INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

cześć.ja też miałem tłumik mokry z oleju ale jak zalałem mobila to mam suchy. a co do tych górek to niewiem,nie mam blokady na wario ,ale na wiadukty wieżdżam minimum45

Vin.qantum to to samo co inca street 50 , tylko inca ma przud trochę inny ,cała reszta jest to samo. kolega ma qantuama i sprawdzaliśmy.

Witam mam pytanie mam juz sciagnieta blokade z wariatora i chcialbym jeszcze sciagnac zawirowacz spalin on podobno daje na przyspieszenie zdjecie tej blokady. I mam pytanie czy wystarczy jak zaslepie ta dziorke jakas sruba i to bedze szczelnie zrobione i zaloze z powrotem werzyk tyle ze juz tej dziorki nie bedzie i do czego sluzy to do czego ten zawirowacz jest podlaczony ?? i czy zalepienie tej dziorki to juz wtedy liczy sie za zdjeta blokade i powinien przyspieszac lepiej czy potem bede musial cos jeszcze zrobic?? Prosze o szybka odp na te pytania

Dawidos napisał:

Witam mam pytanie mam juz sciagnieta blokade z wariatora i chcialbym jeszcze sciagnac zawirowacz spalin on podobno daje na przyspieszenie zdjecie tej blokady. I mam pytanie czy wystarczy jak zaslepie ta dziorke jakas sruba i to bedze szczelnie zrobione i zaloze z powrotem werzyk tyle ze juz tej dziorki nie bedzie i do czego sluzy to do czego ten zawirowacz jest podlaczony ?? i czy zalepienie tej dziorki to juz wtedy liczy sie za zdjeta blokade i powinien przyspieszac lepiej czy potem bede musial cos jeszcze zrobic?? Prosze o szybka odp na te pytania

Nie da sie tego czytac. Nie jestem Jan Miodek ,ale piszesz jak 10 latek ktory bez oddechu zadaje dziesiec pytan na raz i liczy ze ktos to zrozumie. :roll:

Witam ponawiam ponownie pytanie sory ze tak na jednym dechu ale spieszylem sie.
Wiec tak mam zdjeta blokade z wariatora i chce usunac zwirowacz spalin. Mam kilka pytan:
1. czy jak zaslepie szczelnie ta rurke co jest na nia nakladany wezyk to wtedy jest juz zaliczone ze tej blokady juz nie ma i bedzie lepiej przyspieszal? I czy po zaslepieniu wystarczy nalozyc ten wezyk na ta zaslepiona rurke i to wszystko ??
2. CO to jest?? chodzi mi o to ten wezyk od zawirowacza idzie do takiego jakby gazniczka co to jest i cos z tm czeba robic??

A teraz dla mniej kapujacych czyli mam zamiar zdjec ten wezyk zaslepic ta rurke sroba szczelnie i nalozycz go z powrotem ale juz te spaliny nie bede z powrotem przetwarzane to juz powinien lepiej przysieszac ?? prosze o odpowiedz na pytania

PS cos jeszcze zrobic jak usune ten zawirowacz regulacja czy cos i ile powinin ciagnac.

Dawidos

Ja zdjolem najpierw tuleje. SKuter jedzie max 70 km/h wedlug licznika. Po zatkaniu wezyka przy wydechu nie stwierdzilem zadnego przyspieszenia.
DO czego sluzy ten "gazniczek" nie wiem. Od drugiej strony do tego gazniczka idzie przewod "rurka" do filtra powietrza ktora tez zatkalem i nadal nie widze roznicy.
Dawidos ja po zdjeciu tulei moge juz wyminac furmanke i rowerzyste :lol: co stanowczo wystarcza mi do spokojnej jazdy. Modulu CDI zmieniac nie zamierzam bo ile czesci mam jeszcze wymieniac aby uzyskac 100 a moze 120 km/h z maszyny ktora powinna jechac tylko 50 ?

Pozdrawiam :-)

To ja nie wiem mi po zdjeciu tuleji jedzie 55 km/h a z gorki 65km/h ja ty wyciagasz 70km/h po wyciagnieciu tuleji regulowales gaznik dawales bogatsza mieszanke ?? Moze z gorki pojedzie 70 km/h ale nie mialem jeszcze mozliwosci dlugo sie rozpedzasz ???

