Ja tam Picasso dobrze życzę, ale nie wierze w to, że uda mu się to załatwić;) ale oby miał szczęście.
A nawet jeśli Inca sie zgodzi, to zrobią wszystko, że sam zrezygnował, bo nie będzie mu się to opłacało.
Hmm oblegany taa...
Ja dzis bylem w salonie zmarnowalem w h** czasu zeby sie tam dostac bo nie mam sie czym poruszac po 15, h drogi powiedziano mi ze skuter jedzie do salonu i podobno jest ladowanie usmiechnolem sie a mechanik powiedzial mi ze to jest "impossible" xDD zasmialem sie.
Jutro pojade tam poraz kolejny i jak wszyscy wiemy aku ma miec 13.4 jezeli nie zobacze tylu po podlaczeniu obu swiatel to napisze pisemko do inci o zwrot kase nie chce od nich zadnego skutera z ktorym bede mial taki sam problem ... Juz ponad 20 dni jestem bez sprzetu w pismie musze ujac ze producent zlamal gwarancje, podobno po 3 naprawach w salonie i u producenta dostaje sie kase albo nowy skuter. Moj skuter byl 4 razy w salonie i 1 pojechal do producenta.
Wiec kazdy wyniesie z tego wniosek ...
Tak oby nikomu sie nie przytrafilo co mi bo nie poto kupilem w salonie dzialajacy skuter z dwoma swiatlami postojowymi i mijania zeby mi odcinali i co z tego ze tak zalecil producent to tak samo jakbym kupil mercetesa klasy A i odcieli by mi jedno swiatlo bo tak zalecil producent ... Sory za takie porownanie ale nie ma co porownywac mercedesa do Inci ale to bylo pierwsze co przyszlo mi na mysl...
Sory ze sie tak rozpisalem poraz kolejny :)
Ale mam nadzieje ze zalatwie to do 2 tygodni bo chcialem kupic jaka uzywana apke albo derbi zeby jeszcze posmigac bo jak tak dalej pujdzie to cale wakacje zmarnuje na tego producenta Ahh szkoda sie denerwowac
Ale gdybyscie musieli ladowac aku w Ince zostac zatrzymywanym pzrez policje i taszczyc skuter do domu bo siadzie 50km od domu to zrobilibyscie to samo na moim miejscu
chuj pisze się przez ch- to tak na marginesie;p
Życzę Ci powodzenia jutro i współczuje Ci takich wakacji.
Heh moze grzesze pisownia no ale trudno
Nom pol wakacji za plecami trudno ... Moze kolejne beda lepsze albo te zakoncza sie happy endem :)
a ja mam pewien pomysł jaki podsunął mi znajomy co wyjechał do Anglii. proste a jednocześnie skuteczne. Zaopatrzyć się w akumulator "awaryjny". Znajomy ma sqt wielkości inci i wozi pod siedzeniem zapasowy aku. Pracuje jako kurier na mieście i przeżywał już kilka razy zdejchnięcie aku w robocie. Stad wpadł na pomysł z zapasowym i wyposazył skuta w kable doprowadzajace do niego w raxie awarii przepina tylko zasilanie szybko i jedzie dalej. Sam sie zastanowie ad taką opcją tylko musze pokombinowac gdzie miejsce na niego i kable :-)
Ta tylko od czego jest rozrusznik nożny?No chyba od tego, żeby odpalać przy rozładowanym aku :D Więc ja nie widzę większego sensu, już lepiej dać po prostu zwykły, większy akumulator.
Ja nie mam zamiaru robic w tym skuterze kompletnie nic ! skoro wyprodukowano skuter z takim aku i takim pobieraniem migaczy i swiatel i wg wszystkiego to taki ma dzialac maja dzialac all swiatla i ma byc 13.4 w aku i tyle.Nie bede odcinal swiatla zmienial zarowek na takie ktore ciagna mniej pradu. Dzis po 3 h ciaglego dzwonienia do producenta udalo mi sie dodzwonic poprosilem osobe odpowiedzialna za gwarancje porozmawialem a producent stwierdzil ze skuter bedzie sprawny juz w poniedzialek do odbioru LOL jak przyjedzie w ten pon to mienie termin 25 dni od oddania skutera. Wiec pytam sie Was co wy byscie zrobili??
Picasso12 napisał:....termin 25 dni od oddania skutera. Wiec pytam sie Was co wy byscie zrobili??
25 dni roboczych czy kalendarzowych? Pamiętaj że wolne dni od pracy nie są brane pod uwagę.
Witam!!!
