trasa jutro mam pierwszy przegląd ale mam wrażenie że mi ssanie nie odpuszcza bo nawet gdy przejadę kilka kilometrów to tak jakby dalej chodził na ssaniu :oops:
To by wyjaśniało duże spalanie. Moduł ssania automatycznego nie jest taki drogi(ok. 40-50zł), ale powinni Ci to zrobić z gwarancji.
Gorzej by było, gdyby ssanie Ci nie włączało w ogóle, wtedy nie mógłbyś ruszyć z miejsca na zimnym silniku, bo silnik by gasł.
Na wszelki wypadek radziłbym Ci do jutra nie jeździć, tylko poczekać na przegląd.
Jest jeszcze jedna opcja!
To nie wina ssania, tylko masz tak ustawione wolne obroty- od początku tak było, czy ostatnio?
Witam! Zastanawiam się nad kupnem skuteru inca street lecz najpierw chciał bym się dowiedzieć jak ten skuter sprawuje się z biegiem czasu chodzi mi głównie o to czy ten model niema jakiś ,,niedociągnięć"?
ja kupiłem 2 tygodnie temu i jak narażie jestem z niego zadowolony wczoraj robiłem pierwszy przegląd i zdjeli mi blokadę muszę popracowac jeszcze nad spalaniem polecam w kazdym są jakieś niedociągnięcia :roll:
Daro28 wrote:
ja kupiłem 2 tygodnie temu i jak narażie jestem z niego zadowolony wczoraj robiłem pierwszy przegląd i zdjeli mi blokadę muszę popracowac jeszcze nad spalaniem polecam w kazdym są jakieś niedociągnięcia :roll:
Też polecam. Fakt - są pewne dziwne awarie:) (korek paliwa). Napisz co Ci sciągneli - jakie miałeś blokady i ile zapłaciłeś za pierwszy przegląd.
Patryk95 wrote:
Witam! Zastanawiam się nad kupnem skuteru inca street lecz najpierw chciał bym się dowiedzieć jak ten skuter sprawuje się z biegiem czasu chodzi mi głównie o to czy ten model niema jakiś ,,niedociągnięć"?
Wbijaj w ten temat :
http://www.skuterowo.com/forums/topic/inca-street-50-2t-pierwsze-wrazenia
Troszku jest opisana Inca Street
blokada była na tulei 70 zł plus 200 przegląd można jeszcze go ulepszyć z osiągami ale mi narazie to wystarczy :roll:
a i jeszcze moduł wszystko razem wyniosło mnie niecałe 400 zł brutto. mam do was pytanko ile pali wam inka strit50 bo mam wrażenie że mi chyba trochę za dużo niewiem od czego zacząc aby obniżyc mu spalanie może coś podpowiećie będę wdzięczny pozdrawiam :P
Ano z moich obserwacji i liczenia wynika że moja pali około 3,7l. Przejechane ponad 300km, podkręcone obroty gaźnika.
Troszkę dużo, ale to może być wina wysokich obrotów ;)
a jakie powinien miec spalanie po odblokowaniu i nadczym muszę popracować
Pierwszy przegląd odbyty :) Koszt przeglądu - 130 zł. Lokalizacja - Sosnowiec.
Ja jutro jade na pierwszy przeglad:)
WODZU, a powiedzieli za zrobili za te 130zł? ;p
qazwsxedc wrote:
WODZU, a powiedzieli za zrobili za te 130zł? ;p
Wymiana oleju w przekładni, regulacja gaźnika, sprawdzenie wszystkich mechanizmów - pasek, oświetlenie itp. Podkręcenie hamulca tylniego. A hamulec to mi tak podkręcił że musiałem po dojechaniu do domu poluzować - przesadził z tym hamulcem - v max 38 km:) Takim mułem stał się skuter że hej :) Ale po swojej regulacji śmiga że hej.
p.s.
wariat był w serwisie 4h
To jakiś debil z tego mechanika żeby tak nastawić hampel? 8O
ja też już po przeglądzie i zdjęciu blokady ale zatą kasę to wolę sam robić sobie przeglądy bo sam wiadomo zrobię to dokładniej
leszek czy ty nie jesteś czasem z grochowa bo na twoim skuterze zobaczyłem rejestrację wf bo jakby co to ja z brudna możemy się spyknąc pozdrawiam
panowie może ktoś wie czy w wawie odbywają się jakieś spodkania skuterowcuw