INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

ok dzięki. Pozdrawiam

Witam.
Obiecana fotka.

Pozdrawiam

Vezyr wrote:

Kisiu miałeś, ale czy coś przy nich robiłeś :D ??? Nie no przegląd skuta to banał wg mnie, a samodzielnie lepiej się zrobi niż serwis.

Miałem i robiłem samodzielnie niektóre naprawy, czasem ktoś mi pomagał, a przy rozrządach itp. uciekałem się do znajomych mechaników. Byłem dostawcą pizzy i latanie z każdą głupotą do serwisu wykończyłoby mnie.

Dzięki, Wodzu. Wiedzę teoretyczną już mam:) Teraz czas na praktykę...

Dzięki WODZU . POzdrawiam

dareks20 wrote:

Dzis zdjąłem w swojej streetce blokade z wariatora plus odblokowany moduł. Koszt w serwisie 114 zł. Skuter przy mojej wadze 90 kg i dość silnym oporze stawianym przez wiatr osiagnął licznikowe 75 km.
Oczywiscie wkreca się na wieksze obroty. różnicy w przyspieszeniu nie odczuwam. Inca jest na dotarciu, ma dopiero 500 km, ale bezpieczniej w miescie sie jeździ na odblokowanej majac zapas mocy.

Zrób prosze fotke tego modułu po odblokowaniu - jaki ma symbol i zobacz czy nie pocieli ci przewodów

Moduł znajduje sie pod schowkiem w siedzeniu po stronie tłumika -musisz odkręcic schowek 4x sruba 10 oraz odkręcic korek wlewu paliwa

No to ja opisze swoje wrażenia po pierwszym tysiacu kilometrów. Pisać nie mam za wiele co o usterkach bo odpukac w niemalowane, nic a nic sie złego nie działo. Raz dokręciłem tylko śrube która trzyma osłonę tłumnika, ale było to na poczatku jak sprawdzałem wszystkie śruby. Skuter pali mi równo 3 litry na setkę, pali od dotknięcia, nie ma problemów ze swiatłami ani z akumulatorem. Jest wygodny, kanapa nie straciła na swojej spręzystosci. Jedyne do czego mozna sie doczepić to skuteczność tylnego hamulca, ale taki urok bębna.
Myslę, że nie przechwaliłem za mocno i teraz inca nie zacznie sie psuć. Świadomie zrezygnowałem z gwarancji bo nie bede dawał 160 zł za wymiane oleju w przkładni i dojeżdżał 28 km do serwisu. Myslę, że będzie sprawowała sie dobrze i gwarancja nie będzie potrzebna. Najdłuższa jednorazowa trasa to ok 60 km w upały. Skuter nie odczuwał przegrzania a predkość 50-60 licznikowa.
Myslę, że nie jest to wina modelu z psującymi sie incami a wina osób które je montowały w Polsce.
PS.
Może ja mam inny akumulator i dlatego nie ma z nimproblemów.
Jutro go sprawdzę i napisze jakiej firmy.
Pozdrawiam i zycze bezobsługowej eksploatacji swoich maszyn z ChRL :mrgreen:

@dareks20

Koniecznie sfotografuj swój moduł CDI i wtyczkę - sprawdz proszę czy masz wszystkie kable czy któyś jest przecięty.

Napisz także jaki osiagnałes vmax

inca wrote:

@dareks20
Koniecznie sfotografuj swój moduł CDI i wtyczkę - sprawdz proszę czy masz wszystkie kable czy któyś jest przecięty.

Ja mam moduł wymieniony na odblokowany. jak juz wcześniej pisałem jest to standartowy odblokowany moduł od 4T.
pozdrawiam.

dareks20 wrote:

inca wrote:
@dareks20

Ja mam moduł wymieniony na odblokowany. jak juz wcześniej pisałem jest to standartowy odblokowany moduł od 4T.
pozdrawiam.

Jesteś pewien że to modułod 4T ?
Wiem że wtyczki pasują ale czy to działa?
Prosiem cie o spisanie modelu badz zrobieniu zdjecia bo chciałbym kupic taki sam.
Napisz także ile udało ci się wycisnać ze streeta na maxa

Witam, mam streeta od tygodnia i muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony tym sprzętem... Spodziewałem się problemów od pierwszych kilometrów a tu nawet wygodnie i bezproblemowo mi się jeździ. Fakt, że spala prawie cały bak na setkę trochę mnie martwi, ale dopiero jak pogoda się poprawi pojadę na ustawienie i pierwszy przegląd. Na zimno zapala za pierwszym strzałem, za to na ciepło mam czasami problemy z tym. Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać po przeglądzie pierwszym i wtedy napiszę co i jak. Pozdrawiam

Witam chcialbym sie spytac czy juz regulowaliscie gaznik w swojich incach. Bo wiem ze sa tam dwie srobki jedna od mieszanki i druga chyba od powietrza tylko nie wiem jak ja regulowac ?? Pozdrawiam

Witam.

Są dwie śrubki:) Jedna od obrotów - ta z lewej i druga od powietrza - ta z prawej.

Lewą śrubką zmniejszasz/zwiększasz obroty silnika. Drugą regulujesz mieszankę powietrze/paliwo.

Troszku mi zajęło aby ustawić optymalnie gaźnik - ale się da:) Jak ustawiasz to pamiętaj że silnik musi być rozgrzany. Osobiście pierw ustawiłem do porządku obroty a następnie kombinacja mieszanki. Trochę chęci i czasu i się ustawi:)

witam
Mam dalej problem z odpalaniem , go z rana
pali i dodaje sobie sam gazu i gaśnie ,
i tak ze dwa razy .
WODZU mam dokładnie takiego samego skutera co ty.
pozdr.

zrobiłem nim dopiero 160 km.
może to kwestia regulacji gaźnika
pozdr.

Mate wrote:

Witam, mam streeta od tygodnia i muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony tym sprzętem... Spodziewałem się problemów od pierwszych kilometrów a tu nawet wygodnie i bezproblemowo mi się jeździ. Fakt, że spala prawie cały bak na setkę trochę mnie martwi, ale dopiero jak pogoda się poprawi pojadę na ustawienie i pierwszy przegląd. Na zimno zapala za pierwszym strzałem, za to na ciepło mam czasami problemy z tym. Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać po przeglądzie pierwszym i wtedy napiszę co i jak. Pozdrawiam

Sprawdź ustawienie iglicy w gaźniku - mi obniżono na ostatni ząbek i jest jak narazie nieźle. Ta bardziej schowana śruba jest od składu mieszanki - wykręcając zubażasz mieszankę. Tu coś niecoś jest na ten temat: http://www.mieloch.pl/forum/viewtopic.php?t=43452&sid=51085dcb36c96c9c85447c99b9c113b4

ok dzieki za informacje WODZU tylko ja mam tak obroty dobre tylko zapalic go sie nie da musze dac na manetce troche gazu i zapali tez tak miales ??

Też tak mam - jak jest zimny muszę lekko dodać gazu aby włączyło się ssanie i idzie:) Zresztą już się tak przyzwyczaiłem że czy zimny, czy ciepły to zawsze przy odpalaniu troszku dodaję gazu:)

Aha to jeszcze raz dzieki za informacje. Szerokiej drogi Pozdrawiam

Witam Wodzu jaki masz przebieg w tej ince i jaki v - max yciagnales z nie i czy zdjoles jakies blokady ???