Hmm nie wiem czy bedzie ci sie dobrze jezdzic ja mam 180~~ i okolo 70kg wzrost robi swoje Moja siostra jezdzila na tym skuterze miala drobne problemy choc jest nizsza o jakies 5 cm ale moze dlatego ze wyglada jak kruszynka na tym skuterze XDD
CO do mojej Inci to napisalem pismo do Producenta i z mojego salonu gdzie kupilem ince sprzedawca mial go zeskanowac i wyslac do producenta
Odwiozłem do w czw i dalej czekam ...
Ja jakieś 2 tygodnie temu kupiłem ten skuter, nie było mnie 2 tygodnie, więc tata jeździł. Zrobił na nim jakieś 80 km. No i mam pytanie do was. Docierając go, z jaką prędkością najlepiej jeździć ? Ja nim śmigam tak koło 30-35 max na razie.
to dobra prędkość na docieranie!
Po 300km sugerowałbym ją zwiększyć do 45km/h
Majker, Qaz, tak, u Szpili.
Kisiu miałeś, ale czy coś przy nich robiłeś :D ??? Nie no przegląd skuta to banał wg mnie, a samodzielnie lepiej się zrobi niż serwis.
No to git. A tak poza tym, po 300 do 45 ? On tyle chyba max ciągnie. Z resztą, jak zrobię 300km na przegląd, to spytam się pana ze Szpili ;)
Już ogólnie 124 zrobiłem. Dzisiaj myślę do 150, ale paliwa za darmo nie ma ;p
Szaake, skąd jesteś?
Witam, jestem tu nowy więc jak cos nie tak to proszę o wyrozumiałość wiec tak posiadam skuter inca street 50 jestem bardzo zadowolony jak narazie to przejechałem 110 km jeżdze 30 - 35km/h nie przekraczam tej predkosci, jezdze tak 30 min i jak jest goracy to daje mu odpoczać wiec docieram go jak kazał producent. Leje do niego połsyntetyk Statoil. I mam pytanie czy wszystko dobrze robie??? chce zeby długo pojeździł i mam pytanie jak jade 35 to slychac takie jakby bicie go blache takie brzdeki czy to normalne ?? Na dotarciu
Chyba chodzi ci o takie piszczenie powyżej 30km/h jeśli tak to jest to normalne. Pozdrawiam
Możliwe ale to slychac od strony przekladni i filtra i jeszcze jak sie nagrzeje to slychac takie... jakby to nazwac lekkie chrobotanie szarpanie leciutkie w przekladni to normalne ze tak wszystko w nim slychac to po dotarciu zniknie ??? sory że takie pytania zadaje ale chce byc pewny ze jest wszystko dobrze:)
To chrobotanie to ocieranie się półksiężyca od kopniaka. Wystarczy go lekko nacisnąć i przestanie. Potem jak to się dotrze to już będzie ok.Dawidos wrote:
Możliwe ale to slychac od strony przekladni i filtra i jeszcze jak sie nagrzeje to slychac takie... jakby to nazwac lekkie chrobotanie szarpanie leciutkie w przekladni to normalne ze tak wszystko w nim slychac to po dotarciu zniknie ??? sory że takie pytania zadaje ale chce byc pewny ze jest wszystko dobrze:)
Wielkie dzięki. Pozdrawiam. A nacisnąć jak bedzie wlączony??
A jest na pewno olej w przekładni? Wiem że to jest niedorzeczne,ale czytam że w tych Incach dzieją się różne dziwne sprawy które nie powinny mieć miejsca.
hmmm sprawdze. Bo np jak zrobie 3 - 4 km to przekladnia jest goraca. I jeszcze jedna sprawa jak sprawdzic olej czy jest w przekladni, gdzie jest ten korek co mozna to sprawdzic ??
Dziś byłem w garazu i posprawdzalem wiec tak dalem go na cętralna stopke i odpalilem poczekalem az sannie sie wylaczy i sie przejechalem i mam kilka pytan i bardzo prosze na odpowiedz na kazde pytanie :)wiec tak:
1. dalem go na centralna stopke i dalem gazu to od strony sprzegla w przekladni slychac takie chrobotanie tylko jak dam gaz?? to normalne na dotarciu ???
