Szkoda mi gwarancji zeby go odblokowywac samemu ;/ Tak z Zabrza. A co do skutera to jest juz w garazu przykryty wiec za rok bede go sprzedawal nie widze innego wyjscia ;/ Szkoda ze ten sezon mi sie nie udal ;/
Robisz 2 wielkie bledy:
1. Nie zostawiaj juz go bo skuter/samochod sie bardziej niszczy jak jest bezuzyteczny ale twoj wybor wiec tak mam nadzieje ze wyciagnales aku i zalales pelny bak benzyny bo aku moze ci pajsc a w baku koraozja sie dostanie.
2. Nie sprzedawaj go ale rob jak chcesz, ja sciagnalem blokade i co teraz mi pali 3,5l bo ja mam ciezki nargarstek :P a wogole na servisie za przeglad placisz 250 zl i se to zrob razy 6 przeplacisz jeszcze skuter ja tylko ci mowie jak mysle a ty zrob co chcesz :)
Skuter mam nie dawno przejechałem 700km od nowości na max po prostej zablokowany wskazówka po między 45 a 50 :D nie miałem z nim jeszcze problemów , jest spoko jak na 1 zakup . Po przeczytaniu już waszych opinii miałem skuter po 20km i odechciało mi się nim jeździć ale cóż jeżdżę byłem w 3 dłuższych trasach 50-100km tak jak na skuter , spisuje się dobrze . Teraz chcę ściągnąć blokady ale nie wiem od czego się zabrać ..
Bo właściciel tego forum wozi się Kymco, i dlatego większość ludzi ma tutaj kymco :). Tak wiem, napewno pisali Ci, że nie opłaca się kupować, że to gówno, najlepiej kupić sobie Kymco :D. A prawda jest taka że nawet jeśli zadbasz o najgorszego skuterka produkcji chińskiej to zrobisz nim sporo kilometrów i skuterek to ci wynagrodzi :). Piszesz że masz skuter od nowości, to pewnie masz gwarancję! :). Jedź tam gdzie go kupiłeś na serwis i dowiedz się ile kosztuje zdjęcie blokad :). Pozdrawiam!
wybuchowy - przestań pierdolić głupoty. Jeśli byś był taki mądry to byś wiedział,że większość nie jeździ skuterami Kymco(na tym forum). Leszek ma kymco bodajże od marca,a wcześniej jeździł Inka sprint.
Proponuje się te skutery bo są dobrej jakości,a nie dlatego że Leszek jeździ Kymco. Ja osobiście jezdżę Kymco już 5 lat.
Kisiu to ja nie wiem co mam zrobic jeszcze mam zawirowacz ale tobie z zawirowaczem ciagnal 50-55 a mi pod strome 25 a takie normalne 40 a w dwie osoby pod strome 25 a na normalnych 30 nie wiem nie katowalem go co moze byc przyczyna a tak normalnie to szybko sie rozpedza do 60 i ladnie przyspiesza ale pod te gorki doradzcie Z gory dzieki
Może skład mieszanki lub iglica? Tak przypuszczam tylko ale przyczyna może być inna. A regulacja tylnego hamulca? Gdy skuter stoi na centralnej stopce to koło luźno się kręci?
Nie wiem, mam swój dopiero trzy miesiące i jak na razie żadnych problemów z winy skutera. Może być wina wady silnika? Niech wypowie się ktoś, kto zna się lepiej niż ja. Chciałbym pomóc ale boję się, że nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie.
WITAM ZASTANAWIAM SIE NAD KUPNEM STREETKI I MAM PARE PYTAN 1ILE PALI? 2ILE WYCIĄGA? 3CZY NAPRAWDE TAK DUZO RAZY SIE PSUJE?
Witam wiec tak jak lubisz konfortowa jazde to polecam ci ten skuter, sam go oczywiscie posiadam. Więc tak: - amortyzatory pierwsza klasa nie czuc nic na dziurach. - opony sa bardzo przyczepne jeszcze mi sie nie zdazylo stracic przyczepnosci nawet na piachu. - pali na dotarciu 4 -5 litrow zalezy jak jezdzisz. - po zdjeciu blokad i jak sie bedzie normalnie jezdzic ( czyli 50 -60 i nie dawac manetki na ful ) to bedzie palic 3 l wkoncu to duzy skuter i ciezki. - ja osobiscie po zdjeciu blokady z wariatora wyciagam 65 km/h z gorki 75 km/h wiec po zdjeciu wszystkich blokad powinien spokojnie wyciagac 75km/h - jest zrywny - co do usterek wiec jak kupisz posprawdzaj sruby i zasada jak dbasz tak masz - podstawa czyscic filtr po 1000km na dotarciu co 400km sprawdzac sroby itd. - blokad w skuterze jest 4 z tego co wiem . Sa takie jak: - wariator - zawirowacz spalin - filtr powietrza jakas rulka - gaźnik Jak pomoglem to cieszę sie. :)
Famuloks: 1. 3,7l ( przy ciężkiej łapie, mówię tu o sobie ;P) 2.75km/h (zatankujesz Shell V-Power racing 100 oktanów zamyka licznik :P tylko szybko się grzeje i może zagrażać silnikowi, ale ja jeżdżę i narazie mi się nic nie dzieje z silnikiem :D) 3. ja miałem 2 awarie: (3900km) przetarty kabel od świateł i zepsuty kranik paliwa