Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

To jak?polecicie jakieś sklepy?

allegro, ebay, larsson

Wczoraj zaprowadziłem z „Hiszpanem” Łoś’a do warsztatu – wpada conieco w nim poprzerabiać podspawać itd.
Powinien być do odbioru jeszcze w tym tygodniu, dodatkowo zakupiłem doń sporo nowych części na wymianę oraz troszkę akcesori więc jego wygląd się nieco zmieni (pokój zawalony pudłami) przy okazji przegoniliśmy „Jejmość Jędzę” - po zimowaniu pomimo że jeszcze golas – nie ubrana sprawowała się całkiem nieźle , powrót był już we 2-wóch na jednym moto.
Ze względu na ostatnie ograniczenia czasowe pożegnałem się z ZTM i znów musiałem zacząć jeździć . Jakby co Noszę się z zamiarem wystawienia do sprzedaży Camaro 150 ccm (rej. na 50 ccm) gdzieś w okolicach późnej wiosny.
Zapowiada się troszkę wolniejszych weckendów no i może lepsza pogoda więc czas chyba znów zacząć wycieczkować

No myślę, że w związku z nowelizacją od tego sezonu zacznie się jeżdżenie na większą skalę ;)

dostałem info od Klaudiusza F ...
podobno
11 kwietnia jest otwarcie sezonu.
organizuje to grupa miłośników
starych motocykli czy jakoś tak
impreza jest na Narbutta 84
może
warto by o tym pomyśleć i się tam zjechać

A Częstochowa ? 18-19 04 2015 patrz OMKO strona zloty motocyklowe

Częstochowa to akurat "nie moje klimaty" poza tym z dalszymi wyjazdami chyba poczekam na tzw, stabilizację pogody

Tu nie chodzi o klimat-klimaty tylko o to że jest dużo motorów w jednym miejscu.Nikt chyba nie będzie Cę pytał o światopogląd

nie to miałem na myśli,
chodzi o to że akurat do Częstochowy nie jeżdżę,
jestem zagorzałym ateistą
a ten zjazd jest w/g mnie bardziej związany z klerem niż ze zlotem

jakie jaja niezła heca co o tym sądzicie:
https://www.facebook.com/events/949531518398700/
oraz
https://www.facebook.com/pages/Nie-dla-przejazdu-bandyt%C3%B3w-z-Rosji-przez-Polsk%C4%99/474880669327416?ref=ts&fref=ts

Nie dla przejazdu bandytów z Rosji przez Polskę!!!!!!!!

Sądze że jest to obliczone na to żeby był pretekst do większej zadymy a ty sie właśnie dajesz podpuścić.
Zastanów sie.
Wjedzie sobie do PL grupka motocyklistów. Przejdą kontrole celną po naszej stronie,bedą płacić na stacjach za paliwo i bedą płacić za hotele czy pola namiotowe. A jak zaczną rozrabiać to zajmie się nimi policja jak innymi bandziorami narodowości naszej lub wszelkiej innej. To że sobie wjadą kompletnie nikomu nie szkodzi - chyba że już wiesz na pewno że jadą obalić nasz rząd i przejąć warszawę.
Pies z kulawą nogą by sie tym nie zainteresował.
.
Ale teraz nakręca sie akcje jakby to co najmniej armia rosyjska wdzierała sie do polski przez granice. Nasi bezmyślni patrioci ustawią sie koło drogi i bedą rzucać kamieniami. I o to kaman.
Będzie nieuzasadniony atak na nieuzbrojonych obywateli rosyjskich o przekonaniach takich czy innych - bez znaczenia. A oni zrobią wszystko żeby tak było i tak to zostało odebrane.
.
największym niepowodzeniem tego WIELKIEGO WYDARZENIA będzie je OLAĆ. Co to za różnica czy to rosyjscy motocykliści, rosyjscy kibice czy rosyjscy turyści? Dlaczego akurat ich przejazd ma coś oznaczać? Gówno oznacza i tak powinno zostać.
Natomiast niestety wiem że paru bezrozumnych uda się na "słuszną" krucjatę przeciwko tym motocyklistom - i w to im graj.
I z gówna bez znaczenia zrobi sie sprawę.

Witam wszystkich starych i być może nowych znajomych.

