Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Ja bym jutro chętnie z Madim gdzieś śmignął,albo na Cargo podjechał ale kasa z roboty 10 na koncie.No i święta mi portfel już oczyściły więc do wtorku jestem lekko uziemiony(nie mam za bardzo na paliwko niestety). :(((

Ja jestem w podobnej sytuacji... Choć w zbiorniku mam ze 3 litry, ale potrzebne są na święta. Pierwszego dnia muszę jechać do Góry Kalwarii (30 km w obie strony) a drugiego do Warszawy (też jakieś 30 km w obie strony).

spokojnie, dopiero sezon kwitnie, w takim razie zbierajcie żeby dojechać 15'ego na bemowo ;>

No wiesz Clsamg63 ja na Bemowo się wybieram na pewno,mam nadzieję że my jakoś się ustawimy,inni też i śmigniemy tam razem.Fajnie by było jak Madi też by pojechał :)A Ty w jakich rejonach mieszkasz?Bo wiem że Madi w Żabieńcu.A HugoBoss i jego Pani też nie wiem niestety.Ja jestem z Mokotowa ,a dokładnie ze Stegien.Wiem że gdzieś tu nie daleko mnie mieszka Adastra.

O, Stegny moje rodzinne strony :)) Mieszkałem kiedyś na Nicejskiej :) Hugo mieszka w Grójcu a clsamg63 na Wyczółkach lub Służewiu :) Adastra natomiast na Sielcach

Ale numer Madi,ja mieszkam cztery bloki od Nicejskiej!Jak byś tu jeszcze mieszkał to byśmy byli sąsiadami :)A jak clsamg63 mieszka na Służewiu to też nie daleko mnie jest.Wiesz ja w Piasecznie mam kolegę i koleżankę,a do Ciebie do Żabieńca to już stamtąd blisko nie?Adastra to prawie sąsiad,bo Sielce obok Stegien i Sadyby .

No ja przez tę nieszczęsną Dźwigową której od roku nie mogą oddać do ruchu będę z Piastowa pchał się Połczyńską.

A ja swieta spedzam w domu,w lozku,chory:( Ale ciesze sie bo kupilem okazyjnie rekawiczki na lato dla siebie i mojej,oraz klocki na wymiane,trzeba troche zainwestowac w skuter. Wciaz nie moge wybrac sie na wymiane opon,a teraz po tym dzisiejszym artykule mam wieksze obawy.

Hugo, w tym artykule opisana jest nieudolna próba obrócenia opony na szprychowanej feldze stalowej, trzeba nie mieć wyobraźni żeby takie koło zostawiać u wulkanizatora samochodowego! prędzej zrobiłby to serwis rowerowy, ale co to za motocyklista, który nie potrafi zdjąć opony z felgi za pomocą łyżek? ciekawe co zrobiłby taki w trasie gdyby złapał gumę?
Ze skuterem co innego. Koła skutera mają twarde odlewane felgi, których maszyna nie zagniecie. Poza tym ciężko byłoby samemu wymienić opony bezdętkowe a potem je napompować, nie posiadając kompresora.
Tak, że bez obaw ;)

Kompresor to akurat mam :-) A takie kolo 12cali sie wywaza?

Robertonos
zgadza się, mieszkamy niedaleko siebie ja i "Bartolini" mieszkamy na ul. Gagarina. Bartolini na początku, ja zaś po środku długości ulicy.
Jakby co to klikaj lub dzwoń namiary w moim profilu.

HugoBoss napisał:

Kompresor to akurat mam :-) A takie kolo 12cali sie wywaza?

12" nie wywarza się, ale przy montażu opony zwróć uwagę na oznaczenie, czerwona kropka na oponie musi być koło zaworka. Oponę bezdętkową 12" samemu może być ciężko zmienić, zależy to od twardości mieszanki gumowej z jakiej jest zrobiona. Kymco mają chińskie laczki CST i raczej są twarde, dlatego obawiam się, że bez maszyny się nie obędzie, no ale spróbować możesz ;)

Ja mam do zalozenia opony DUNLOP. Sam i tak tego nie zrobie,brak odpowiednich kluczy. Musze zerknac czy mam jakas czerwona kropke. A slyszalem ze przy wymianie opon zalecana jest wymiana zaworkow.

Jasne że lepiej wymienić całe zaworki, przy okazji wymiany laczy, bo wkłada się je od środka felgi. Na nowym będziesz miał pewność, że pomiędzy felgą a gumą zaworka nie będzie uchodziło powietrze.

Brać skuterowa mam pytanko-trochę nie na tu i lakoniczne ale zadam-ile ma być prawidłowo na kompresorze wyświetlone po napompowaniu kół atmosfer czy barów w Vitalce.Bo nigdy nie wiem ile nabijać :(Z góry dziękuję za podpowiedz.Adastra nie mam przed świętami już dużo kasy na paliwko bo wydałem na zakupy świąteczne.Ale we wtorek kasę dostanę z roboty i oprócz otwarcia sezonu na Bemowie chciałbym poznać się w końcu z Bracią Mazowiecką.Więc z Tobą gdzieś bym też pojechał,a Z Madim w tym czasie po świętach chciałbym gdzieś na Zachód od Wawy śmignąć co Ty na to?Pozdrawiam Brać Skutową.

Przod: 1.75bar Tyl: 2.25bar

Robertonos... ja mieszkam na Służewcu (przy samym metrze)
jeżdżę po wawie dużo więc może mnie kiedyś widziałeś ;>

ja pompuję 2.1 przód i 2,2 tył.

Hugoo... nie ma sensu zakładania opon samemu, bo zdjąć dasz rade jak dobrze podważysz ale co z tego jak nową założysz i jej sam nie uszczelnisz... także wulkanizacja... ja płaciłem aż 35zł (w aucie 25-35zł) za wulkanizacje tyłu bo jak kapcia złapałem to przecież żeby w tych naszych ścigaczach wymienić dupe to trzeba odkręcać tłumik... hah... droższe niż auto.

ma ktoś pomysł na wewnętrzne oświetlenie kufra i bagażnika pod siedzeniem (wykluczając tuby, neony itd. najlepiej zasilanie zdale z baterii)... ostatnio widziałem takie małe lampki przylepne 3 ledowe na 3 baterie AAA ale może ktoś ma lepszy pomysł ;)

ja mam taśmy led i działa bez zarzutu.

ok 20.30 bede na cargo (biała vitalka)
jak by ktoś był chętny ;>
później jak pogoda pozwoli przez centrum na stare miasto pod kolumnę zygmunta i na mokotów...

madi ale ja chce jednak zasilanie zewnętrzne a nie z aku.

poszukam jeszcze na allegro ;>