Drodzy i kochani Forumowiczki i Forumowicze! Zmieniłem dziś olej w przekładni na Mobil do skrzyń automatycznych (taki jak opisywał Wodzu - 26 zł w Oszą). Zlałem poprzedni - było go na oko 50 cm sześciennych. I prawdopodobnie był to Hipol (kochany serwis na Wysockiego...). Wlałem Mobila i weszło go ze 200 cm sześciennych! Zobaczymy jak teraz pośmiga.
P.S.: Hipol nie jest zły tylko jest za gęsty do przekładni automatycznych. Jest po prostu tańszy niż inne. W.w. serwis poszedł po kosztach... To świadczy o nich, niestety jak najbardziej negatywnie - tu każą lać najdroższy Castrol do mieszanki, a tam manianę ze skrzynią odwalają.
Witam ja dzis poswiecilem troche czasu mojemu motorkowi wiec tak :
1. duzo srob musialem dokrecic.
2. Wyregolowalem dobrze gaznik
3. pare srobek ulecialo chyba 3 gwint poscil ale mam srobek trochu
4. odpowietrzyc przedni hamulec.
Jutro napisze jak idze motorek i czy po nocy stania w garażu cos sie nie zmieni z obrotami bo podobno inci po kilkunastu minutach dopiero akceptuja regulacje :P
Pozdrawiam
Witam troche mnie nie pokoja dzwieki w mojej ince street 50 np. jak przyspieszam 30+ to slychac takie drżenie blachy a jak zwalniam z 40 bo wiecej nie przekraczam bo na dotarciu to slychac ale jeszcze glosniej. Mieliscie tak w swojich incach moze znacie przyczyne tego ?? Prosze o szybko odp. Z gory dzieki
Pozdrawiam
Dawidos napisał:
Witam troche mnie nie pokoja dzwieki w mojej ince street 50 np. jak przyspieszam 30+ to slychac takie drżenie blachy a jak zwalniam z 40 bo wiecej nie przekraczam bo na dotarciu to slychac ale jeszcze glosniej. Mieliscie tak w swojich incach moze znacie przyczyne tego ?? Prosze o szybko odp. Z gory dzieki
Pozdrawiam
Sprawdź czy Ci obudowa filtra powietrza dobrze siedzi. Bo ja miałem podobne dźwięki i zastanawiałem się czy coś mi sie nie zaciera, czy może mało oleju w przekładni... A okazało się, że po prostu zgubiłem mocowania obudowy filtra powietrza (były jakieś tandetne zatrzaski) i dyndała luzem ocierając się o amortyzator. Złapałem teraz na tryczki i jak na razie jest o.k.
Dzieki Kisiu1981 dzis to zrobie i ci napisze co i jak ??
Mam pytanie małe jaki olej trzeba lać do tego wlewu zamieszczonego na zdjęciu ? Przekładniowy ?
Dawidos napisał:
Dzieki Kisiu1981 dzis to zrobie i ci napisze co i jak ??
Oki, nie ma nprawy. Może to będzie to, musisz sprawdzić. Ja się bałem, że u mnie olej w przekładni się skończył. A gdy wyprowadzałem skuter z kańciapy w robocie zobaczyłem, że coś dynda. Przymocowałem i wspomniane dźwięki się skończyły.
Na dole pokrywy (musisz się schylić) Powinny być dwa mocowania na takie plastikowe bolce. Jeśli nie będzie bolców na pewno znajdziesz dziurki :D
Kisiu1981 napisał:
Dawidos napisał:
Dzieki Kisiu1981 dzis to zrobie i ci napisze co i jak ??Oki, nie ma nprawy. Może to będzie to, musisz sprawdzić. Ja się bałem, że u mnie olej w przekładni się skończył. A gdy wyprowadzałem skuter z kańciapy w robocie zobaczyłem, że coś dynda. Przymocowałem i wspomniane dźwięki się skończyły.
Na dole pokrywy (musisz się schylić) Powinny być dwa mocowania na takie plastikowe bolce. Jeśli nie będzie bolców na pewno znajdziesz dziurki :D
wlasnie biore sie za to ale ten filtr jest mocowany na dwoch srobach ?? to co tam jest nie tak ze tak dzwoni?? odkrecilem go z mocowan odpalilem nie dzwonilo przykrecilem go i dzwoni ?? o co tam chodzi
Po prostu musi mnieć luz na tych śrubkach na których jest mocowany.
Musisz dać podkładki lub ewentualnie zmienić śruby żeby nie było drgań (lub jak wolisz nie wpadało w drygi). Musi siedzieć zupełnie sztywno.
Możesz też pokusić się o zastąpienie śrub plastikowymi opaskami zaciskowymi. Ja tak zrobiłem, bo nie miałem pasującej śruby pod ręką i jak na razie jest o.k.
Napisz jak tam postępy w działaniach.
Dziś skonczylem to robic wykrecilem tamte sroby, i wstawilem swoje z podkladkami i wszystko ok nic nie stuka ani brzeczy. Jeszcze raz dzieki Kisiu1981. A jaki przebieg masz w ince i ile juz ciagles ją i czy zdjoles blokady jakies ??
