Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Masz Madi rację,biorąc pod uwagę tę mapkę co wczoraj wrzuciłeś poszperam i coś fajnego może znajdę po trasie :)Fajna sprawa ogólnie ;)

znów sie dobierają do jednośladów >>>
"Motocyklem nie objedziesz korków - będą nowe przepisy!
Nowelizacja kodeksu drogowego da władzom samorządowym możliwość
zamknięcia przed motocyklistami
najbardziej zatłoczonych ulic w okolicach centrów miast."
http://motoryzacja.interia.pl/motocykle/news/motocyklem-nie-objedziesz-korkow-beda-nowe-przepisy,1779102

Pewnie prima aprilis.

oby ;/

Tak samo jak mój wpis o sprzedanej Vitalce. Prima Aprilis :)

Madi i Robertonos
dajcie znać ( choć będe czytał ten temat) jak coś ustalicie na wycieczkę. JA chętnie też pojadę z Wami ( nowe grochale i leoncin ) to znajome dla mnie tereny , wiec chętnie odwiedze. Przy okazji MAdi byśmy się spotkali (na wystawie w marcu nie udało mi się ) i byśmy przegadali ewentualny wyjazd na bieszaczady. Jestem pełen nadziei w kwestii urlopu i wogóle wyjazdu w maju :)

Cześć wszystkim. Jestem z bieszczad, dokładnie Brzozów. Jak coś to mogę was przenocować :D oczywiście wybrałbym się z wami gdzieś po drodze.

Suoper , napisz o swojej propozycji na bieszczadzkiej majówce - Tam Madi i kolega Karbon no i ja planujemy wyjazd w przepiękne okolice gdzie TY mieszkasz. Serdeczne dzięki za wspaniałą propozycję. Ja z kolei mam prawie pewny nocleg w Rymanowie dla 3-4 osób rzecz jasna :) !
Tryeba o tzm pomyśleć gdyż w maju może być jednak zimno ...

jak nie będzie padało, czwartek -> cargo (pogadać) ;> ?

jutro zapewne z Hugo do motorlandu pojedziemy. Ma być cieplej niż dziś.

Artek to opisz ten nocleg ale w temacie majówki

Wyjazd odwołany,rozchorowałem się i leżę w łóżku :(

Szkoda :( Może sam gdzieś pojadę...

a w stolicy ciągle pada... ;(
i nie zapowiada się na to żeby przestało

Gdzie jeździcie na myjkę ze skuterami? Jeszcze nie byłem ale warto byłoby go porządnie wymyć przed zlotem na Bemowie.

Myjnid ręczna ciśnieniowa :) za 2 zł można umyć cały skuter :)

chyba że chcesz żeby wyglądał tak jak mój ;> to ręcznie ok 1h się schodzi (1,5h z odkręcaniem siedzenia) ;>

polecam, wygląda jak nowy ;>

madi napisał:

Myjnid ręczna ciśnieniowa :) za 2 zł można umyć cały skuter :)

To wiem - ale gdzie takie są? :-D

bardzo często można spotkać koło jakiś sklepów, u mnie w Piasecznie jest np. koło Kauflanda, w Konstancinie koło Biedronki

http://mapa.targeo.pl/Myjnia-samochodowa-Reczna-Piastow~4472307/Reczna-Myjnia-samochodowa/adres

Własnie.. jak myć na myjce ciśnieniowej skuter żeby nic nie zepsuć ; ?

Ja to zawsze myję tak:
zakładam worek foliowy na siedzenie (żeby się nie zamoczyło). Wrzucam 2 zł i biorę lancę. Najpierw plastiki - lanca jakieś 20-30 cm od plastików. Trzeba myć dokładnie. Potem koła i silnik. W okolicach gaźnika i rozrusznika trzeba uważać, żeby nie kierować strumienia bezpośrednio na te elementy. Tak samo z kratką wentylatora. Ogólnie to jeszcze nic się nie stało na myjni, jednak czasem jest tak, że Vitalka po tym nie chce odpalić z rozrusznika tylko trzeba kopać, nieraz po kilkanaście razy.