Akumulator to:
YTX7A-BS 12V7Ah 90A
Akumulator to:
YTX7A-BS 12V7Ah 90A
7Ah? DUŻY!
Nie powinien Ci nigdy raczej paść;)
A jak odblokowac Inca Street ?
sipor1 wrote:
A jak odblokowac Inca Street ?
Na pewno jest zawirowacz spalin. Nie wiem, czy blokady nie ma też na CDI i na wariatorze.
PS. Proponuję założenie nowego tematu.
Przeważnie są na gaźniku :P.
P.S. Z tego co widzę - Inca podbija Polski rynek Motorowerowy :P
Sam jestem pod wrażeniem ile mamy już użytkowników Inci:P
Pytanie, czy słusznie - muszę się kiedyś o tym przekonać...
http://www.motocykl-online.pl/testy/benzer-colorado-2-inca-wiki-kingway-purga-test-24h-na-skuterach - tutaj Wiki jakoś dawała radę, gość, który się tym zajmował, powiedział mojemu znajomemu, że szkoda jej, bo dzielnie się spisywała. :)
Super ten teścik;p
no niestety, Inca w nim najlepiej nie wypadła!
Witam, kupiłem incę, ale dużo pali.Na dotarciu co prawda, ale czy to normalne? 8O
Jaki model? Jaki silnik? Ile przejechane i ile pali?
Witam.
Jadę dziś rano do pracy, na luzaka. Niby padało ale przestało. W Katowicach dorwała mnie ulewa - nie deszcz tylko ulewa. Inca spisała się wyśmienicie podczas jazdy w tak dużym deszczu. Trzymała się drogi, ani przez chwilę nie było czuć jakiegoś poślizgu czy pływania. Duży plus za ogumienie.
A humorystycznie - po dojechaniu do pracy lało mi się nawet z torby - za przeproszeniem. Zmokłem całkowicie:) Przeżyć taką przygodę - bezcenne:)
Pozdrawiam
Witam serdecznie,
w dniu dzisiejszym dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Streetki :) Aktualnie jestem po przejechaniu ponad 40 km (pogoda pozwoliła cieszyć się sprzętem) i jestem baaardzo pozytywnie nastawiony do skutera :) Jazda wygodna przede wszystkim, zastanawia mnie jedno, drgania pod podłogą od silnika... Czy po dotarciu silnika ustąpią lub zelżą... Pomijając ten fakt, skuter jest jak już wspominałem bardzo wygodny i dynamiczny pomimo swych gabarytów :) Na zakończenie estetycznie... koloru niebieskiego jest :)
Heyo! Te drgania ustąpią po dotarciu, sukcesywnie będą maleć;)
Witam.
Może ze względu na swoją wagę - 125kg -drgań nie odczułem ale od wczoraj coś się dzieje z moją Incą. Ze względu na dzisiejszy stan bycia opiszę to jutro. Proszę o zrozumienie.
Pozdrawiam
No to czekamy, Wodzu;)
Dzięki za odpowiedź :)
Mam jeszcze jedną wątpliwość, pojeździłem troszkę skuterem ale zaczęła mi mrugać kontrolka oleju, więc podjechałem na stację Orlen i nabyłem olej do 2T półsyntetyk firmowany marką ORLEN poczytałem trochę o olejach do dwusuwów i rzeczony olej nie wypada najlepiej (kosztował jakieś 15 zł)... Przypomnę, że moja INCA jest na dotarciu, po przejechaniu około 100 km... Co radzicie, wymienić olej czy dojeżdzić na nim i wlać coś lepszego? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pytanie może nie do końca na miejscu ale zaczynam dopiero przygodę ze skuterami a wyznaję zasadę, że "kto pyta nie błądzi" a już napewno ma mniej problemów z silnikiem 2T ;)
Mowa o tym wynalazku: http://www.czescidoskuterow.pl/Olej_Orlen_2T_Polsyntetyczny_do_silnkow_dwusuwowych-1749.html
Zbyt dobry to ten olej napewno nie jest- cena mówi wiele;p
no ale zapewne nie zaszkodzi- do nowego sprzętu warto zainwestować w full syntetyk- następnym razem tak zrób;)
No chyba, że poprostu wypuścić ten olej i wlać nowy lepsiejszy... ;)
Można tak zrobić, to w sumie nie jest żaden kłopot, tylko nie wiem czy warto.
Ten olej Ci raczej żadnych szkód nie narobi, no chyba że byś widział, że skuter dymi albo jest nadmierny zapach to wtedy tak zrób.
Myślę, że możesz spuścić ten olej choćby dla świętego spokoju - ja do kilkuletniego sprzętu leję dwa razy droższy, a Twój jest na dotarciu, więc masz niemal obowiązek mu dogadzać :)