Kupiłem ince street i troszkę ją obdarłem w tym zasranym Rzeszowie z nikim nie idzie się dogadać na transport części co chwile wciskają jakiejś głupoty szlak mnie już trafia. A o fakturze już nie mówię bo jeszcze po prawie 3 tygodniach do mnie nie dotarła to jest szczyt co oni wyprawiają. Jeżeli mieszka ktoś w Rzeszowie to ten skuter może sobie na allegro wystawić bo na podkarpaciu nim sobie nie pojeździ. Chyba że nic mu się nie spieprzy.
cześć, jestem tu nowy.chciałem się podzielić spostrzeżeniami,otóż posiadam ince street 50 2t mam kulnięte ponad 600 km i nic się nie dzieje,ale gdy pojazd przekraczał 30 km/h coś brzęczało .wykryłem, że to nożny starter ma luz w obudowie. usterkę usunąłem… Czytaj więcejcześć, jestem tu nowy.chciałem się podzielić spostrzeżeniami,otóż posiadam ince street 50 2t mam kulnięte ponad 600 km i nic się nie dzieje,ale gdy pojazd przekraczał 30 km/h coś brzęczało .wykryłem, że to nożny starter ma luz w obudowie. usterkę usunąłem sam.
eskobar napisał:
cześć, jestem tu nowy.chciałem się podzielić spostrzeżeniami,otóż posiadam ince street 50 2t mam kulnięte ponad 600 km i nic się nie dzieje,ale gdy pojazd przekraczał 30 km/h coś brzęczało .wykryłem, że to nożny starter ma luz w obudowie. usterkę usunąłem… Czytaj więcejcześć, jestem tu nowy.chciałem się podzielić spostrzeżeniami,otóż posiadam ince street 50 2t mam kulnięte ponad 600 km i nic się nie dzieje,ale gdy pojazd przekraczał 30 km/h coś brzęczało .wykryłem, że to nożny starter ma luz w obudowie. usterkę usunąłem sam.
Po co 2x to samo napisalem xD skopiowales to z notatnika :PP
A co do ciebie mikrol to nie mart sie wkoncu przyjedzie po twoja ince producent po 20 dniach robczych ci powie ze ja naprawil bedzie do ciebie docierac nie wiadomo ile :))
Widze ze nie tylko moja inca sprawia problemy pod koniec wakacji to forum bedzie tetnilo zyciem :PP z powodu Inci oczywiscie i jej wad.
Ja nikomu zle nie zycze i nigdy nie bede. Ale zanim ktos kupi Ince niech przeczyta spostrzezenia wszystkich posiadaczy i mam nadzieje ze wyciagnie dobre wnioski. Bo ten caly producent to w kulki leci i to nieziemsko latwiej zalatwic czesci do 20-tniego rometa niz to Inci ktora ma 2 lata skandal i tyle.
I obym dostal kase za ta Ince bo nie ma mowy nawet o nowym skuterze ... Facet od gwarancji dal mi swoj numer komorkowy i powiedzial ze mam dzwonic w poniedzialek zobaczymy co z tego bedzie :)
Pozdrawiam Denis
Do PICASSO12
Rzeczywiście trochę namieszałem, ale to dlatego, że jestem nowy nie tylko na forum , ale także przed komputerem. Mam nadzieję , że się
"wyrobię".a co do incy ,wszyscy piszą o awariach , mi narazie chodzi. jak coś się bedzie działo to napiszę. pozdrawiam.
Brakuje jeszcze tego w tej Incy żeby rama pękła.
Taa chcialbym zobaczyc jak przejzezdza kolo mnie Inca a za chwile mojam jej szkielet :P chociaz wolalbym nie byc na miejscu tej osoby :)
Ciekawe co by powiedzial producent XDDDDDDDD
Picasso12 a ty jakiego masz sqt'a? ja mam ince street 502T od 23 lipca tego roku i jak na razie jest super. jedyna usterka jaka wyszła to ze świeca bo w korku nie mam odpowietrzacza ale juz rozmawiałem z serwisantem gdzie ja kupiłem i wymieni podczas przeglądu na nowy oraz wyreguluje tak by spalanie spadło i zdejmie rolkę blokujacą na wario. Ogólnie mówiąc skuter z mocnym silnikiem idelany do miasta i na wypady jesli ktoś nie oczekuje luksusów a nie chce jeździc "markeciarzem"
"jedyna usterka jaka wyszła to ze świeca bo w korku nie mam odpowietrzacza" - co to za usterka? Co ma wspólnego świeca z odpowietrzaczem w korku? Za żadne skarby nie mogę tego zrozumieć.
KrzysiekP napisał:....jedyna usterka jaka wyszła to ze świeca bo w korku nie mam odpowietrzacza ale juz rozmawiałem z serwisantem gdzie ja kupiłem i wymieni podczas przeglądu na nowy ....
Ktoś cię kręci na maxa. Brak dziurki w korku to poważna usterka o której przeczytasz w tym temacie: http://www.skuterowo.com/forums/topic/inca-problem-z-odpaleniem
No ty chyba Wodzu miales problem z tym odpowietrzeniem nie ?? Brak dziorek czy cos takiego.
Ja Krzysiek mam streetke :) A jakbys nie wiedzial ten temat jest poswiecony tylko temu modelowi.
Ja w pon dzwonie i powiem wam co i jak :)
faktycznie chłopaki się zakręciłem przy pisaniu wcześniej. dokładnie chodziło oto co odkrył Wodzu. Sorry za wywołane zamieszanie
Mam takie pytanie czy jak dam ince street na przegląd po przejechaniu 300km to ściągną mi jakieś blokady ??
Mam blokade że więciej niż 45km/h nie jedzie czy mi ją sciągnął ??