2. Leszku czy ta kopke nacisnac podczas pracy silnika ??
3. Olej w przekladni powinien byc po przy kole widac troche czarny wyciek minimalnie wiec podobno jak jest nadmiar to wyzuca kolem ??
Prosze odpowiedz na kazde pytanie . Z gory dziekuje. Pozdrawiam
Dawidos wrote:
Dziś byłem w garazu i posprawdzalem wiec tak dalem go na cętralna stopke i odpalilem poczekalem az sannie sie wylaczy i sie przejechalem i mam kilka pytan i bardzo prosze na odpowiedz na kazde pytanie :)wiec tak:
1. dalem go na centralna stopke i dalem gazu to od strony sprzegla w przekladni slychac takie chrobotanie tylko jak dam gaz?? to normalne na dotarciu ???
2. Leszku czy ta kopke nacisnac podczas pracy silnika ??
3. Olej w przekladni powinien byc po przy kole widac troche czarny wyciek minimalnie wiec podobno jak jest nadmiar to wyzuca kolem ??
Prosze odpowiedz na kazde pytanie . Z gory dziekuje. Pozdrawiam
Witam.
Po swoich doświadczeniach ze Streetem sprawdź olej w przekładni. Nie dalej jak 3 dni temu wymieniłem olej nie czekając na usługę serwisową. Za to nie traci się gwarancji:) Zlewany olej był koloru szarego (przejechane ponad 1700km). Producent zaleca setkę oleju w przekładni. Niby miałem pierwszy przegląd i niby wymienili olej w przekładni ale podczas wymiany zlałem go możę z 30 gram!!!!!!! Albo nie wymienili oleju na pierwszym przeglądzie albo gdzieś uciekł - nie stwierdziłem żadnych przecieków. Teraz poczekam jakieś 300km i zobaczę ile oleju mi zostało.
Dla zainteresowanych - aby wymienić olej w street - odkręcamy czarny korek a następnie centralnie pod czarnym korkiem śrubę która jest na tzw. wypustce - oczywiście wszystko znajduje się przy przekładni:). Można to bardzo łatwo stwierdzić - a w instrukcji Inca Street jest podane inaczej.
Co do chrobotania - też stwierdziłem jego istnienie - ale tylo jak mam wyłączony silnik i go prowadzę siłą mięśni:). Nie jest to od stopki. Pochodzi ono z przekładni. Jeszcze nie wyczaiłem co to za zonk ale jak tylko wyczaję to dam znać.
Pozdrawiam
U mnie jest dziwne chrobotanie przy prędkości 15 - 20 km/h. Poniżej i powyżej nie ma tego efektu. Czy to wynik zbyt małej ilości oleju w przekładni? W wolnej chwili sprawdzę i ewentualnie uzupełnię...
Jaki olej najlepiej polecacie do przekładni (dobry jakościowo)?
Producent zaleca olej SAE 90#.
Jestem w fazie testów zalanego oleju przekładniowego. Gęstość ta sama, temperatury te same - zobaczymy jak się sprawdzi. Jako że przekładnia jest automatyczna zalałem olej: MOBIL ATF 220. Oczywiście zalałem go po dogłębnej analizie i wnioskach osób mających jakiekolwieg doświadczenie w tym temacie:).
Po zalaniu stwierdziłem jakby poprawienie się warunków jazdy:) tzn jakoś lepiej przyśpiesza.
Cytat: "....Mobil ATF 220 został opracowany w oparciu o wysokiej jakości mineralne oleje bazowe, wzbogacone specjalnym pakietem dodatków uszlachetniających, zawierającym między innymi: inhibitory utleniania, wiskozatory, dodatki przeciwzużyciowe, przeciwpienne, detergenty, oraz modyfikatory tarcia. Produkt ten gwarantuje niezawodne działanie automatycznych skrzyń biegów we wszystkich warunkach eksploatacyjnych...."
WODZU to mozesz pokazać na zdjeciach jak sprawdzic olej gdzie jest korek od wlewu i spuszczenia bylbymbardzo wdzieczny
Nie ma problemu :) ale musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do rana bo teraz nie chce mi się iść do garażu:) Proszę o wybaczenie ale późna godzina.