Osz, krwancka... Nie daliśta się nabrać. No, kurcze - moje pajacyki drogie...
Kisiuu, rzeczywiście ,,, jak Ci taka bzdura mogła do głowy przyjść nawet w ŻARTACH !!!! :)))))) hahahahah
"koniec ze skuterami" .....z nałogu się nie wyrasta :)
przez chwilę myślałęm , że przepiłęś na raz te pieniążki za Incę i z tąd taka "reakcja" ale okazało się , że jednak nie :)
Kisiu1981 napisał:
".......Tak więc ogłaszam koniec ze skuterami.
Poza tym w moim wieku nie wypada już jeździć na czymś takim..."
Kisiu to co ja mam powiedzieć ? - w MOIM WIEKU !!! (55)
Skutery się lubi albo nie i to wszystko ! To poprostu nałóg gorszy od papierosów - istny narkotyk, wszędzie wjedziesz, w korkach nie stoisz, mało to pali ..., ah długo by wyliczać korzyści jakie daje skuter.
KISIU - "wytrzeźwiej z tego opentania" ogarnij się i kupuj skuter ! Albo na wycieczki będziesz jeździł na którymś z moich! - nie mamy zamiaru Cię tracić na rzecz jakiejś czterokołowej puszki! (fe-ochyda, brak mi słów)
Wiecie, że lubię poprowokować czasem:-) Taki to urok Ryszarda Futerkowskiego. Wiem! Kupię skuter i obkleję go wyprawionym króliczym futrem.
Nie jestem już włascicielem Inki. Dzielny Bzyczek odjechał z Bogusławskiego z przebiegiem 30015 km. Żal się mnie jego zrobiło ale cóż... Koleś pomęczył się nieźle żeby go zapalić. Zmienił akumulator, pokrywę przekładni, rozrusznik i coś tam jeszcze... Udało mu się. W piątek wyrejestrowuję.
Facet mówił, że jego znjomy ma mało jeżdzonego Quantuma na sprzedaż. Po prostu nie trafiny prezent. Da mi znać ile za niego chcą. I w 2T!
Kisiu1981 napisał:
Moi drodzy. Długo się namyślałem i doszedłem jednak do wniosku, że... tylko samochód. Skutery to tak naprawdę niepowazne sprzęty, w których okres międzyremontowy silnika wynosi tyle co okres międzywymianowy oleju w silniku samochodu. Jeśli chodzi o stosunek generowanej mocy do zużycia paliwa dwuślady biją motorki na głowę. Jeśli chodzi o wytrzymałość - też. Tak więc ogłaszam koniec ze skuterami.
Poza tym w moim wieku nie wypada już jeździć na czymś takim...
Kisiu przeczytałem, że nas wkręcasz, ale już skończę to do czego mnie skłonił twój wcześniejszy post.
Co do skuterów i motocykli, które mają być wołami roboczymi moje zdanie znasz. Idąc natomiast twoim tokiem myślowym odnośnie kosztów to proponuję wziąć pomysł z angielskich listonoszy. Fakt te sprzęty są służbowymi, które zapewnia Royal Mail. Dodatkowym tam atutem tych jednośladów jest to, że każdy na drodze ma respekt dla nich i nikt nie dotknie zostawionego na osiedlu takiego roweru. Może gdzieś dowrwiesz podobną ramę. Pozostały osprzęt już dobierze się, a podstawy pod sakwy i bagażniki wyspawamy u znajomego. Z całą pewnością listów weźmiesz tyle co do Inci, a jego awaryjność będzie dużo mniejsza. Zdjęcia zrobiłem prowadząc autobus i w drodze do pracy.
Wojtku, ja muszę kupić i jeździć. Fajnie by było sobie pogrzebać ale nie ma kiedy ani gdzie... Może za 20 lat...
Kisiu1981 napisał:
Wojtku, ja muszę kupić i jeździć. Fajnie by było sobie pogrzebać ale nie ma kiedy ani gdzie... Może za 20 lat...
Ciekawym jestem co spełni twoje wymagania. Czyli kupisz i będziesz tylko jeździł no i oczywiście normalne sprawy tylko eksploatacyjne.