Ja jutro jade w koncu po odbor tej mojej "Inci" Dowiem sie co ten producent niby wymienil albo odwiezli mi go po 2 tygodniach twierdzac ze all jest ok ... zebym za 4 dni jak stanie bo nie bedzie ladowania to bede musial go na nowo oddac i czekac kolejne 2 tydnie i tak mina wakacje :(
uuu to ci sie trafilo badz dobrej mysli moze go naprawili raz a dobrze napisz jutro co i jak ?? POzdrawiam
Dawidos napisał:
Dziś skonczylem to robic wykrecilem tamte sroby, i wstawilem swoje z podkladkami i wszystko ok nic nie stuka ani brzeczy. Jeszcze raz dzieki Kisiu1981. A jaki przebieg masz w ince i ile juz ciagles ją i czy zdjoles blokady jakies ??
O.K. Cieszę się, że pomogłem. Mi samemu tryczka się dziś przerwała i znowu dyndało więc niedługo pomyślę o nowych śrubach. Musisz tylko pamiętać o regularnym sprawdzaniu i dokręcaniu, bo na skutek wibracji wszystko lubi się rozkręcać. Możesz dać nakrętki kontrujące.
Dziś gdy wróciłem z roboty stuknęło mi 1202 km. Zdjąłem tylko tuleję dystansową z wariatora i na tym chyba poprzestanę, bo na razie wyciągam licznikowe 68 km/h więc mi więcej nie jest w sumie potrzebne, bo i psy mnie mogą drapnąć (w sumie już mogą).
Przy zdejmowaniu tulei możesz mieć problem z kręcącym się wariatorem i brakiem punktu oparcia. U mnie przy składaniu kochany serwis poszczerbił brzegi, bo musieli na chama wciskać dużym śrubokrętem. Zresztą zapytaj Wodza jak on się męczył z rozkręcaniem wariata.
A jak tam Twój sprzęt i gdzie kupiłeś?
Tak na marginesie znalazłem 2 filmiki :) Pewnie użytkownicy skuterowo.com :) Ja niedługo osiągnę 3tys. na liczniku i zapewne będzie film i art. Nie zapeszam ale od ostatniego arta .......
http://www.youtube.com/watch?v=-Rb8U0pNsHc
http://www.youtube.com/watch?v=FBEgDg0UTnQ
Ja kupilem u dilera inca prosto dalem 2500 za niego mam go dopiero 3 tyg. ale mnie nie bylo i mam dopiero 250 km za 50 km przeglad :) jezdze caly czas 35 30 i nawet wyciaglem 40 tylko strasznie drzy przy tej predkosci napisze cos wiecej po serwisie czy sa jakies zmiany
Oczywiscie ze pochwale sie osiagnieciam jakie dokonali producenci
Jutro zdam wam raport :D Hmm wolalbym zeby mi go naprawili i zebym jeszcze nim dociagnmol do konca tego sezonu i poczatku kolejnego :) :)
Witam ostatnio patrze a w niektorych incach swieca dwa swiatla z przodu a u mnie jedno ?? A u was jak jest bo mi swieci jedno i dwa male a kumplowi dwa duze a male nie swieca to co inaczej je skladaja ??
Czesc
Zdaje raport:
Bylem dzis popoludniu w salonie po odbior ale Inci nie bylo.
Jeden z pracowników zadzwonil do producenta ktory zas stwierdzil ze jest u nich jeden mechanik i nie ma czasu zobaczyc co jest z ta Inca.
Stwierdzilem ze ciagnac dalej ten caly "syf" nie ma sensu i powiedzialem zeby pracownik zadzwonil i powiedzial ze rezygnuje z pojazdu. Teraz wlasnicielka salonu powiedziala ze napisze pismo w ktorym napisze o zwrocie kwoty za skuter( w tym rejestracji i ubezpieczenia) i po tym ze zrezygnowalem.
Producent bedzie rozmawial ze swoimi prawnikami na temat rejestracji poniewaz jest on zarejestrowany na mnie(mam 17 lat) i nie moge go wyrejestrowac poniewaz nie jestem pelnoletni.
Minelo 20 dni a skuter wciaz stoi u producenta i nawet nie zostal ruszony w ten sposob producent zlamal warunki gwarancji.
Pozdrawiam Denis.
@PS ale sie rozpisalem ;D
To serwis sie popisal niedosc ze nie ma szacunku do klienta to jeszcze nic nie zrobili z nim Inter - cars przez takie cos tracic bedzie klientow masz razje Picasso12
Domagaj sie o zwrot kasy
Ja zawsze mówiłem że nie kupować skuterów dużych które są bardzo tanie. Wodzu, przykro mi bardzo z powodu twojej Incy. Tak na logikę, to jak można zrobić skuter za 2699zł który jest duży, taki jak mój Zipp Quantum, no ja rozumie bo Quantum leci po 4199zł ale Inca po 2699zł a jest tej samej wielkości. Inca jako marka jest bardzo awaryjna.