Ostatni mój post (trochę to trwało ale znalazłem :D ) jest z przed ponad roku i od tego czasu nie miałem czasu. Przyczyna tego faktu ma na imię Ala i niedawno skończyła roczek. Generalnie wpadłem się przywitać.
Wracając do ostatniego posta. Dotyczył szerszej oponki na tył. Niestety mam też do wymiany felgę tylną tylko cały czas nie wiem czy alu czy szprychy, czy z alu reszta poza kołem będzie pasować i nadal nie zdecydowałem się na oponkę :/ . Jak już to wszystko ogarnę to może uda mi się wyrwać na jakąś małą wycieczkę.

Pozdr

Po namyślę mniemam iż WOMBAT ma sporo racji ! - najlepiej będzie to OLAĆ,
bo faktycznie wygląda to tak jakby KTOŚ chciał z tego zrobić zadymę i wywołać jakiś konflikt.
Czas pokaże co z tego wyjdzie.

Co do mnie ostatnio próbowałem "reanimować " Basi Łoś'a , (wymiany części, akcesorii i takie tam) nawet szpachlowanie i malowanie baku paliwa - jak się okazuje lakiernik że mnie żaden - spie*** kawał roboty i muszę zaczynać od nowa, a szkoda bo już sporo w to zainwestowałem.

W zeszły roku dogoniłem na,, siódemce''4 motory - patrzę na tabl.rej. RUS lecieli 80- 90 przyspieszyłem ,pozdrowiłem oddali pozdrowienie i pomknąłem dalej,To byli MOTOCYKLIŚCI .Wombat dobrze gada,,olać to''

Sezon rozpoczęty pierwsza wycieczka 372 km ;Białobrzegi wia Piotrków Częstochowa i szczęśliwy bezproblemowy powrót

No i znów pod wiatr… ,
Przyszedł nareszcie „nowy” bak do Łoś’a – ucieszyłem się
Miałem zamiar ho zamontować – A tu rozpakowuje przesyłkę i widzę
Zbiornik ma wgniecenie po prawej stronie, od spodu poodpryskiwany lakier
Na rantach (zgrzewkach) jakby go kto ciął bagnetem i też farba odpryśnięta
Zakupu dokonałem w
Gmoto.pl Sklep Motocyklowy
ul. Grunwaldzka 21,
37-100 Łańcut
Omijał bym go już szerokim łukiem, jak sprzedać to sprzedali ale reklamacji nie ma już kto przyjąć,
Po prostu nie odbiera się telefonów.
Najciekawsze jest to iż opakowanie było nie uszkodzone bez żadnych wgnieceń czy zarysowań,
Czyli po prostu taki towar wysłano

znam ich k..wa tydzień mi pasek i rolki przysyłali jak zadzwoniłem fakt odebrali ale powiedzieli ze maja czas,nie polecam ich również.

jak widzę na FIRLEJ nie było zbyt wielu chętnych
więc ulega przesunięciu w czasie
- Wpierw zlot ŻUBRA w Czerwonym Borze pod Zambrowem,
start 10-go lipca rano (w piątek)
(zakwaterowanie - namioty na posesji u "Wichra")
później kto będzie chętny to możemy jeszcze zaliczyć i Firlej
- czekam na wypowiedzi i komentarze dot. propozycji

Jak tylko dopiję kawę idę ładować graty na moto,
czekam aż dojadą koledzy,
i jedziemy z Basią na zlot ŻUBRA
później może gdzieś dalej ... ,
Troszkę wieje więc w drodze będzie bujać - oby tylko nie padało.

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest to że jak zapodaje się
jakakolwiek propozycję zorganizowanego wyjazdu zaraz jest
sporo chętnych deklarujących swój 100% - towy udział.
Lecz gdy już zbliża się termin, wiele z nich jakoś "znika"
przestaje odpowiadać na zapytania czy inne monity,
zamiast poprostu - odwołać swój udział.
I faktycznie z kilkunasto osobowej grupy zazwyczaj
na starcie zjawia się ilość taka że na palcach
jednej ręki da się ich policzyć i zapas jeszcze zostaje.
Czyżby w naszym społeczeństwie był już taki zanik CYWILNEJ ODWAGI ??

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10394504_919414968096635_3637537125871934048_n.jpg?oh=a606852767bb4035aed334c58a171c1a&oe=565A2C29

Zagląda jeszcze tu ktoś? Ja sie zalogowałem pierwszy raz od kilku miesięcy ;)