INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

No powinni raczej, ale to Twój wybór :twisted: Lepiej dla skuta, jak będzie normalnie wyregulowany.

Masakra!! Kto serwisuje te skutery?!
Ciągnięcie na wolnych obrotach jest NIEDOPUSZCZALNE!
Jesli duzo jeździsz w mieście to sprzęgło bardzo szybko klęknie!

qazwsxedc napisał:

Masakra!! Kto serwisuje te skutery?!
Ciągnięcie na wolnych obrotach jest NIEDOPUSZCZALNE!
Jesli duzo jeździsz w mieście to sprzęgło bardzo szybko klęknie!

Kto serwisuje?????????

Myślę że nie warto wieszać psów na serwisantach marki InterCars. Serwisanci postępują tak jak pozwala im dystrybutor - czyli InterCars. Jak ja bym był ich serwismenem to by mi było wstyd za moją firmę. Długie oczekiwanie na części zamienne, tłumaczenie się przed klientami których to nie interesuje - kogo dotyka???? Tego dobrego serwismena . Ja już czekam prawie miesiąc na tuleje do zawieszenia.............

MOgę śmiało napisać że firma InterCars nie dba o klientów.

Ja sam byłem do niedawna pracownikiem serwisu (liczarki, niszczarki, frankownice itd.) i wiem, że nieraz naprawdę chciałoby się dobrze ale wiadomo - części nie ma, trzeba zamawiać, a to nie przyszły, bo ktoś zapomniał... I przy naprawie gwarancyjnej serwis ponosi koszty, które się nie zwracają - paliwo, telefon i przede wszystkim czas! Roboczogodziny! Trzeba tak zrobić żeby firma zarobiła i jeszcze ładnie zaświecić oczami przed klientem żeby z nami został. I przed szefem, że jest tak, a nie inaczej. A oni lubią zmieniać serwisy, oj lubią... A mój szef lubi dystrybuować chińskie liczarki banknotów, oj lubi... A ludzie lubią ich cenę...

Rynek jest tak zawalony skuterami z Chin że części powinni mieć pod dostatkiem - ŻENADA.Jak czytam jakie problemy mają właściciele tych skuterów to jaja pękają.Nowy skuter i takie problemy? Szczerze współczuje.

Cena, cena, cena... Rynek tak samo jest zawalony chińskimi liczarkami. Ludzie kupują je, bo kosztują 500, a nie 3000 zł, a jeszcze nie godzą się na przeglądy gwarancyjne i potem dzwonią do mnie - a proszę pana, popsiuło się...
Ja swój skuter też kupiłem głównie ze względu na cenę. Na razie nie żałuję - nic się nie dzieje. Odpukać w niemalowane!

No i dlatego jestem zdania, że lepiej skuter serwisować samodzielnie lub u kogoś znajomego, co się zna, a części choćby z allegro brać-szybciej, taniej, dokładniej i wiesz co i jak siedzi.A jak zupełnie sam robisz-satysfakcja i nowo zdobyta wiedza :mrgreen:

No pewnie, że. Jak sam zrobię to jakoś tak inaczej na to wszystko patrzę.
Może powiecie, że jestem staromodny ale ja nie korzystam z Allegro itp. serwisów. Jeśli nie wezmę czegoś do ręki i nie obejrzę przed kupnem to nie kupuję. I za przesyłkę 15 zł... Chyba na jedno wychodzi. Ale to tylko moje zdanie i każdy ma prawo mieć inne.

dziś odpalalem swoja ince po 14 dniach, mając obawy czy zapali po czytaniu waszych postów. Inca zapaliła z 2 razem i to na włączonych światłach ( zauwazyłem dopiero jak odpaliła).
Może te problemy z pradem w innych egzamplarzach to wina wadliwych akumulatorów, albo czort wie czego.

Hmm ja majac 320 km na liczniku natankowalem full do baku pzrejechalem 110km i dzis znowu musialem tankowac mam 440km wiecie czego to moze byc problem ??
Ogolem przejechalem 120km a paliwa chyba zeszlo 6-7l to za duzo mi sie wydaje nawet jak na dotarce ;/
A zanim wyslalem do producenta to palil na calym baku 150km .

Są trzy powody tego:
1. ile tak robisz kilometrow od odcina A do B ? bo jak robisz krotkie przejazdy to ci wiecej pali bo ssanie pracuje
2. Mozesz miec ustawiona zabogata mieszanke :/
3. Może byc tak ze ci sie ssanie nie wylancza i pracuje na ssaniu i wiecej pali.

Albo jakieś nieszczelności :twisted:

W Streetach czasami dochodzi do rozszczelnienia kraników. Są one po prostu przerabiane dla potrzeb tego modelu.
Czy na obudowę przekładni nie kapie paliwo?

To ciekawe, jakoś do innych chinoli 2T nic nie przerabiają :mrgreen: Dziwne...

Hmm pod skuterem nie widac zadnych oznak paliwa ani niczego innego ;/
No ale to zbyt duzo wiecie skuter ma palis malo ma byc eko a nie niszczeto portfelo :PP

Sprawdź iglicę w gaźniku. Inca mi kiedyś dobrze poradził. Opuściłem ze dwa ząbki i na razie jest 4,2. Tylko nie wiem czy te skutery są jakoś wrażliwe na złe paliwo czy to ja jakoś inaczej jeździłem, bo ostatnio zatankowałem na Orlenie na Krakowskiej róg Hynka to zrobiłem 100 km i wskazówka nie dotarła nawet do czerwonego pola. A wczoraj na Shellu na Trasie Siekierkowskiej w stronę centrum (gdzieś koło Marsa) to zrobiłem 40 km i mam pół baku. Dodam, że ciągle sobie reguluję gaźnik - zubażam mieszankę ale naprawdę minimalnie - kręcę może po pięć stopni - prawie niezauważalnie.

Witam, jaki moduł zapłonowy polecacie do streetki??

siema mam taki problem po przejechaniu paru kilometrow i postoju moze z 45 min padl mi akumulator nie wiem czemu :evil: ladowalem go przez noc i jest narazie dobrze ale sprawdzalem dzis miernikiem i nie laduje nie wiem co jest grane dzwonilem do serwisu to mi mowia ze bym dolal elektrolitu do akumulatora skuter mam od 3 tygodni

jakiego elektrolitu??
przypadkiem to nie jest akumulator żelowy (bezobsługowy)?

Młody przeczytaj wszesniejsze strony temat aku jest juz oklepany xDDD
A co do mojej Inci to na 10L zrobilem 160km wychodzi 6.25l na 100 to jest jakas kpina ;p to pali wiecej od hondy cbr 1100 mojego wujka ;/