Dawidos po zdjeciu tulei regulowalem mieszanke i obroty ,ale tylko dlatego ze strasznie glosno chodzil na wolnych obrotach.
TO ze mi jedzie 70 nie znaczy ze jedzie tyle rzeczywiscie. Nie mierzylem GPs'em moze licznik mi bardziej klamie niz tobie ?
Co do rozpedzania to do 50-tki to dosc szybko przyspiesza potem trcohe musze potrzymac zanim dojdzie do 65-70.Nigdy nie sprawdzalem ze stoperem :mrgreen:

Sprawdz tez inne paliwo. tzn z innej stacji np shella.
Zerknij na cisnienie opon.

Nie bedzie mialo to znaczacego wplywu na predkosc, ale mi poprawilo konfort jazdy.

Dodam iz ciezar nie ma znaczenia na moja maksymalna predkosc.
Za to po zdjeciu tulei z wario spadlo mi spalanie.
Kiedys palil mi 5l na 90 km. Teraz na calym baku zrobilem ponad 140 km

Mi do 50km/h tez sie szybko rozpedza a spalanie nie wiem bo jak sciaglem blokade to pojezdzilem 1 dzien i potem popsula sie pogoda :/
Pada juz u mnie 3 dzien podobno ma byc tak do piatku.
Sprawdze cisnienie i jeszcze musze filtr powietrza wyczyscic.
Ja spale caly bag to powiem czy mniej pali mi palil caly bag na setke moze sie poprawi jakby co napisze.

A jak ty regulujesz gażnik ??

Tu masz co i jak.
http://www.skuterowo.com/duze-spalanie-slabe-osiagi-sam-dokonaj-przegladu-poradnik/

No wiecie mi dalej pali 5l/100 km i nie da sie nic zrobic skut jest nie odblokowany servisant twirdzi ze spalanie spadnie ale wiecie oni chca 150 zl za sciagniecie blokad a jak sciagne sam to gwarancjo żegnaj ;/ Sezon zaczyna sie powoli konczyc ;/
Wiec chyba okryje skuter i koniec. Moze za rok znajdzie sie jakis chetny na zakup tego skutera.
Jesli ktos bylbyt chetny w nastepnym sezonie to zapraszam do Zabrza :DDD

Dawidos, wystarczy zaślepienie tej rurki śrubą. Ja umieściłem taką śrubkę na samej obudowie filtra powietrza, lekko przykleiłem i jest git. Nie poprawiło mi to maksymalnej prędkości ale skuter jest silniejszy. Na przeciętnych górkach w Warszawie nie zwalnia już do 50-55 km/h tylko do 60 (v-max 65). Tylko zimą można z powrotem wyjąć śrubkę, bo łatwiej się będzie nagrzewał silnik.

Kisiu mam pytanie a ile ciagles jeszcze przed zatkaniem zawirowacza pod gorki strome i takie lekkie??

Picasso to spalanie można zbić bardzo szybko do około 4 litrów wyjmując tylko jedno ograniczenie. jak chcesz to moge ci powiedziec co i tak tylko w bij na moje gg lub tutaj na pw

KrzysiekP napisz jaka to blokada bo bym tez chcial zeby mniej palil

"pierscionek" na wariatorze ale tylko penumatem (najpewniej) odkrecisz wario. mnie znajomy zdjal i od razu poczulem roznice i w Vmaxie i w spalaniu ale proponuje to zrobic po 500km najmniej wczesniej nie ma sensu i mozna uszkodzic silnik

Picasso12 napisał:

No wiecie mi dalej pali 5l/100 km i nie da sie nic zrobic skut jest nie odblokowany servisant twirdzi ze spalanie spadnie ale wiecie oni chca 150 zl za sciagniecie blokad a jak sciagne sam to gwarancjo żegnaj ;/ Sezon zaczyna sie powoli konczyc ;/
Wiec chyba okryje skuter i koniec. Moze za rok znajdzie sie jakis chetny na zakup tego skutera.
Jesli ktos bylbyt chetny w nastepnym sezonie to zapraszam do Zabrza :DDD

Jestes z Zabrza ? :DD

KrzysiekP a to ja juz zdjalem pierscionek z wario i zrobilem to kloczem do odkrecania rur a skuter powinna sie odblokowac dopiero po 1000km a nie na 500km

masz racje ale ja napisałem ze 500 to minimum

Szkoda mi gwarancji zeby go odblokowywac samemu ;/
Tak z Zabrza.
A co do skutera to jest juz w garazu przykryty wiec za rok bede go sprzedawal nie widze innego wyjscia ;/
Szkoda ze ten sezon mi sie nie udal ;/