qazwsxedc wrote: WODZU, a powiedzieli za zrobili za te 130zł? ;p
Wymiana oleju w przekładni, regulacja gaźnika, sprawdzenie wszystkich mechanizmów - pasek, oświetlenie itp. Podkręcenie hamulca tylniego. A hamulec to mi tak podkręcił że musiałem po dojechaniu do domu poluzować - przesadził z tym hamulcem - v max 38 km:) Takim mułem stał się skuter że hej :) Ale po swojej regulacji śmiga że hej. p.s. wariat był w serwisie 4h
Jak tyle za 130 zł to jeszcze da się przeżyć :) Niektórzy za to biorą i 250...
Przegląd mojego kymkacza to góra 180zł, a to jest de facto motocykl, czyli większe koszta chodźby ze względu na większe ilości płynów eksploatacyjnych.
z tym wypadem za miasto i grilem to dobry pomysł od czasu do czasu można zrobić małe spodkanko mi pasuje drugi łykend czerwca czekam co wy nato koledzy
koledzy wczoraj rozładował mi się akumulator a mam inkę niecały miesiąc jaka mogła być przyczyna bo nie kumam może mieliśćie podobny problem to podzielciie się poradą pozdrawiam
wczoraj po przejechaniu 15 km niechciał już odpalić rozrusznik ledwie kręcił po kilku razach odpalił z kopniaka a jak podłączyłem go pod prostownik pojakiejś pułgodzinie odpalił z rozrusznika i co ty nato
Średnio możliwe, żeby aku sie samo rozładowało po miesiącu, tymbardziej z tego co pamiętam, że jeździsz trasy, a nie tylko po mieście, prawda? Z drugiej strony, gdyby to była wina tylko aku to powinien Ci zapalić z kopki za pierwszym razem. Narazie bym nic nie robił, tylko zaobserwował czy to sie powtórzy, a jeśli tak to trzeba się przyjrzeć prądnicy czy w ogóle ładuje aku.
ok a jak sprawdzić czy prądnica ładuje dobrze aku będę obserwował dalej moze poprostu gdzieś nie łączył dobrze wkażdymbądz razie dzięki za zainteresowanie pozdrawiam
koledzy wczoraj rozładował mi się akumulator a mam inkę niecały miesiąc jaka mogła być przyczyna bo nie kumam może mieliśćie podobny problem to podzielciie się poradą pozdrawiam
koledzy mój skuter miał dzisiaj małą kraksę i muszę przyznać że jest mocny bo poza małymi obtarciami nic się nie stało, córeczka skuterka nie utrzymała..... :?
Witam wszystkich właścicieli Inca. Od 25 maja jestem włascicielem streeta. Niestety jeszcze nie zarejestrowany, czekam na wyciąg z homologacji. Zrobiłem na nim ok. 200 km. Wrażenia pozytywne. kolor srebrno niebieski. Skuterek kupiłem za cene 2600 zł bez zadnych dodatków typu kuferek czy kask. Jeździ OK, choć dle mnie mogło by byc miekciejsze zawieszenie. Na jakim oleju jeździcie i ile wam palą wasze 2T. Powiem wam, ze u mnie w miescie Inca jest nie znana. swojego kupiłem ok 50 km od domu. Kazdy kto go widzi mysli, ze kosztuje ok. 4500 zł. Jak mówie, że 2600 to szczena na ziemii.
koledzy mój skuter miał dzisiaj małą kraksę i muszę przyznać że jest mocny bo poza małymi obtarciami nic się nie stało, córeczka skuterka nie utrzymała..... :?
Napisz co się stało, jak do tego doszło? Córa cała?
Witam wszystkich właścicieli Inca. Od 25 maja jestem włascicielem streeta.... Zrobiłem na nim ok. 200 km. .... Jeździ OK, choć dle mnie mogło by byc miekciejsze zawieszenie. Na jakim oleju jeździcie i ile wam palą wasze 2T. .....
Witam. Posiadam taki sam kolor i model. Sprawdź czy masz odpowietrzenie w korku paliwa:) JAzdę na ten temat znajdziesz u nas na forum. Ja mam przejechane 510km i spalanie około 4l/100km - zależy od jazdy :).
Co do oleju to leję taki jak poniżej na fotce. Koszt 30 zł litr.
Daro28 wrote: koledzy mój skuter miał dzisiaj małą kraksę i muszę przyznać że jest mocny bo poza małymi obtarciami nic się nie stało, córeczka skuterka nie utrzymała..... :?
Napisz co się stało, jak do tego doszło? Córa cała?
leszku jak do tego doszło poprostu był dlaniej za ciężki i przy zatrzymaniu nie utrzymałago i się przewrucił ale ani jej ani skuterkowi nic się nie stało nie myślałem że jest taki masywny apropo sorki że tak pużno odpisuję ale mnie nie było pozdrawiam