Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Ja też nie widziałem, znalazłem ogłoszenie w necie, pojechałem, zobaczyłem i kupiłem. Oprócz długiego dostarczenia pojazdu wszystko było ok.

Dziś byłem w Grójcu u Hugo, Router dojechał do 1250 km. Powinienem olej zmienić ale się wstrzymuję, bo mam zamiar przełożyć cylek 72ccm ze starego silnika. Może w weekend się uda a jak nie to w następnym tygodniu.

EDIT: Czas zacząć myśleć o majówce. Czasu coraz mniej a nie ma żadnych konkretnych pomysłów i planów. Termin 1-4.05.

A jeszcze w kwietniu Częstochowa

Kisiu jak z jutrem? O której sprzęcik odbierasz? :P

Około dziewiątej - dziesiatej. Jedzie ktoś ze mną? Jesli ktoś jest chętny być ze mną w tym momencie to zapraszam.

Dzwoniłem dziś do nich to przezyłem szok, normalnie. Benzer jest gotowy do odbioru! A jeszcze większy szok przeżyłem gdy dowiedziałem się, że szwagier sprawdził poziom oleju w silniku samochodu... Musiałem mieć bezcenną minę.

Kupiłem tam, bo mają Benzera Indianę. Sklep i serwis jak to sklep i serwis - nie znam takiego, który nie sprawiałby problemów.

Madi - jak sprzęt? Jak ogólne wrazenia w porównaniu ze starym?

Dziś zrobiłem nowy rekord prędkość mojej na A2 pomiędzy węzłem Konotopa a Grodziskiem Mazowieckiem.Było 171 km/h na szafie.Jestem zadowolony z Timakusia mojego.

Miły taki rekord jest.

Dzięki Kisiu,a jak wygląda sytuacja z twoim jutrzejszym odbiorem nowego sprzęta?Bo chyba jutro to im już nie odpuścisz myślę na 100% i pojedziesz po niego prawda?No i niech o kufrze nie zapomną jak tak już obiecali ;)No i czeka Cię w najbliżej przyszłość spokojna jazda z zwracaniem uwagi na manetkę,nie zapominaj o tym,by silnik się dobrze dotarł.Ciesze się z Tobą że już będzie nowy u Ciebie i spokojnie bez nerw,awarii i wydatków nieoczekiwanych pośmigasz sobie.A ten zapach nowość,nieporysowane plastiki hmmm aż się miło robi na samą myśl...kurteczka czy mnie będzie stać kiedyś by kupić sobie coś z moto nowego z salonu?Sądzę że mogę niestety zapomnieć i pomarzyć tylko biorąc pod uwagę że lubię sprzęty z kraju kwitnącej wiśni.....:(

@Dychul, przyczepka jest super.
@Kisiu, trzeba było dzwonić do Mara, ja czasami olewam połączenia z poza książki, a Ciebie nie miałem, czyli Twojego telefonu. No cóż, ale już wybrałeś ;)
@Robertonos, z tym docieraniem jest różnie, ja docierałem kilka cylków i normalnie jeździłem, czasami dając full manetę ze startu. Podstawą jest aby nie przegrzać.

Kisiu chętnie się z tobą przejadę, ba. Proponuje, że dojadę na daną godzinę pod ten sklep F16. Obejrzymy, pogadamy, pojeździmy, posprawdzamy czy wszystko działa. I tak nie mam nic lepszego, a taki piękny dzień się zapowiada :D O której i jaki adres?

Jest to Modlińska 248A - będziesz jechał to po prawej stronie. Zamierzam być około 9 - 10 ale teraz tankuję żołądek etyliną 7% więc dam ci znać gdy będę wyjeżdżał, oki?

Robert = NOWY ALE CHUJOWY - hasło naczelne dnia.

Będę docierał ostrzej - bo na syntetyku. Na półsyntetycznym trzeba łagodniej i ostrożniej.

ok, w porządku.

Może i ja dołączę, ale niestety puszką.

Może konwój kisiowi zrobimy? W końcu 45 km/h będzie jechał xD

Nie ma sprawy. Mogą być i puszki i jednoslady. Na razie 45 km/h... Do 300 km na szafie...

jakie 45km/h niedotartym chińczykiem? zabijesz go :)
tam jest zalecenie 20-30 nie przekraczać pierwsze 300km :)

ja niestety nie bedę bo żona odrabia jakieś dzien wolny z przyszłości i robię za nianie.

Ale jestem ciekaw czy odbierzesz. Zresztą macherzy od sqootooff mogli by dziwnie zareagować na mój widok.

będzie się działo

No Kisiu to życzę udanego odbioru rano,oczywiście sprawdzi wszystko dokładnie i papiery żeby Ci dali do niego odpowiednie.A docierając powinieneś naprawdę przez pierwsze przynajmniej 100-200 kilometrów nawet na pełnym syntetyku śmigać tak do 40km/h.Swoja drogą jak go już dotrzesz to chętnie z Tobą się przejadę na małą rundkę by go oblukać.A jutro powodzenia i miłej(na razie spokojnej)jazdy i szerokość. :)

Kisiu - nowy romet śmiga jak stary romet. To znaczy - wolno się rozpędza i wolno jedzie. W dwie osoby to już jest porażka. Na dniach przekładam ze starego cylek 72ccm a w ciągu kilku miesięcy będzie silnik 110ccm lub 125ccm.
PS: Powodzenia przy odbiorze, napisz później czy wszystko przebiegło zgodnie z planem.

KISIU,
to tak jak się umówiliśmy telefonicznie, zaraz z Rasty 13 się zbierzemy i podjedziemy po Ciebie, - szykuj kask.
Damy znać tel jak będziemy pod Twoim blokiem

no i no i?