INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

Tak, trzeba trochę wzbogacić mieszankę, bo na niższych obrotach ma bogatszą, a na najwyższych uboższą. Tak naprawdę ustawiamy uśredniony skład mieszanki. Będziesz teraz jeździł na wyższych obrotach więc daj mu trochę więcej pokarmu. I możesz dodawać przy tankowaniu dodatkowo z pół nakrętki oleju do mieszanki, bo nie wiadomo jak u Ciebie z pompką oleju. Przy wyższych obrotach jej wydajność może być za mała, a taki silniczek jak 50 łatwo zatrzeć. Na jakim oleju jeździsz?

Jeżdżę na statoil do 2T i nie wiem czy nie zmienic na castrola ale czy mozna zmienic z pol sybntetyka na syntetyczny ?? i mam pytanie czy jak zwieksze mu mieszanke bo teraz mial ustawiona pod 40 km/h i ja teraz bez tej tulejki wyciagam 50 km/h czy jak wzbogace mieszanke to rozpedze sie do 60 65 km/h ?? prosze o odpowiedz na te pytania

Powinien się spokojnie rozpędzić. Mój po regulacji gaźnika i odblokowaniu leci licznikowe 65 (rzeczywiste mierzone dżipiesem 59,5). Nie ustawiaj tylko za ubogiej mieszanki, bo będzie Ci dużo palił i się przegrzewał.
A jeśli chodzi o zmianę rodzaju oleju to powiem Ci tak - jedni mówią, że można, inni że nie. Ja osobiście nie wiem do końca więc nie będę wprowadzał Cię w błąd. Niech wypowiedzą się inni na ten temat. Powiem tylko coś z własnego doświadczenia - na półsyntetyku lata mi lepiej niż na syntetyku. Ale jeśli będziesz chciał (i mógł) zmienić na fullsyntetyk to kup Shell Advance Ultra. Może teraz niektórzy się oburzą ale moim zdaniem jest lepszy niż Castrol Power1 Racing.
A ten Statoilowski to 2T Low Smoke? Taki zły? Dlaczego chcesz zmienić?

http://www.statoil-lubricants.com.pl/web/katalog_produktow.pdf

Ten olej Dwa Te Low Smołk ma całkiem niezłą specyfikację. Znajdziecie na stronie czternastej tego pedeefa.

ok a jaka wy lejecie benzyne do inci bo ja 95 ale nie wiem czy nie lac 98 moze byc mocniejszy kto testowal ??

Aha i mialbym jeszcze jedno pytanie mam przejechane 1000km i czy wam tez sie tak grzeje pokrywa od przekladni tam gdzie wariator i sprzeglo bo ja mam to gorace po 12km czy cos z tym nie tak ?? z gory dziekuje

Ja leję zwykłą 95. Na 98 lepiej idzie ale się bardziej przegrzewa i może więcej spalić, poza tym może również wypalać zawory. 95 wystarczy jak do takiego sprzęta.
A ta pokrywa przekładni mi też się grzeje i skuter jeździ i żyje. Na razie nie stwierdziłem żeby coś złego się z tym działo.

Witam ma do was dwa pytania
1. czy jak zdjalem jedna blokade na wariatorze a inne sa czy to nie obciaza mocno silnika czy to nie skroci jego zywotnosci ??
2. nie wiem co robic ciagle jak jezdze tylko ja jazdze to mi cos glosno brzeczy jakby pod nogami tak blizej silnika i nie wiem co wszystko podokrecane i wgl, ale jak jest na cetralnej stopce to nie brzeczy doradzcie cos albo napiszcie jesli mieliscie jakies brzeczenia i jak je zlikwidowaliscie prosilbym o szybka odpowiedz na te dwa pytania .

Pozdrawiam

napisałem ci trochę wyżej co podejżewam z tym bżęczeniem

a co chodzi o blokadę to mi po zdjęciu z wario leci 70km , ale niewiem czy to obciąża silnik.jeżdże na mobilu extra 2t

eskobar to to moze powodowac taki glosny brzdek

u mnie był luz kopki w obudowie ale podwiesiłem go paskiem,bżęczą mi jeszcze plastiki pod podłoga w pewnym zakresie obrotów silnika ale słyszałem że to minie

No wlasnie mi tez plastiki brzecza pod podloga jak ktos wie jak to zlikwidowac niech napisze - eskobar a ile masz przejechane

ja kolego mam najechane dopiero 970km.a twoja inca ile ma.i powiedz mi z jakich okolic jestes

moja ma 1000km i od 5 dni zaczely mi brzeczec plastiki i to wkurza bo to glosne a masz jakis sposob na to czy probowales to zlikwidowac. A ja z okolic śląska Rybnika a ty ?

Nie mam pomysła jak to zlikwidować,ja dużo nie jeżdżę ,może dlatego.mam brata w Boguszowicach koło Rybnika,ja jastem z okolic Brzegu na opolszczyżnie.kończę na dzis bo mój 10 letni syn juz mi truje że on chce zasiąść.pozdro. do jutra

Do jutra i dzieki za info

Ja już wole Zipp'a Vapor niż tą Ince bo skuter duży jak Quantum a leci po 2699zł a Vapor jest mały a leci po 2799zł. Bynajmniej Vapor jest mniej awaryjny i nie ma takich awarii typu: urwany hamulec albo stopka.

Vin nie za duza ta czcionka
"Zip quantium" ? Razi po oczach :cry:

Witam mam 2 pytania:
1. Moj kolega ma ince i on ma rule wydechowa sucha a ja taka spocona a nawet jak odkreci mieszanke na maxa to tez ma sucha co jest jaka powinna byc rola tlusta od oleju czy sucha??
2. Moj kolega ma tez ince ale ma blokady i on z druga osoba allbo sam wjezdz pod gorki 35km/h a ja ledwo 25km/h mam zdjeta tuleje z wariatora co mam zrobic zeby chociarz te 35km/h wiezdzac pod gorki prosze o szybka odp.