INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

Kisiu1981 napisał:.... Dobrze, że chociaż jakoś zainterweniowali i choć w tym nie dali plamy.

Poczekamy i zobaczymy ile w tym prawdy......

Wodzu, zapytaj następnym razem, ile mieli przypadków samoczynnej destrukcji innych elementów mających kluczowy wpływ na bezpieczeństwo jazdy.

Majker napisał:

Wodzu, zapytaj następnym razem, ile mieli przypadków samoczynnej destrukcji innych elementów mających kluczowy wpływ na bezpieczeństwo jazdy.

Z tego co mi powiedzieli w serwisie to mają na składzie 7 sztuk z padniętym akumulatorem......

Tylko tyle? :lol:

Padnięty aku to nic, Majkerowi chodziło chyba o urwane koła, pęknięte ramy czy coś :) W przypadku firmy Inca aku zepsute to chyba nic wielkiego w porównaniu z urwanym kołem :D

Aku to u nich chleb powszedni. Ale kółeczko to już coś. Ech, że też nie może się ta firma bardziej postarać o jakość... W końcu człowiek płaci i nie oczekuje gwiazdki z nieba tylko sprawnego sprzętu.

Nie żartowałem parę postów temu.
Naprawdę apeluję, żeby autor artykułu na skuterowo, który cytowałem, zmienił jego treść i wpisał ostrzeżenie dla przyszłych nabywców.
Oszczędzi to kłopotu ludziom niezbyt biegłym w poszukiwaniu forów. A to oni najłatwiej natkną się na artykuł, w którym autor pisze, że wszystkie pojazdy Inca łączy dopracowanie.
Jak widać nie łączy :D

WODZU, bardzo Ci współczuję, naprawdę :(

Na podstawie Twoich perypetii CAŁKOWICIE zrezygnowałem z myśli o chińczykach itp.
Znalazłem roczne Kymco Vitality za 3200zł (raptem 600zł więcej niż inca) i właśnie wczoraj je odebrałem. Różnica jakościowa - wali po oczach powiem szczerze.
Prędkość max - 75-80km/h - też nieźle.

pozdrawiam i trzymajcie się.

kajtecjusz, gratuluje bardzo dobrego wyboru- napewno będzie zadowolony ;)

:?:Mógłby mi ktoś dać link do jakiegoś sklepu w którym dostanę kolanko pasujące do inci street bo kupiłem już 3 i ani jedno nie pasuje :x

kajtecjusz świetny wybór, sam posiadam vitalkę i jestem bardzo zadowolony :D

Kiotszimoti napisał:

:?:Mógłby mi ktoś dać link do jakiegoś sklepu w którym dostanę kolanko pasujące do inci street bo kupiłem już 3 i ani jedno nie pasuje :x

A w jakiej lokalizacji ma być ten sklep? W Wawie na Wysockiego (salon Peugeot) - tam, gdzie kupiłem skuter może by miei. Tel. (22)614 11 85 lub 614 11 86 albo 84 02 24.Nic mi innego w tej chwili nie przychodzi do głowy.

Kisiu1981: Najlepiej żeby był to sklep w którym była by możliwość wysyłki

O, to nie wiem. Nie korzystam z takich sklepów.

Siemka ostatnio zostal mi wymieniony gaznik i wyregulowany .
Po przejechaniu 100 km(aktualny stan licznika 600) Inca pali 5l
i na dodatek gasnie na swiatlach obojetnie czy jest ciepla czy zimna czy przejade 10 km czy 20 ;/
Mozna cos zrobic w tej sytuacji
Bo skuter nie ma palic tyle co disel ...

Sprawdź mieszankę, obroty, no na ince 4,5 litra to żadna nowość ;}
a tak po za tematem: Wymieniłem w mojej ince: filtr paliwa, dyszę w gaźniku, kranik podciśnieniowy, sprzęgło, pasek i rolki na wariatorze na 5g i przy okazji założyłem grubsze kolanko i odblokowałem tłumik ( wyjęcie siatki i takiej jakby "waty") co dało ostre przyspieszenie oraz prędkość około 90 km/h (mierzone aeroxem)

Hey macie jakas strone na ktorej pisze ile pali inca nie wiem jakas strona producenta albo cos w tym stylu
Bardzo prosze o pomoc ( Inca dalej pali 5L )

No strona producenta/sprzedawcy prawdy ci nie powie :P

Ale chodzi o to ze np jest napisane ze pali na 100 km 2,5-3 czy cos takiego wiecie cale dane tego modelu bo chyba musial napisac ile pali a rzeczywistosc mnie nie interesuje mozna rzec
Prosze o pomoc

W instrukcji jest napisane, że spalanie ma równe/mniejsze 2. Ale 2 czego to nie piszą.

Wiecie co chyba dostalem nie ta instrukcje co powienienem na mojej instrukcji pisze "sprint-instrukcja obskugi" dopiero teraz to zauwazylem, nie powinno byc street. Co mam zrobic teraz?? Czy zostalem oszukany przez servis czy jak ??
A tak poza tym w tej ksiazeczce nie pisze ile pali ;/