INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

po co dawać 100 zł jak wystarczy przeciąć tylko jeden kadelek. kolega mi mówił że jest to różowy. daje to +15km/h

Patrykstreet napisał:

po co dawać 100 zł jak wystarczy przeciąć tylko jeden kadelek. kolega mi mówił że jest to różowy. daje to +15km/h

Witam.
To nie bierz przykładu z kolegi bo mówi brednie. Jak znajdziesz moduł w INCE STREET to następnie znajdź różowy kabelek :)

Witaj Wodzu

Ja też kiedyś szukałem z CIEKAWOŚCI tego różowego kabelka ale nie znalazłem :)

ja nie jestem pewny czy ten kabelek jest w module czy może wychodzi z przekładni. wiem że w skuterach 2t jest cos takiego jak czujnik prędkości i to właśnie jego wystarczy przeciąć.

Czujnik predkosci pewnie montuje sie na kole albo na wariatorze a z tego co czytalem w Inca street takiego czujnika nie ma.

no to będzie pewnie w module. ja niestety tego nie sprawdze bo mam ręke w szynie ale jak tylko ją mi zdejmą to to sprawdze i dam znać co tam jest ;)

OK, ale ludzie. Powiedzcie mi, gdzie w street'ce jest ten moduł : D?

wyciągasz bagażnik pod siedzeniem i po lewej stronie pod obodową on jest ;)

Inca nie ma żadnego różowego kabelka :PP Ja zmieniłem cały moduł na nowy japoński :) I odradzam kombinowanie z jakimś ucinaniem kabelków możemy sobie jedynie narobić kłopotów:P

Kiotszimoti napisał:

Inca nie ma żadnego różowego kabelka :PP Ja zmieniłem cały moduł na nowy japoński :) I odradzam kombinowanie z jakimś ucinaniem kabelków możemy sobie jedynie narobić kłopotów:P

Czytając wypowiedzi o różowym kabelku nic nie ucinałem tylko wyjmowałem po kolei pina z kostki. Tylko po wyciągnięciu jednego z nich skuter odpalił ale nie chciał zgasnąć:) Nawet wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki nie pomogło:)

Ot taka rada dla tych co chcą odcinać kabelki...

Różowy kabelek dotyczy 4T :)

W 2t to mechanik mówił że trzeba kabelki przeprowadzać jakieś iże to nie jest opłacalne i nowy moduł lepiej kupić.

IncaStreet napisał:

W 2t to mechanik mówił że trzeba kabelki przeprowadzać jakieś iże to nie jest opłacalne i nowy moduł lepiej kupić.

Niech nawet przeprowadzi 4 kabelki po 2m - koszt kabelków 10zł. To za usługę woła drogo jak uważa że lepiej kupić za 100zeta:)

p.s.
ten sam mechanik zalecał ucięcie różowego kabelka?

Różowy kabelek tyczy się skuterów, które mają magnes zamontowany na dzwonie sprzęgła i pomiar prędkości tegoż wpisany do modułu CDI. Teraz już większość skuterów tego nie ma.

Inną blokadą jest ograniczenie obrotów silnika do danej granicy. Zazwyczaj nie jest to jako tako blokada, ale ma to na celu ograniczenie obrotów do równowagi pomiędzy ograniczeniem mocy i momentu do żywotności silnika. Odblokowane moduły podnoszą obroty i tyle.

A inną metodą na odblokowanie takiego modułu jest ponoć nacięcie odpowiedniego miejsca na module w którym ma znajdować się kabel odpowiadający za ograniczenie obrotów. Ponoć działa, ale żaden z tak twierdzących nie wstawił zdjęć i filmiku z jazdy. Ale jak ktoś ma taki typ modułu (wtyczki) i lubi ryzykować to może spróbować:

hiroshima napisał:

Różowy kabelek tyczy się skuterów, które mają magnes zamontowany na dzwonie sprzęgła i pomiar prędkości tegoż wpisany do modułu CDI. Teraz już większość skuterów tego nie ma.
Inną blokadą jest ograniczenie obrotów silnika do danej granicy. Zazwyczaj nie jest to jako tako blokada, ale ma to na celu ograniczenie obrotów do równowagi pomiędzy ograniczeniem mocy i momentu do żywotności silnika. Odblokowane moduły podnoszą obroty i tyle.
A inną metodą na odblokowanie takiego modułu jest ponoć nacięcie odpowiedniego miejsca na module w którym ma znajdować się kabel odpowiadający za ograniczenie obrotów. Ponoć działa, ale żaden z tak twierdzących nie wstawił zdjęć i filmiku z jazdy. Ale jak ktoś ma taki typ modułu (wtyczki) i lubi ryzykować to może spróbować:

