I jak Madi, zbierasz się już powoli? Najpierw zmiana cylka a potem w drogę na docieranie :)
siedzimy z Żółwikiem w KFC nexxon jest w warsztacie :)
Smacznego! ;)
Było wszystko oki, odpaliłem podjechałem pod komprersor na stacji wyłonczyłem i już ponownie nie chce odpalić
ma ktoś jakiś pomysł - co moze być ? bo jest Brak iskry na świecę, cewka zdrowa (podmieniałem z innego działajacego i nic) kable też zdrowe, akumulator działa , na spoko kręci rozrusznikiem ale odpalić nie chce ani ze startera ani z kopa, świeca oki, ale też wymieniłem na nową.
Skoro cewka, świeca, przewody ok to pozostaje iskrownik ?
Jak tam wycieczka ?
madi Zulwiczek Czekamy na relacje ;)
ZulwiczekJak się spisywał nowy cylek ? Jakiej firmy założyli Ci?
Fajnie tam macie z tymi wycieczkami. Ja mam wreszcie net. I ciągle wyłączającego się kompa. I to musi mi wystarczyć. Ale Satysfakcja przez duże S:-)
ach...wycieczka się nie odbyła :( Ja do 20 siedziałem w serwisie, zminili głowice, różne dysze dawali i max co jedzie to 60 i to ledwo...po 1 stycznia powinienem mieć wolne wiec dalej będą dłubać...powiedzieli że juz tyle lat robią skutery i motory i pierwszy raz w życiu nie mogą ustawić, wyregulować...problem polega na tym że na 3/4 manetki wkręca się na max obroty a na full zaczyna się dławic...jak zmiejszyli obroty i mieszanke to znów gasł na wolnych i strzelał ogniem z rury...zmieniali tez iglice, dysze na różne i nic
60km/h ?! a odblokowałeś ?
Moim routerem odblokowanym na serii leciałem z Leszna wczoraj do W-wy równo 75km/h bezproblemu [ciągle]...
od nowosci odblokowany jest bo jak był nowy zamykałem licznik i leciał z 90, teraz cylek 72 i dupa, idzie tyle co na 50ccm czyli 60km/h Muszą jeszcze przy nim dłubać...w planach wiekszy gaźnik i wtedy się zobaczy. Byc może stary jest po prostu za mały
90km/h na serii ? :o
tak...jak był nowy...oczywiście 90 licznikowe, licznik do 80a on jeszcze szedł dalej aż do końca więc koło 90 było...a po 3 sezonach i to pełnych bo 2 zimy przejeżdzone całe to stracił na mocy i 70 tylko dlatego zdecydowałem się na wymiane cylka na 72ccm a tu dupa bo nie dało żadnych efektów a nawet gorzej jest...
Madi, czytałem artykuł, że szynszyle uratowałeś!!!!
a tak na poważnie- jestem pełen podziwu
podlinkuj, chętnie przeczytam :)
Nic nie linkuj.
Żółwik szkoda że tak wyszło z tym cylkiem... Jak żeśmy ruszyli to Cię zgubiłem gdzieś koło FSO. Potem spotkałem sympatycznego skuterowca co jechał od Legionowa z rozbitą lampą tylną. Powiesił tylko lampkę rowerową i śmigał na Gocław (jak by to czytał to pozdrawiam). Kierunkowskazy miał w rękach.
Potem pojechałem Śląsko - Dąbrowskim :D Ach, jak to fajnie jechać tak samemu mostem w centrum Warszawy :D O dziwo korków nie było, raz tylko omijałem auta koło Wilanowskiej.
Żółwik co z tym fantem zrobisz ? Wsadzisz stary cylek ? Najgorsze jest to, że leży on u mnie w garażu...
Zulwiczek
http://www.jackmoto.pl
zadzwoń do ich gł. mechanika (p. Roberta)
on nie takie rzeczy robił
zawsze robi moje i Bartoliniego
No nexxon zrobiony...okazało się że gaźnik zamały...puki co jedzie max 70 bo pewnie się dociera, olej gęstszy i być może jeszcze za mały gaźnik lub dysza ale przynajmneij startuje normalnie i jedzie bez dławienia. jak przejade z 300km to wtedypodjade do nich...rozkręci się cylinder i zobaczy co i jak...da sie może większa dyszę i gaźnik a narazie puki co niech tak będzie...
dokładnie do większego cylka wiekszy gaźnik i odpowiednie dysze
ale, nie katuj go na dotarciu
nie no wiadomo, tylko martwi mnie te jego vmax---> 70km/h... Tyle to ja na 50ccm wyciągałem
rolki w wariatorze, regulacja gaźnika i zaworów, wiele sie na to składa, ja wsadziłem do Fonero jak go zrobiłem na 90 ccm rolki sportowe i szybciej wyjmowaliśmy niż załozyliśmy