Kisiu - zapytaj ile by chcieli za tą Quantum R?
http://allegro.pl/zipp-quantum-r-kingway-kymco-aerox-sr-facotry-nrg-i4064709459.html
Tu masz jeszcze za 2200zł:
http://allegro.pl/zipp-quantum-r-zielony-i4083356810.html
Tylko po dzieciaku to trzebaby dokładnie obejrzeć. Ale jakby był wart uwagi to warto byłoby po niego pojechać.
A tu masz w Warszawie za 2900zł.
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skuter-zip-quantum-r-CID5-ID5iEq7.html#fb71c95c32
To są dobre skutery tak więc warto żebyś obejrzał i się przejechał.
Ten zielony bardzo ładny i cena niezła. Kisiu masz w czym wybierać ;)
Michale te sprzęty będą wierni służyć takiemu jeźdźcowi jak Ty, który używa sprzętu na dojazdy, a do tego jeździ ostrożnie i rozważnie. Żaden z tych sprzętów nie sprosta ciężkiej pracy. Za przeproszeniem kucyk nie sprosta robocie dla Konia Przewalskiego.
Zielony ładny ale oba daleko. Nic, zobaczę. Pomyśle logicznie i wyciągnę wniosek.
Ten zielony przerobiony ale ciekawe czy dobrze.
A co Madi sądzisz o tym z W-wy który przed chwilą wkleiłem? Poza tym że trochę brudny to chyba też warty uwagi?
Warto podjechać i obejrzeć go, daleko nie jest :)
Spadam do roboty.
Coś za dużo miał zrobione jak na taki niski przebieg. Rozumiem opona - mógł na coś najechać albo widoczny na ostatnim zdjęciu pies dla żartu przegryźć gumę. Ale żeby amortyzatory? I Łożyska? I coś ten v-max mały. Może wcale nie jest do końca odblokowany. Pomimo to jest godny uwagi.
Warto obejrzeć, popytać i przejechać się - usiądziesz i zobaczysz czy gabarytowo by ci odpowiadał. To naprawdę duży skuter i dynamiczny. Nawet na zwykłej 50 wyrywa do przodu nieźle. Znasz się trochę to podpytasz sprzedawcę czemu tyle rzeczy wymieniał przy stosunkowo niskim przebiegu. Może po prostu kombinował z twardością sprężyn? Nawet jak nie kupisz to poznasz jego wymiary i ogólnie ocenisz przydatność do twych celów. Przy twoim obciążeniu jednak dwa hamulce tarczowe i silnik 2T to duży plus.
Kisiu,a ja nie rozumiem po co znowu chcesz się pchać w chińskie gówno,skoro za tą kasę możesz mieć lekko używany sprzęt markowy.
HugoBoss napisał:
Kisiu,a ja nie rozumiem po co znowu chcesz się pchać w chińskie gówno,skoro za tą kasę możesz mieć lekko używany sprzęt markowy.
KISIU - lubi sobie od czasu do czasu "pogrzebać" a przy tych twoich Vitalkach - to nie ma co grzebać - więc sam rozumiesz :-)
Kisiu, a co chcesz kupić? Może Vitalkę? Technicznie super, nie wstyd na światłach stanąć na początku, bo zbiera się super, szafę zamyka. Oczywiście do poprawek wizualnych. Trochę tuningowanych części ;)
Wał top racing wzmacniany(lepszych nie ma do tego modelu)
Łożyska ntn c3 + uszczelniacze
Łożysko igiełkowe top racing
Membrany Malossi
Wariator multivar + rolsy 5,1g
Tecnigas next-r
Obrotomierz też mam, tylko muszę zamontować
Dodatkowo mogę zamontować smd w5w blue w liczniku, podpięte pod stacyjkę
Alarm MAT 450 AHJ
Ludziska! Mam zarąbistą propozycje wycieczki do.. Maszkowic, a konkretnie aby zobaczysz dziki busz Cyganów - https://www.youtube.com/watch?v=IDRd3ii_Jhc