Ja też nie widziałem, znalazłem ogłoszenie w necie, pojechałem, zobaczyłem i kupiłem. Oprócz długiego dostarczenia pojazdu wszystko było ok.
Dziś byłem w Grójcu u Hugo, Router dojechał do 1250 km. Powinienem olej zmienić ale się wstrzymuję, bo mam zamiar przełożyć cylek 72ccm ze starego silnika. Może w weekend się uda a jak nie to w następnym tygodniu.
EDIT: Czas zacząć myśleć o majówce. Czasu coraz mniej a nie ma żadnych konkretnych pomysłów i planów. Termin 1-4.05.
Około dziewiątej - dziesiatej. Jedzie ktoś ze mną? Jesli ktoś jest chętny być ze mną w tym momencie to zapraszam.
Dzwoniłem dziś do nich to przezyłem szok, normalnie. Benzer jest gotowy do odbioru! A jeszcze większy szok przeżyłem gdy dowiedziałem się, że szwagier sprawdził poziom oleju w silniku samochodu... Musiałem mieć bezcenną minę.
Kupiłem tam, bo mają Benzera Indianę. Sklep i serwis jak to sklep i serwis - nie znam takiego, który nie sprawiałby problemów.
Madi - jak sprzęt? Jak ogólne wrazenia w porównaniu ze starym?
Dziś zrobiłem nowy rekord prędkość mojej na A2 pomiędzy węzłem Konotopa a Grodziskiem Mazowieckiem.Było 171 km/h na szafie.Jestem zadowolony z Timakusia mojego.
Dzięki Kisiu,a jak wygląda sytuacja z twoim jutrzejszym odbiorem nowego sprzęta?Bo chyba jutro to im już nie odpuścisz myślę na 100% i pojedziesz po niego prawda?No i niech o kufrze nie zapomną jak tak już obiecali ;)No i czeka Cię w najbliżej przyszłość spokojna jazda z zwracaniem uwagi na manetkę,nie zapominaj o tym,by silnik się dobrze dotarł.Ciesze się z Tobą że już będzie nowy u Ciebie i spokojnie bez nerw,awarii i wydatków nieoczekiwanych pośmigasz sobie.A ten zapach nowość,nieporysowane plastiki hmmm aż się miło robi na samą myśl...kurteczka czy mnie będzie stać kiedyś by kupić sobie coś z moto nowego z salonu?Sądzę że mogę niestety zapomnieć i pomarzyć tylko biorąc pod uwagę że lubię sprzęty z kraju kwitnącej wiśni.....:(
@Dychul, przyczepka jest super. @Kisiu, trzeba było dzwonić do Mara, ja czasami olewam połączenia z poza książki, a Ciebie nie miałem, czyli Twojego telefonu. No cóż, ale już wybrałeś ;) @Robertonos, z tym docieraniem jest różnie, ja docierałem kilka cylków i normalnie jeździłem, czasami dając full manetę ze startu. Podstawą jest aby nie przegrzać.
Kisiu chętnie się z tobą przejadę, ba. Proponuje, że dojadę na daną godzinę pod ten sklep F16. Obejrzymy, pogadamy, pojeździmy, posprawdzamy czy wszystko działa. I tak nie mam nic lepszego, a taki piękny dzień się zapowiada :D O której i jaki adres?
Jest to Modlińska 248A - będziesz jechał to po prawej stronie. Zamierzam być około 9 - 10 ale teraz tankuję żołądek etyliną 7% więc dam ci znać gdy będę wyjeżdżał, oki?
Robert = NOWY ALE CHUJOWY - hasło naczelne dnia.
Będę docierał ostrzej - bo na syntetyku. Na półsyntetycznym trzeba łagodniej i ostrożniej.
No Kisiu to życzę udanego odbioru rano,oczywiście sprawdzi wszystko dokładnie i papiery żeby Ci dali do niego odpowiednie.A docierając powinieneś naprawdę przez pierwsze przynajmniej 100-200 kilometrów nawet na pełnym syntetyku śmigać tak do 40km/h.Swoja drogą jak go już dotrzesz to chętnie z Tobą się przejadę na małą rundkę by go oblukać.A jutro powodzenia i miłej(na razie spokojnej)jazdy i szerokość. :)
Kisiu - nowy romet śmiga jak stary romet. To znaczy - wolno się rozpędza i wolno jedzie. W dwie osoby to już jest porażka. Na dniach przekładam ze starego cylek 72ccm a w ciągu kilku miesięcy będzie silnik 110ccm lub 125ccm. PS: Powodzenia przy odbiorze, napisz później czy wszystko przebiegło zgodnie z planem.
KISIU, to tak jak się umówiliśmy telefonicznie, zaraz z Rasty 13 się zbierzemy i podjedziemy po Ciebie, - szykuj kask. Damy znać tel jak będziemy pod Twoim blokiem