Posiadam taki sam kolor i model. Sprawdź czy masz odpowietrzenie w korku paliwa:) JAzdę na ten temat znajdziesz u nas na forum. Ja mam przejechane 510km i spalanie około 4l/100km - zależy od jazdy :).
Co do oleju to leję taki jak poniżej na fotce. Koszt 30 zł litr.
No te spalanie to spore. Ja jeszcze dokładnie swojego nie mierzyłem. 4 litry BP to jak 6 ON, koszty jak w samochodzie :lol:
Co do oleju to ja swojego zalałem Mobil1 ale cena z kosmosy chyba bo 45 zł za litr.
Ps. Na ile km starczy litr tego oleju?
Litr oleju starcza na +/- 1000 km .
Czym lepszy olej tym lepiej , tymbardziej w nowych silnikach . Na tym się nie oszczędza . ;-)
Mobil to raczej średni olej, dlatego napewno nie dałbym za niego takich pieniędzy. Jak miałem 2T to tylko oleje z Shella lałem-nigdy nie miałem problemów!
Streetka w książce gwarancyjnej zaleca, poleca, wymaga oleju Castrol:)
Ja teraz do Dinka leje Castrol GPS, to półsyntetyk do 4T o parametrach 10W-40- nie narzekam!
WODZU wrote:
Streetka w książce gwarancyjnej zaleca, poleca, wymaga oleju Castrol:)
A ten castrol to pół syntetyk czy pełen syntetyk. U siebie miałem wybór Mobil1 syntetyk lub orlen półsyntetyk, więc wziołem mobila.
PS. Zmierzyłem wczoraj wskazania licznika ze wskazaniami na GPS. Licznik inci zawyża prędkośc o ok. 4km/h czyli w normie. Mój np Renault Scenic zawyza o 7 km/h.
Pozdrawiam Darek
No to w sumie licznik Inci jest prawie idealny.
panowie no co z tym spodkankiem bo nie wiem jak koniec tygodnia zaplanować pozdrawiam
pabloss wrote:
Witam wszystkich na forum, a teraz konkrety- jestem świeżo upieczonym posiadaczem inka street, przejechane 30km a nie ma juz pol baku,to normlane???
Wszystko zależy jak masz ciężką rękę :). Druga sprawa - regulacja gaźnika. Ja dochodzę już do 3l na 100km. (z 3,7l)
Wodzu, mówiłem Ci, że te spalanie Ci ladnie będzie spadać;) na dotarciu zawsze tak jest!
Wszystko zależy jak masz ciężką rękę :). Druga sprawa - regulacja gaźnika. Ja dochodzę już do 3l na 100km. (z 3,7l)
A z jaka prędkoscia sie poruszasz??? i ile juz nabiłes na szafe.
Ja dzis dopiero swoją zarejestrowałem, czekałem cały czas na wyciąg z homologacji.
Leszek a tak reasumując to tylko hugo się wycofał i impreza odwołana w ten sposub to nigdy nie dojdzie do spodkanka ale co tam.trudno :P
tak to niestety bywa ze spotkaniami...nigdy nie będzie tak żeby wszystkim pasowało;(
dareks20 wrote:....
A z jaka prędkoscia sie poruszasz??? i ile juz nabiłes na szafe.
Ja dzis dopiero swoją zarejestrowałem, czekałem cały czas na wyciąg z homologacji.
Prędkość rózna -35 do 45. NA szafie prawie 800km. Więcej jutro co do jazdy.
Pozdrawiam
Daro28 wrote:
Leszek a tak reasumując to tylko hugo się wycofał i impreza odwołana w ten sposub to nigdy nie dojdzie do spodkanka ale co tam.trudno :P
Spotkanie jest przesunięte na 26 czerwca o 17 na 100%.
http://www.skuterowo.com/forums/topic/spotkanie-26-czerwca-warszawa-park-szczesliwicki#post-4919
no niestety ja nie mogę pozdrawiam
A moze zrobimy zlot w kotlinie klodzkiej? 'gravisy'
Ja w streetce mam na blacie troche ponad 500 km i zdjęte blokady - spalanie 3,4-3,5 l/100km ale nie żyłuję skuta.Poruszam się głównie poza mastem prędkości 40-55 (na zjazdach ok 60 momentami)
PS WODZU rozumiem twoją złość podczas poszukiwania aku - ja miałem dokładnie to samo - w instrukcji ani słowem nie jest napisane gdzie jest aku , tylko ze trzeba go na zimę wyjąć. Prawie zabrałem sie za rozkręcanie osłon. Przeczołgałem sie jednak pod spodem i zauważyłem tajemniczą skrzyneczkę pod nogami - zdjąłem gumowy dywanik i BINGO :)
Witam.
Kto tutaj ma Incę Lambros z naklejką skuterowo.com?
Widziałem dzisiaj taką w Rybniku. Jechałem obok Ciebie (do właściciela ;)) od Urszulanek jakiś kawałek. Chciałem nawet zagadać, ale nie było żadnych korków ;D
cześc wam wruciłem właśnie swoją inką z mazur walnołem jakieś 500 km frajda niesamowita koledzy moze macie dobrego mechaniora ktury potrafi zdjąc wszystkie blokady bo sam nie daję rady będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam byle z warszawy