam jakie - podobno markowy, brałem co mieli, był w cenie Polini... którego wtedy nie mieli w Mielochu i nie chcąc wracać na darmo z Poznania, brałem to co mi polecili, jak znajdę fakturę to będę wiedział nazwę) i każdy znajomy, co się trochę zna pukał się po głowie jak to wybierałem i polecano mi co innego (Airsal, Naraku, Polini, Malossi - byle nie to co brałem, bo tamte "bardziej sprawdzone")... w moim przypadku się sprawdziło i chodzi jak malina... ale i tak wybiorę inny następnym razem, bo po prostu tego modelu już brak co mam... spróbuje te bardziej sugerowane przez użytkowników.

Zrób doświadczenie ;)
Kiedyś ktoś musi się przełamać z tych "sugerowanych przez wszystkich naokoło" modeli.

Jak nie kupujesz go na allegro, to raczej kitów nie wciskają, że wytrzymały... wiadomo jednak że są znane marki i te markowe niekoniecznie u nas znane - warto poczytać zachodnie strony, bo na naszym rynku raczej przebija się tylko kilka marek i tak każdy bawi się w to samo.
Mniejsze ryzyko jest przy znanej marce, bo sprawdzona - ale nie powiedziane że inne są złe.
Unikaj tylko niepewnych sprzedawców.

Detinko ja mam pytanie w sumie do Ciebie - ile wchodzi Ci na obroty na tym CDI co kupiłeś Agility 30400-KHC4-900?

Na starym CDI oryginalnym od ND po "przecięciu" wchodził mi bliżej 9tyś, na nowym o tym samym nr. mam 8200 po takiej samej operacji, a wiec mniej (oba mają te same numerki - nie wiem skąd ta róznica).
Jak jest w przypadku tego oryginalnie odblokowanego od Agi??

Co prawda i tak starałem się nie przekraczać 8tyś obr, ale tamten dawał mi w razie potrzeby spory zapas "na wkręcanie" jak trzeba było szybciutko coś wyprzedzić, itp. Na nowym nie mam takiego zapasu już i wyraźnie inaczej sie zachowuje.