INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

Idź do nich, niech Ci zamienią. Ale wiem, że Wodzu gdzieś na tym forum zamieszczał skan instrukcji do streetki...

Komuś pomyliły się "książeczki"- idź tam i powinni Ci zamienić.

Dostałeś książeczkę od modelu sprint(najmniejszego skuterka od INCA z silnikiem 4t :D. Jedź do nich niech Ci ją wymienią :)

Mogłby ktos wrzucic jakiegos linka albo strone gdzie pisze ile Inca powinna spalac :)) No wiecie mi servis mowi ze one pala w granicach 5l a gdzie niegdzie pisza od 2-2,5-3 no wiec mowie na servisie ze ma palic 3 a oni sie smieja ;/

Picasso12 prawda jest tak ze spalaniem ze to jest w warunkach testowych a warunku faktycznego użytkowania są skrajnie odmienne. Mam na myśli ze podają dane z nominalnym obciążeniem i na fabrycznie ustawionych obrotach gdzie silnik popracował niby na dystansie 100km jednym ciągiem bez zmiany prędkości np choć mogę się mylić. Moja Inca Street waha się ze spalaniem od 3 do 5 litrów ale to i tak statystycznie. ale z tego co poobserwowałem na różnych portalach to mówią ludzie ze wychodzą około 3-4L/100km

KrzysiekP
Dobrze twoja pali od 5-3 na portalach pisza 3-4 l.
http://www.pro-sell.com.pl/street.html To co tutaj pali 2 ??
Czyli jakw jednym sklepie pali 5 a w drugim 2 ??
Jakos jak kupowalem Ince to powiedziano mi spalanie waha sie kolo 3l
Jak bym chcial lac 5-6l jak to teraz robie to bym kupil jakas aprile i jechal nia v-max ...
Jezeli mozna w dalszym ciagu prosze o jakies zdjecie albo strone producenta na ktorej pisze ile pali :D
Pozdrawiam i Dziekuje

Picasso12 napisał:

KrzysiekP
Dobrze twoja pali od 5-3 na portalach pisza 3-4 l.
http://www.pro-sell.com.pl/street.html To co tutaj pali 2 ??
Czyli jakw jednym sklepie pali 5 a w drugim 2 ??
Jakos jak kupowalem Ince to powiedziano mi spalanie waha sie kolo 3l
Jak bym chcial lac 5-6l jak to teraz robie to bym kupil jakas aprile i jechal nia v-max ...
Jezeli mozna w dalszym ciagu prosze o jakies zdjecie albo strone producenta na ktorej pisze ile pali :D
Pozdrawiam i Dziekuje

PIcasso a gdzie byles w serwisie ? bo mi serwis tak samo podrasowal obroty. Odrazu zmienilem bo dziwne bylo aby stojac na czerwonym swietle musial trzymac caly czas hamulec bo skuter sam rusza.

Hmm skuer kupilem w gliwicach na tarnogórskiej kolo Forum :)
No wiesz ja bylem porasowali tak obrosty ze bez dodawania gazu jechal 30 a teraz wymeinili gaznik i podobno nie mial gasnac juz ani razu ale dalej to robi.

Jeśli masz skuter na dotarciu to wiadomo że zawsze więcej pali!, ile masz km na budziku?. Te spalanie Ci powinno spaść po dotarciu z tych 6 litrów na 3.5l :D. A jeśli nie to wtedy jedź na serwis i powiedz żeby Ci iglicę przestawili, powinno pomóc :). Te typy tak mają, sam mam Ince Lambros i przejechane 800km, bak 5.2 litra połyka w 90km na dotarciu :d. Po 1000 ściagają dopiero blokady xD. Pozdrawiam!

Hmm No wiesz tylko on mi żre 80km na baku mam okolo 700 wiec co ??
qazwsxedc napisal ze po 500 powinien palic juz normalnie
Wodzowi przez 300 pierwszych km palil 3,7/100. To co jedna inca pali 6 a druga 3 ?? Co to ma byc ...
A ja waze 70kg i wzrost 180cm

Picasso12: To też zależy w dużym stopniu od sposobu jazdy, no ale znowóż nie aż taka różnica, a może to coś z gaźnikiem (jaki kolor świecy) albo jakaś wada wrodzona, moja inca po tuningu pali 5L/100km. a tobie proponował bym udanie się do jakiegoś "prawdziwego" mechanika nie w miejscu w którym kupiłeś ince :D

No tak ale nie chce stracic gwarancji bo ta inca sie co chwile psuje a nie chce tracic kupe kasy na mechanika bo co chwile sie cos psuje
Wiem ze dotarcie jest bardzo wazne i przez 500 km jezdzilem po 30-35 a ostatnie 200km jade po 40 max

Trzeba najpierw wyregulować iglicę, a potem dobrze gaźnik, bo moja np jest wrażliwa nawet na małą zmianę ustawień. Wzbogacę skład mieszanki mocno - pali 3,5 a nawet mniej. Zubożę trochę - chla 5. Trzeba dość mocno wkręcić śrubę składu mieszanki (tę schowaną) i potem wykręcać. Mi przy dużym zubożeniu paliła 5, a świeca była kawa z mleczkiem...
A potem trzeba wyregulować obroty. Skuter nie ma prawa ruszać na wolnych. Trzeba tę wystającą śrubę pokręcić w lewo aż się zmniejszą.

Kisiu masz racje ale jak da za małe obroty przy bogatej mieszance to będzie możliwe że mu zgaśnie lub zaleje świece. A tak w ogóle to każdy silnik i gaźnik to indywidualna sprawa i najlepiej samu trochę czasu poświęcić na nauczenie się dokładnej regulacji. Ja sam teraz ustaliłem nowe parametry u siebie i zauważyłem że chyba wyszło to na zdrowie bo pali jakby mnie a już miałem spalanie koło trzech na 100km

To znaczy najmniejsze jakie miałem bo potem znów coś kopałem i żar mi jak smok :)

To jedź na serwis i niech Ci gaźnik wyregulują (iglicę). Bo twoim problemem jest właśnie on, gaźnik do regulacji!! :D.

Siemka ja na servisie bylem 3 razy zeby regulowali mi gaznik i dalej gasnie na swiatlach nic tylko wspadzic im go ... (wiecie gdzie ;/ )
Bo to jest jakis smiech na sali ...

Wie ktoś może czy bardzo potrzebny jest ten kranik paliwa? Moja inca przez niego wgl się nie zbierała odłączyłem od niego ten kranik i poprowadziłem prosto do gaźnika i zdaje mi się że ma większego kopa :D

Czy może go czymś poprostu zastąpić? Na myśli mam taki trójnik z zaworkiem

Kiotszimoti napisał:

Wie ktoś może czy bardzo potrzebny jest ten kranik paliwa? ....

Proszę o info gdzie jest "kranik" paliwa w Street 50 bo po przejechaniu prawie 4tys. nie znalazłem go :)