INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

Picasso12 napisał:....
Wodzowi przez 300 pierwszych km palil 3,7/100. To co jedna inca pali 6 a druga 3 ?? Co to ma byc ...
A ja waze 70kg i wzrost 180cm

Ja mam 190 cm i 125kg wagi i tak pali. 3,7l na 100km. Żadnej iglicy nie ruszałem, ustawiałem tylko gaźnik - we własnym zakresie. Serwisy mają urządzenia które ustawiają optymalnie wedle producenta i homologacji. Ja do swojej wagi musiałem to dopracować sam:)

O matko :d, i jeszcze w którymś poście pisałeś że skuter Ci się sypie, chwal sobie tą Incę że na docieraniu wytrzymała Twoją wagę xD. A Ty picasso albo ustaw sobie sam ten gaźnik albo zaweś do mechanika jak serwis się na tym nie zna :).

Wodzu: Po lewej stronie skutera (patrz od tyłu) zaraz za filtrem paliwa przykręcony jest od spodu ramy

[center] WODZU [/center]

Prosze napisz czym odkreciles wariator. Przymierzam sie do odkrecania ale nie wiem czy warto sie z tym babrac bez specjalnych narzedzi. Dam rade zwyklym kluczem ? CZy poprostu jechac i za 60 zl zdjac blokade?

Proszę tu masz dokładny filmik co i jak: http://www.youtube.com/watch?v=NO2QXRroVNc

Hey
Mam pytanie do was czy u was w instrukcji z inci street jest napisane ile ona pali ??
Dzis podjechalem do salonu gdzie kupowalem ince zeby wymienili mi z sprint na street bo sie pomylili przy zakupie a sprzedawca na to
" Ja panu nie wydawalem tej instukcji my nie mamy instrukcji inci street i nie wiem czy wg bedziemy mieli "
Co mozna zrobic w tej sytuacji.

To co to za serwis? Jeżeli sprzedawali to muszą mieć. Wiem, że ten model już nie jest produkowany ale żeby tak klienta robić w ch**? Wodzu gdzieś tu zamieszczał skan instrukcji do Streetki w pedeefie. Zwróć się do niego może.

Chcialem isc do urzedu praw konsumenta no ale potrzebuje instrukcji a ten moj salon jedna wielka klapa ;/ mezczyzna stwierdzil ze kazdy skuter ma swoja instrukcje (chyba jakas inca sprint dostala street) tzn ze ktos dostal moja xDD, bo chyba nie rozumiem ...
A co do tej calej instrukcji mam do Ciebie Wodzu prosbe bo mi nie chce odczytac tej instrukcji ;/ a tym pdf co wyslales w milosnikach inci :O

Picasso12 napisał:

Chcialem isc do urzedu praw konsumenta no ale potrzebuje instrukcji a ten moj salon jedna wielka klapa ;/ mezczyzna stwierdzil ze kazdy skuter ma swoja instrukcje (chyba jakas inca sprint dostala street) tzn ze ktos dostal moja xDD, bo chyba nie rozumiem ...
A co do tej calej instrukcji mam do Ciebie Wodzu prosbe bo mi nie chce odczytac tej instrukcji ;/ a tym pdf co wyslales w milosnikach inci :O

Pod tym linkiem:

http://www.zarabiaj.finanse24h.com.pl/inca.rar

wybuchowy napisał:

Proszę tu masz dokładny filmik co i jak.....

Niestety Inca ma inny wariator:)

Dopesc napisał:

[center] WODZU [/center]
Prosze napisz czym odkreciles wariator. Przymierzam sie do odkrecania ale nie wiem czy warto sie z tym babrac bez specjalnych narzedzi. Dam rade zwyklym kluczem ? CZy poprostu jechac i za 60 zl zdjac blokade?

Witam.
Próbowałem wszystkimi możliwymi kluczami i dałęm radę tylko kluczem pneumatycznym.

Pozdrawiam

Dzieki Wodzu

I teraz mam do Was takie pytanie co to oznacza ??

Minimalne zużycie paliwa 514

Czyli co on ma min spalanie 5.14 L ??
Jezeli tak to w takim razie nie zostalem poinformowany o tym przez servis pzrez to ze nie dostalem tej ksiazeczki co powinienem a podczas gdy przyjechalem aby ja wymienic salon stwierdzil ze jej nie ma ??

Minimalne zużycie paliwa to jazda ze stałą prędkością bez obciążenia na dystansie 100km. Wedle tego co pisze jest to 5,14l paliwa na 100km. Jeżeli się mylę proszę o wyprostowanie:)

To jak to jest wodzu ze toie pali okolo 3 ??

Witam mam taki problem ostatnio jak sie rozpedzam do 30 km/h albo zwalniam to cos mi brzeczy jakby pod nogami albo pod siedzeniem jakby blacha o blache sie obijala prosze o szybka pomoc

Ja również mam problem. Inca od 0-35 idzie jak burza, szybciej niż zrobione Malaguti F12 kumpla. Ale od 35 do 40, wiecznie. Niekiedy nie potrafi nawet dobić do 40, a co dopiero ponad 40. Co jest nie tak ? Również moje zużycie paliwa wynosi 4,5-5l. Co zrobić, by pałił mniej ?

Z góry dzięki ; ]

dawidos. miałem to samo. podejżewam żebrzęczy ci starter nożny.ja zapiąłem go paskiem do obudowy i ok.pozdro

Elo No to chzba jest wina kopniaka ;/
A co do tego paliwa Hmm nic nie zmienilo sie od poprzedniej wizyty u servisanta.
Servisan stwierdzil :"One tyle pala ze skutery nie saekonomiczne ze wzgledu na chinski rynek"
No to ja sie pytam po co produkuja skutery skoro pala wiecej od hondy cbr 1100 mojego wujka no po prosu szczeka opada.

dopesc.ja zrobiłem klucz z rury o średnicy, pasującej do tej podkładki zębatej pod nakrędką wariatora.wyciąłem zęby tak aby pasowały,nazęby tej podkładki,daspawałem kawałek rurki aby zaprzeć o podłoże i klucz gotowy.bez problemu odkręciłem wario.pozdro

Witam dziś zdemontowale tulejke z wariatora i mam pytanie czy po zdjecie regulowaliscie mieszanke, chodzi o czy zwiekszyliscie mieszanke. A wariator odkrecilem starym kluczem francuskim taki do odgrecania rur po prostu zlapalem talerz i odkrecilem i prosze o odpowiedz na pytanie powyżej.