INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

Blokady ściągną Ci na Twoje wyraźne życzenie i za opłatą. Wiąże się to z utratą gwarancji. Lepiej nie ściągać blokad przed przejechaniem przynajmniej 500 km, bo silnik nie jest jeszcze dobrze dotarty i może się zatrzeć z powodu zwiększonego wysiłku i ewentualnej zbyt wysokiej temperatury pracy (chociaż nie musi).
Ja zdjąłem blokadę po 950 km. Są różne szkoły jeśli chodzi o ilość przejechanych kilometrów. Wszystko zależy od silnika i od podejścia do sprawy, traktowania skutera itd. Masz prawo zażądać już teraz zdjęcia blokad ale to Ty sam musisz zdać sobie sprawę z konsekwencji które to działanie ze sobą niesie.

zdjęcie rolki na wario to nic ale jak zrobisz zdjęcie wszystkich blokad to w razie kontroli policji lub na wideoradar to przechlapane 500zł mandatu i zabrany dowód rejestracyjny i nakaz przerejestrowania na motocykl a wtedy to już tylko prawko; jeśli wypadek to nie będzie odszkodowania jak udowodnia brak blokad tylko z własnej kieszeni

Jezeli juz ktos sie decyduje na zdjecie blokany to musi miec jakas wyobraznie co do jazdy ...
A co do twojej wypowiedzi krzysiek to wypowiedz ta to jeden wielki chaos postaw troche kropek bo jakby to polonista przeczytal to chybya by sobie wydlubal oczy xD

Hey dzis dzwonilem do goscia od gwarancji i powiedzial ze skuter dzis bedzie na salonie wiec popoludniu sie tam wybieram podobno dzialaja wsztstkie swiatla i jest ladowanie
I do was ma pytanie czy jest mozliwosc wogole zeby w tym skuterze bylo ladowanie i zeby moc wyniosla min 13 V ???( nie wiem czy V czy W xDD )

Witam, mam pytanie czy wymieniając moduł zapłonowy i ściągając blokadę w Streetce dobrze będzie wymienić także kolanko od tłumika czy to coś da wogóle ???

Picasso12, chodzi Ci o MOC czy o NAPIĘCIE?
bo to zasadnicza różnica.

HMm Bylem po skuter wszystko dziala ladnie jest wszystkie swiatla tylko jest jeden problem skuter jest na podtrzymaniu ... I nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji jutro w wujkiem jade tam jako ze ja jestem w tym bialy,i wujek porozmawia z nimi :)
Nie mam pojecia o co chodzi z tym podtrzymaniem wiec nie bede sie madzyl
Wujek powiedzial ze pojedziemy jutro do punktu pomiaru i zobaczymy czy ma 13 V. Żeby wypisal mi jakis papier ze skuter nie jest w stanie wytworzyc pradu albo cos tam.
Chodzi w tym o to ze bez zadnego podtrzymania ma miec 13.

@qazwsxedc
chodzi mi o to ze jak podlanczam prostownik to pisze ze skuter ma min. 13(nie wiem wtf)

I do was pytanie czy Inca jest wstanie miec te 13 bez zadnego podtrzymania caly czas ??
Bo skoro ladowalem ja juz bez jednego swiatla i miala12.5 to raczej na 2 nie bedzie miala 13 ...

Ale chyba czeka mnie wizyta u doradcy od spraw konsumenta.

Przepraszam za tak utrudnione pytania ale nie wiem jak sie inaczej zapytac :P

Pozdrawiam Denis

Kiotszimoti moim zdaniem nie warto ale nie chce wprowadzać w błąd. Mnie zdjęcie samego "kagańca" na wariatorze dało Vmax 62km.

Siemka odebralem dzis skuter jest na podtrzymaniu i na obu swiatlach ma 12.2 nie wiecej ;/

A jak mierzyłeś to napięcie ? Na wolnych obrotach czy na lekkim przygazowaniu ? Bo na wolnych prądnica bardzo kiepsko ładuje dopiero jak się trochę przygazuje.

Mierzylem wlasnie na FULL obrotach !
Aha i nie wiece co moze byc przyczyna gasniecia skutera na wolnyc obrotach ??

To niedobrze... Więc prawdopodobnie problemy z aku będą.
Gaśnięcie skutera na wolnych obrotach może być spowodowane złą regulacją gaźnika, przegrzaniem silnika... I jest to normalne na docieraniu lub gdy jedziesz długo bez zatrzymania i nagle zatrzymujesz się np. na światłach. Ile masz przejechane km?

Hmm mam przejechane 350 km ale zanim wrocil z salonu nie gasl ;/
Mowisz ze sa problemy z aku on wrocil z servisu w warszawie wlasnie z tego powodu.
Napisze wam co napisali w karcie gwarancyjnej:
"Naprawa ładowania poprzez modyfikacje oraz wymiane statora i regulatora napiecia o innych parametrach.Podłaczenie odcietych przewodow reflektorow przednich"

Witam napiszę trochę OT :oops: jak jest z opłatą na parkingu w mieście chodzi tu o kartę postojową czy obowiązuje to skutery? Jeśli tak to na jakiej zasadzie? przepraszam za OT

Motorowej nie podlega opłacie parkingowej, chyba że właściciel terenu zdecyduje inaczej.

Picasso12 napisał:

Hmm mam przejechane 350 km ale zanim wrocil z salonu nie gasl ;/
Mowisz ze sa problemy z aku on wrocil z servisu w warszawie wlasnie z tego powodu.
Napisze wam co napisali w karcie gwarancyjnej:
"Naprawa ładowania poprzez modyfikacje oraz wymiane statora i regulatora napiecia o innych parametrach.Podłaczenie odcietych przewodow reflektorow przednich"

Wyreguluj sobie gaźnik - tzn. same wolne obroty - kręcąc taką wystającą śrubą - delikatnie sobie podwyższ. Żeby zwiększyć trzeba bodajże w prawo kręcić. Ja mam wolne dość wysokie ale nic a nic mi nie gaśnie.
A jeżeli wymienili regulator napięcia i nadal masz tak niskie to coś tu nie tak. Może seryjny regulator jest nie halo i nie spełnia parametrów? Nie wiem tylko czy jakiś inny by pasował. Nie chcę wprowadzać Cię w błąd.

JUz jest wszystko wporzadku :) Bylem w servisie zrobili mi to od reki tak mi go podregulowali ze jak jade pzrez chwilke 30 km/h to jak muszczam manetke z gazu to sam jedzie xD.
Tzn. jak stoje na swiatlach i puszczam hamulet to sam jedzie bez dodawania gazu :) jest mi to na reke, czuje sie mozna powiedziec bezpieczniej :))

Tak go podregulowali że teraz sprzęgło ciągnie.Niezdrowo dla sprzęgła.

Co to za serwis, co nie umie obrotów ustawić?Bez komentarza...Obroty się ustawia tak, żeby nie gasł, ale stał w miejscu.Tak jak Pyjan mówi, niszczy się sprzęgło.

Aha tzn ze mam jutro podjechac tak ?? i maja obnizyc ??