Toć to jakbym czytał Baśnie Braci Grimm :)
Powodzenia w cięciu:)

p.s.
Też słyszałem że aby ściągnąć simloka w jakiejkolwiek komórece trzeba naciąć kartę sim :) Ludzie - i wy w to wierzycie? Ale jaja. Ile macie lat? Za przeproszeniem

p.s.2
Pomijając brednie w poście znów nie przeczytałeś tego co wkleiłeś:)
chinse-4t czy jakoś tam :)

Siemka mam problem z tylnym kołem macie jakiś filmik jak się ściąga????
A stało się to że łożyska w tylnym kole poszły do dziada i koło stoi w miejscu i jed oddalone od jednostki napęndowej ..... Moja pierwsza i tak poważna awaria a moja INCA STREET ma przejechane 3tys. km i nic się z nią nie działo do tej pory [:(] [:?]

Lesio88 napisał:

Siemka mam problem z tylnym kołem macie jakiś filmik jak się ściąga????
A stało się to że łożyska w tylnym kole poszły do dziada i koło stoi w miejscu i jed oddalone od jednostki napęndowej ..... Moja pierwsza i tak poważna awaria a moja INCA STREET ma przejechane 3tys. km i nic się z nią nie działo do tej pory [:(] [:?]

Mnie wymieniali tylnią felę ale nie widziałem jak to się robi. Z tego co wiem to trzeba troszku się naodkręcać śrubek:) JAk wiesz jak wymienić/zdemontować tylnie koło - pisz.

Pozdrawiam

Witam.
Dawno tu nie zaglądałem mam nadzieje ze wszystkim maszyny sprawuja sie dobrze.
Ostatnio wyjrzalo slonce stopnial snieg wiec postanowilem odpalic sprzeta i zawiodlem sie poraz kolejny.
Sprzet caly czas kreci lecz nie odpala mialem tak i sadze ze jest to wina nie wyczyszczonego gaznika po zimie.
I tu nasuwa sie moje pytanie czy ktos z was wlasnorecznie czyscil gaznik jesli tak czy jezeli samemu go wyczyszcze moge utracic gwarancje poniewaz w salonie przed zima powiedziano mi ze za takie naprawy placi sie w salonie.

Widze ostatni post 2 miechy temu ale mam nadzieje ze ktos tu zaglada.
Pozdrawiam Picasso.

Picasso12 poniekąd ma racje bo jeśli doszło do mikro pęknięcia to może być to uznane za wadę fabryczna i będzie wymieniony na nowy a jeśli w okresie gwarancji ty sam uszkodzisz nawet nieświadomie to lipa z gwarancji. Sprawdź sam jednak stan akumulatora czy jest naładowany i wstaw nowa świece i zobacz efekt i skontroluj fajkę czy daje dobrą iskrę najlepiej prze włożenie drugiej jak masz możliwość. sam to przechodziłem w styczniu.

W salonie powiedziano mi ze skuter nie moze byc nie odpalany przez tydzien poniewaz benzyna paruje i sie cos tam w gazniku osadza i potem gdy po tygodniu chcemy go odpalic caly ten syf przechodzi dalej i juz nie jestesmy w stanie go odpalic.
Ale chyba powienien dzialas normalnie a nie rozuemiem po zimie ale mi sie to samo przydarzylo w wakacje gdzie w garazu bylo po 15 stopni mial pelny aku nawet mam wmatowane podtrzymanie przez firme w warszawie gdzie skuter spedzil pol wakacji.
Normalnie plakac sie chce ze takie cos wpuszczaja na rynek a jak juz kupiles to jezdzij i naprawiaj.
Z tego co Krzysiu mi napisales o tych wymianach, testach itd to sam tego nie zrobie poniewaz sie na tym kompletnie nie znam, dlatego zawsze jezdzilem do salonu.

Akumulator jutro podladuje prostowinkiem i dam znac czy cos pomoglo.

A co do tego gaznika to czy tak wg powinno sie robic ?

Tylko w salonie juz raz go naprawiali z tej samej przyczyny moze juz byl naruszony, ale salon prawdy ci nie powie.