INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

No proszę. To stestowałeś sprzęta. Moja jeszcze nie miała wywrotki. Ale kto wie...
A jak amortyzatory u Ciebie z tyłu, Dawidos? W jakim stanie?

U mnie te szlify raz na piasku na drodze w zakret wchodzilem a drugi rano -2 przymrozek i w zakret wchodzilem na szczescie 15 km/h i fałda a nie dosc ze sliska na wieszchnia po deszczu to jeszcze -2 C
...
A amorki z tylu b.dobrze na razie nie skrzypia nic mam zrobione 1300km jak na razie dobrze a u ciebie ?? kiedy konczysz sezon ja tak mysle do konca listopada i maszyna do umycia nablyszczenia aku do domu zakryc i do garażu w gleboki sen :)

Niestety, śliska NA WIESZCHNIA potrafi zgubić. Ja co prawda na suchej jak na razie miałem dwie wywrotki ale służbowym.
Ja mam zrobione 2700 km i przy prowadzeniu po wybojach skrzypi jak stara kanapa. Niestety, skuter odstawiłem z początkiem października i teraz wkur***ny jestem gdy widzę ładną pogodę zamiast śniegu, który miał już dawno spaść. A mógłbym jeszcze pojeździć. Za rok nie będę sie tak spieszył z zimowaniem tylko muszę skórzaną kurtkę kupić.
U mnie ojciec przepala skuter, bo ja aż do Mławy musiałem zajechać - tam mam garaż.

Witam wszystkich! Od niedawna zauważyłem że moja inca nie posiada świateł (żadnych prócz kierunków, żarówki w liczniku też się spaliły:/)Wymieniłem żarówki założyłem akumulator (inca stała od dłuższego czasu i wyjąłem axel)odpalam wszystko działa ale postanowiłem wyciągnąć akumulator i odpalić, no i wszystko super ładnie pięknie światła zaświeciły się postanowiłem dodać gazu do pełna a tu nagle żarówki zaświeciły się 100% mocniej i się spaliły wszystkie :/ co to może być??? Proszę o pomoc. dodaję że klemy od axela się nie dotknęły

Właśnie. Wyjąłeś akumulator i odpaliłeś wskutek czego napięcie w instalacji wzrosło tak, że nawet regulator nie dał rady go obniżyć. Jeśli w obwodzie jest akumulator to jest on ładowany - przepływa przez niego prąd i obniża to napięcie w całym obwodzie. Jeśli tego poboru prądu na ładowanie aku nie ma to napięcie jest za wysokie i to się tyczy również samochodów. Mam nadzieję, że nie spaliło Ci regulatora napięcia, bo żarówki będzie łatwiej dostać...

Coś mnie zaczeło nie pokojic po ostatnim szlifie na asfalcie predkosc 5 km/h. Po puszczeniu kierownicy znosi go na prawo jutro poleje na beton wody i przejade czy beda dwa slady czy jeden oby jeden a jak dwa to rama krzywa. Dreczy mnie to najchetniej teraz bym to sprawdzil tylko ciemno i wogole.

Sprawdź sobie jutro na spokojnie. Po ciemku nic nie zdziałasz, a przynajmniej niewiele. Mogło tak być, że rama się uszkodziła lub kierownica wykrzywiła.

Witam dziś o 7.00 spr. to i okazalo sie ze rama nie jest krzywa kola zostawiaja jeden slad uffff. Jedynie to moze kierownica albo ten model lekko sciaga tyle dobrze ze rama jest prosta.

winą tego że Cie ściąga to mogą być lagi. musisz sie rozpędzić na prostej drodze i puścić kierownice. jak będzie cie ściągało to jest to wina lagów. sprawdz to. pozdrawiam :-)

Dzieki jestem troche zielony co to są te lagi i gdzie sie znajduja i co sie z nimi robi ??

lagi to poprostu amortyzatory z przodu i z tyłu.

A moze byc to wina bo zauwazyle ze kierownica jest w prawo lekko skrzywiona 9 jak mam kolo prosto to ona jest lekko w prawo ) to jak ustawic ja prosto w taki sposob jak w rowerze poluzowac srube kulko miedzy nogi i na prostowac ?? I czy z tego moze tez sciagac??

lagi ta są amortyzatory z przodu ;)

zrób tak jak Ci pisałem,ja mam fabrycznie kierownice też lekko w prawo wykrzywioną i mnie nie ściąga

Ok zrobie a jak bylo by cos nie tak to co mam z nimi zrobic ?? dokrecic ?

a to już różnie. jak są bardzo wykrzywione to trzeba prostować.

odblokowywał może już kyoś moduł w ince ??:D

Patrykstreet, myślę, że nie da się go odblokować. No chyba żeby pod kompa ale nie mam pojęcia co i jak. Najleppiej qpić odblokowany.

Patrykstreet a po co chcesz rozblokowywać sam? ja bym się w to sam nie bawił bo za dużo roboty

W intercarsie podobno mają odblokowany za 100 zł.